Son dakika 2030 haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 2030 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 2030 haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.719 2030 haberi bulunmuştur.
YÖK Başkanı Özvar: 8 sömestiri 3 yılda tamamlanmasına imkan verecek düzenlemeyi hayata geçirmek istiyoruzFatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, senato toplantısında konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, “Yüksek Öğretim alanında herhangi bir kredi kaybına uğramadan programların yeterlilikleri ve öğrenim çıktılarında herhangi bir tasarrufa gitmeden ama öğrencilerimizin aynı kredi ve ders saatleri anlayışı içerisinde daha kısa zaman içerisinde mezuniyetine imkan verecek üçüncü bir sömestr üzerinde çalıştığımızı duyurmuştuk. Bu duyurumuzu çalışmamızı üniversitelerimizde birlikte yapmaya devam ediyoruz. 8 sömestiri 4 senede değil ama 3 senede bir öğrencinin bitirmesine imkan verecek bu düzenlemeyi İnşallah en kısa zamanda hayata geçireceğimizi, geçirmek istediğimizi arzu ederiz" dedi.
Bakan Güler: Bölgede hiçbir terör oluşumuna müsaade etmeyeceğizMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinin sadece Türkiye için değil bölge barış ve istikrarına katkı sağlayacak çok boyutlu kritik bir süreç olduğunu söyleyerek, "Terör örgütünün fesih kararı sonrası teslim olan terörist sayısında artış olduğunu izliyoruz. Yıl başından bugüne kadar 105 PKK’lı, fesih kararından itibaren ise 69 PKK'lı terörist teslim olmuştur. Nihai hedefimiz terörün sona ermesi, terör örgütlerinin tamamen tasfiye edilmesi ve ülkemize yönelik her türlü tehdidin ortadan kaldırılmasıdır. Başta PKK/YPG/SDG olmak üzere hiçbir terör örgütünün bölgede kök salmasına, farklı adlar altında faaliyet göstermesine, kısacası hiçbir terör oluşumuna ve oldubittiye müsaade etmeyeceğiz" dedi.
İş Bankası ve OSBÜK ile İkiz Dönüşüm Buluşmaları İstanbul’daTürkiye İş Bankası ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu iş birliği ile başlatılan ‘OSB’lerde İkiz Dönüşüm Buluşmaları’nın beşincisi İstanbul’da, OSB’lerde ihracat ve istihdam odaklı üretim yapan firmaları bir araya getirdi.
Bakan Şimşek: Terörsüz Türkiye ile bölgede kişi başına düşen gelir, Türkiye ortalamasının iki katına çıkacakHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kişi başı gelirde ortalama yıllık artış GAP bölgesine ve Doğu Anadolu Projesinin olduğu illerde çok daha hızlı. Bence ‘Terörsüz Türkiye’ ile birlikte kişi başına gelir, GAP ve DAP bölgesinde Türkiye ortalamasının iki katına çıkacak. Ve arayı hızla kapatacak. Nasıl ki biz Avrupa ile arayı kapatıyorsak, Doğu ve Güneydoğu da Türkiye'nin gelişmiş bölgeleri ile arayı kapatacak” dedi.
Pegasus 'CFM LEAP-1B motor' siparişini duyurduPegasus Hava Yolları ile CFM International, şirketin gelecekteki Boeing 737-10 filosunu güçlendirecek 300 adede kadar 'LEAP-1B' motoru için bir anlaşma imzaladı.
Luxera GYO, NEW ERA 2030 vizyonuyla 2026’da 4 yeni projeye başlayacağını duyurduGAYRİMENKUL yatırım ortaklığı dönüşümünü 2024 yılında tamamlayarak yeni bir döneme adım atan LuxeraGYO, uzun vadeli hedef ve planlarını ‘NEW ERA 2030’ vizyonu altında topladı. Şirket, NEW ERA 2030 vizyonu doğrultusunda 2026’da İstanbul’da dört yeni projeye başlayacak. NEW ERA 2030 vizyonunun temelinde inovasyon kavramının bulunduğunu söyleyen LuxeraGYO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş, “Gelecek dönemde sadece yapı teknolojilerinde değil, tasarımdan satışa müşteri deneyimden kaynak kullanımına kadar tüm iş süreçlerimizde inovatif bir yaklaşım sergileyeceğiz. Bu yaklaşımımızla şirketimizin yanı sıra sektörümüzün de teknolojik gelişimine önemli bir katkı sunacağımızı düşünüyoruz” dedi.
