Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tokat'ta 365 bin ton domates üretimi

Türkiye'nin domates ihtiyacının yüzde 4'lük kısmını karşılayan Tokat'ta bu yıl 365 bin domates üretimi yapıldı. Tokat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Şahin, üretilen 365 bin ton domatesin yüzde 90'ının 54 ile gönderildiğini söyledi.

ABONE OL
Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TÜRKİYE'nin domates ihtiyacının yüzde 4'lük kısmını karşılayan Tokat'ta bu yıl 365 bin domates üretimi yapıldı. Tokat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Şahin, üretilen 365 bin ton domatesin yüzde 90'ının 54 ile gönderildiğini söyledi.

Türkiye'deki toplam domates üretiminin yüzde 4'ünü gerçekleştiren Tokat'ta domates hasadı son buldu. 2020 yılında toplam 365 bin ton üretimi yapılan domatesin yüzde 90'ı, 54 ile gönderildi. 2021 yılında yapılacak ekimlerle birlikte domates üretiminin daha da artırılması hedefleniyor.

Tokat'ta 120 bin dekar alanda sebze ekimi, 50 bin dekarda ise domates üretimi yapıldığını ifade eden Tokat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Şahin, "2020 yılında ilimizde 50 bin dekar alanda domates üretimi yapıldı. Bunun 43 bin dekarında sofralık domates, 7 bin dekarında ise salçalık domates üretildi. İlimizde bu yıl yaklaşık olarak 365 bin ton domates üretimi yapıldı. Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere toplam 54 ile ilimizden domates gönderilmekte, yani üretilen domateslerin yüzde 90'ı il dışında tüketilmektedir. Yüzde 10'u da kendi ilimizde tüketilmektedir. Salçalık domates olarak da 3 ülkeye ihracat yapılıyor" dedi.

Diğer Haberler

  1. Kartal'da devrilen hafriyat kamyonunun altında kalan işçi öldü
  2. Yunanistan ile 'Pozitif Gündem' toplantısının 6'ncı İstanbul’da gerçekleştirilecek
  3. Troya Tüneli'nde seyir halindeki kamyonet yandı; trafik akışı alternatif güzergahtan sağlandı
  4. Kayseri'de otomobil, tramvay yoluna girdi: 2 yaralı
  5. Özvar: KKTC’deki yükseköğretimin kalitesinin artırılması için gereken desteği sağlayacağız
  6. Kontrolden çıkan traktör 600 metreden Devrez Çayı'na uçtu; yaralanan sürücü 30 metrede bulundu
  7. Ümraniye’de kaza yapan polis memuru şehit oldu
  8. Teknoloji ve Yetkinlik Buluşmalarının ikincisi düzenlendi
  9. Kuvvetli rüzgarda ağaç durağın üzerine devrildi
  10. TAV Havalimanları ilk çeyrekte 17,1 milyon yolcuya hizmet verdi

© Copyright 2024

DHA