Luxera GYO, NEW ERA 2030 vizyonuyla 2026’da 4 yeni projeye başlayacağını duyurduGayrimenkul yatırım ortaklığı dönüşümünü 2024 yılında tamamlayarak yeni bir döneme adım atan LuxeraGYO, uzun vadeli hedef ve planlarını ‘NEW ERA 2030’ vizyonu altında topladı. Şirket, NEW ERA 2030 vizyonu doğrultusunda 2026’da İstanbul’da dört yeni projeye başlayacak. NEW ERA 2030 vizyonunun temelinde inovasyon kavramının bulunduğunu söyleyen LuxeraGYO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş, “Gelecek dönemde sadece yapı teknolojilerinde değil, tasarımdan satışa müşteri deneyimden kaynak kullanımına kadar tüm iş süreçlerimizde inovatif bir yaklaşım sergileyeceğiz. Bu yaklaşımımızla şirketimizin yanı sıra sektörümüzün de teknolojik gelişimine önemli bir katkı sunacağımızı düşünüyoruz” dedi.
Bakan Bayraktar: Şırnak petrolün en fazla üretildiği il, sırada Diyarbakır varEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Diyarbakır’da yürüttüğümüz çalışmalarda yatay sondaj yöntemiyle üretilebilecek önemli miktarda kaya petrolü rezervi olduğuna inanıyoruz. Gabar sahasıyla birlikte Şırnak’ı petrolün en fazla üretildiği il haline getirdik, bu yeni üretim yöntemi ile sırada inşallah Diyarbakır var” dedi.
Bakan Bak: 1 milyon öğrencimizi yurtlarımızda ağırlıyoruzGençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Dünyada Türkiye'nin yurt kapasitesine sahip bir ülke yok; Avrupa ülkelerinin nüfusundan fazla, dünyada 40 tane ülkenin nüfusundan fazladır. Dolayısıyla işte, devlet bu, gençlerine sahip çıkan devlet bu, gençlerinin yanında olan devlet budur. Şu anda 1 milyon öğrencimizi de yurtlarımızda ağırlıyoruz" dedi.
Bakan Kacır: Askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada liderizMÜSİAD 6. MUST Sanayi ve Teknoloji Buluşması ile Türkiye'nin Sanayi ve Teknoloji Raporu Lansmanı'nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuz doğrultusunda birlikte yürüdüğümüz MÜSİAD'ın, yüksek teknolojili yüksek katma değerli üretime yönelik tüm adımlarının güçlü şekilde destekçisi olmaya devam edeceğiz. Nihayetinde bugün, 23 yıl önce 36 milyar dolar olan ürün ihracatımızı 270 milyar dolara yükselterek Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştık. İmalat sanayimizin katma değeri 41 milyar dolardan 241 milyar dolara yükseldi. Dünya savunmasında 21'inci iken, 14'üncülüğe çıktık. Bu süreçte geriden gelen hiçbir ülke Türkiye'nin önüne geçemedi. Askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada lideriz" dedi.
Cevdet Yılmaz: Reel sektör ve finans sektörü birbirini tamamlayan iki sektör'5'inci Finansın Geleceği Zirvesi ve Para Sohbetleri' programında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Reel sektör-finans sektörüne bütüncül şekilde baktığınız zaman bu iki sektör birbirinin rakibi değil, birbirini tamamlayan iki sektör. Reel sektör ne kadar güçlü olursa, sağlam olursa, sağlıklı olursa finans sektörü için de bu önemli bir sağlıklı zemin oluşturuyor. Finans sektörü ne kadar gelişirse, güçlenirse bu da reel sektörün önünü açar" dedi.
Bakan Bayraktar: 2026’da 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını kendi gazımızla karşılayacağızİstanbul'da gerçekleşen 15'inci Türkiye Enerji Zirvesi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "2026'da inşallah 16'ncı Türkiye Enerji Zirvesi'nde şu andaki retimimizi iki katına çıkarmış bir şekilde yaklaşık 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacına biz kendi gazımızla karşılayacağız. 2028 hedefimiz 40 ila 45 milyon metreküp günlük üretim buraya çıkabilmek. 16 milyon, 17 milyon hanenin doğal gazını kendi ihtiyacımız bu yönde karşılayabilmek" dedi.
Medtronic Spark, Türkiye’de Darüşşafaka öğrencileriyle etkinlik gerçekleştirdiMedtronic, gençlerin içindeki merakı ateşleyecek, yeteneklerini ortaya çıkaracak ve sağlık teknolojilerinde çeşitliliği artırmaya yönelik küresel girişimi ‘Medtronic Spark’ kapsamında Türkiye’de etkinlik düzenledi. Darüşşafaka’dan 110 öğrenci, Medtronic Türkiye’nin İstanbul’daki İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen programa katıldı.
Medtronic Spark, Türkiye’de Darüşşafaka öğrencileriyle etkinlik gerçekleştirdiMedtronic, gençlerin içindeki merakı ateşleyecek, yeteneklerini ortaya çıkaracak ve sağlık teknolojilerinde çeşitliliği artırmaya yönelik küresel girişimi ‘Medtronic Spark’ kapsamında Türkiye’de etkinlik düzenledi. Darüşşafaka’dan 110 öğrenci, Medtronic Türkiye’nin İstanbul’daki İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen programa katıldı.
Araştırma: Gıdaların görsel dokusu sürdürülebilir tüketimi şekillendirebilirYeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sibel Özilgen ve ekibi, yiyeceklerin görsel dokusunun tüketici davranışlarını nasıl etkilediğini araştırdı. Araştırmanın sonucuna göre görsel dokuyu kullanarak hem karbon ayak izi azaltılabilir hem de tüketiciler sürdürülebilir yiyeceklere yönlendirilebilir. Prof. Dr. Sibel Özilgen, “En çarpıcı örneklerden biri, görsel dokusu katmanlı hale getirilen sütlaç. Bu yöntemle sütlacın karbon salınımı tam yüzde 31 azaldı. Üstelik bu sunum, tüketiciler tarafından daha çok tercih edildi” dedi.
Bakan Bolat: Türkiye hizmetler sektöründe büyük atak yapan ülkelerin başında gelmektedirTicaret Bakanı Ömer Bolat, Turqualıty Vizyon Buluşması ve Markalaşma Konferansına katıldı. Programda konuşan Bakan Bolat, "Bakanlık olarak bu yıl 11 ayda Marka ve Turquality kapsamlarında 5.3 milyar lira, mal ihracatında ve hizmet ihracatındaki Turquality Programı kapsamı altında da 1.8 milyar lira firmalarımıza desteklerimiz verilmişti. Toplamda 7 milyar Türk Lirasını aşan bir kaynak kullanılmıştı. Bugün dünyada, bölgemizde Fas'tan Batı'da, Doğu'da Çin'e kadar olan coğrafyada en gelişmiş sanayisi en gelişmiş ve entegre sanayilere sahip olan ve hizmetler sektöründe büyük atak yapan ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Bir Çin var, bir de Türkiye var bu coğrafyada" dedi.
Bakan Ersoy: İstanbul dünyanın bir numaralı gastronomi şehriRestoran değerlendirme sistemi Michelin Rehberi'nin 2026 İstanbul-İzmir-Muğla-Kapadokya seçkisi ödül töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Asya, Orta Doğu, Akdeniz ve Avrupa mutfaklarının da en iyi örneklerini sunan gastro-şehrimiz İstanbul, yeni dünyanın en iyisi seçildi. Mastercard Ekonomi Enstitüsü tarafından, uluslararası yeme-içme harcamaları analiz edilerek hazırlanan Seyahat Trendleri 2025 Raporu'na göre İstanbul, dünyanın bir numaralı gastronomi şehri. Bu da bize gösteriyor ki Bakanlık olarak köklü Türk mutfağının sunduğu tüm imkânları etkin bir gastrodiplomasi stratejisiyle uluslararası arenada daha görünür kılmak ve daha güçlü temsil etmek için yürüttüğümüz titiz çalışmalar ve iletişim kampanyaları meyvesini veriyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2'nci Engelli Hakları Eylem Planı hazırlıklarına başlandıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2030 Engelsiz Vizyon Belgesiyle engelli politikalarımızı bütüncül bir stratejiye dönüştürmüş, eğitimden istihdama, teknolojiden afet yönetimine kadar pek çok alanda sürdürülebilir hedefler belirlemiştik. 1'inci Engelli Hakları Ulusal Eylem Planımızla bu hedeflerin çok önemli bir kısmına başarıyla ulaştık. 2026-2028 yıllarını kapsayan 2'nci Eylem Planımızın hazırlıklarına başlandı. Detaylarını yakında kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
Continental Confectionery Company, ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladıContinental Confectionery Company (CCC), ‘Bu Dünya Bizim’ yaklaşımı doğrultusunda hazırladığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. Ambalajlarda yaptığı iyileştirmelerle 2024’te plastik kullanımını 180 ton azaltan, “Sıfır Atık” yaklaşımıyla üretim sürecindeki atıklarının yüzde 95’ini geri dönüştüren CCC, 2022–2024 döneminde Ar-Ge harcamalarını ise 4 kat artırarak 35 milyon TL’nin üzerine çıkardı.
Bakan Yardımcısı Sayan: 5G ekosistemi, 100 milyar dolarlık iş hacmiyle fırsatları perçinleyecekUlaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "5G ekosistemi, ülkemize sağlayacağı 100 milyar dolarlık iş hacmiyle fırsatları perçinleyecek. Bu katkı, yalnızca telekom sektörünün gelir tablosundaki artış anlamına gelmiyor; üretimden lojistiğe, akıllı şehirlerden sağlık teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede yeni iş modelleri, yeni uzmanlık alanları ve yeni kariyer yolları doğuyor" dedi.
2030 ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.