Gastronomi

Gastronomi

Son dakika gastronomi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gastronomi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gastronomi haber sayfamızda...

Gastronomi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 959 gastronomi haberi bulunmuştur.
'Golden Opulence' belgeseli ile Anadolu kültürü dünyaya açıldı
'Golden Opulence' belgeseli ile Anadolu kültürü dünyaya açıldı Beymen'in 50'inci yılında lüksün bu topraklardaki 500 yıllık yolculuğunun izini süren 'Golden Opulence', 50 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan sergi ve yayınevi Assouline ile dünyayla buluşan kitabın ardından belgesel ile sürüyor. Medeniyetler beşiği Anadolu'nun kültür mirasına, doğu ve batı arasındaki büyülü etkileşimine ışık tutan Golden Opulence: 500 Years of Luxury (Lüksün İzinde: Anadolu'da 500 Yıllık Bir Yolculuk) belgeseli Netflix Türkiye ile Netflix MENA'da yayınlandı. Belgesel, Türkiye'de lüks mirasının derinliğini, Anadolu'dan Avrupa'ya uzanan etki gücünü; moda, kültür sanat, mimari, gastronomi gibi farklı perspektiflerden izleyicilerle buluşturuyor.
10.06.2024 Foto Galeri
Bakan Ersoy: FTI misafirlerinin dönüşleri sorunsuz şekilde organize edildi
Bakan Ersoy: FTI misafirlerinin dönüşleri sorunsuz şekilde organize edildi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 8-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin açılışına katıldığı Samsun'da konuştu. Bakan Ersoy, "Ülkemizde tatilde bulunan 25 binden fazla FTI misafirinin ülkelerine dönüşleri, herhangi bir mağduriyet oluşmasına izin verilmeden ve çok büyük oranda sorunsuz bir şekilde organize edildi” dedi.
8.06.2024 Gündem
Hürriyet Seyahat'in yaz sayısı çıktı
Hürriyet Seyahat'in yaz sayısı çıktı Türkiye ve dünyanın en güzel, en ilginç, en lezzetli ve eğlenceli gezi bölgelerini 88 sayfalık bir dergide buluşturan Hürriyet Seyahat Yaz çıktı. 3 ay boyunca raflarda kalacak Hürriyet Seyahat, yaz boyu gezginlere rehberlik edecek.
1.06.2024 Kültür&Sanat
Bakan Ersoy: Dünya turizm sıralamasında ilk 5’in içinde yer almaya başladık
Bakan Ersoy: Dünya turizm sıralamasında ilk 5’in içinde yer almaya başladık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Gastronomi Derneği ev sahipliğinde Eyüp'te düzenlenen GastroShow’a katıldı. Ersoy burada yaptığı konuşmada, "Bugün geldiğimiz noktada şunu çok açık bir şekilde söyleyebiliriz. Dünyada yeni turizm perspektifini en iyi analiz eden ve bu yeni anlayışa uygun bir altyapı geliştirmeye çalışan ülkelerden biri Türkiye'dir. Türkiye olarak dünya turizm sıralamasında ilk 5'in içinde yer almaya başladık " dedi. Bakan Ersoy, "Yapmış olduğumuz bu çalışmalar ve tanıtım faaliyetleriyle İstanbul İzmir Bodrum gibi destinasyonlarımız birer Gastrocity olarak öne çıkmakta" diye konuştu.
30.05.2024 Gündem
Yunus Emre Enstitüsü, Ege mutfağını dünyaya tanıtıyor
Yunus Emre Enstitüsü, Ege mutfağını dünyaya tanıtıyor YUNUS Emre Enstitüsü (YEE), dünya çapında gerçekleştirdiği gastronomi şölenleriyle zengin Türk mutfağının Ege Bölgesi'ne ait özel lezzetleri tanıtımını yapıyor. Etkinlikler, 27 Mayıs tarihine kadar devam edecek.
26.05.2024 Kültür&Sanat
Bakan Ersoy: Amacımız gastronomi turizminde lider destinasyonlar arasında yer alabilmek
Bakan Ersoy: Amacımız gastronomi turizminde lider destinasyonlar arasında yer alabilmek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen 4. Global Gastro Ekonomi Zirvesi'ne katıldı. Zirvede bir konuşma yapan Bakan Ersoy "Ülkemizin turizm geliri 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 12 artarak yaklaşık 56 milyar dolar olmuş; toplam gelir içerisindeki yeme-içme harcaması yüzde 19 oranında artmıştır" dedi.
23.05.2024 Gündem
Emine Erdoğan: Özgün gıdaya erişimin tüm insanlığın hakkı olduğuna inanıyoruz
Emine Erdoğan: Özgün gıdaya erişimin tüm insanlığın hakkı olduğuna inanıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye olarak, tarih boyunca etkilediği birçok ülkenin insanı ile birlikte toplumumuzdaki her grubu bir sofra etrafında birleştiren köklü bir mutfak kültürüne sahip olmanın kıymetini biliyoruz ve temiz, sağlıklı, yerel ve özgün gıdaya erişimin tüm insanlığın hakkı olduğuna inanıyoruz" dedi.
22.05.2024 Gündem
Fransız menşeli okul Vatel, İstanbul’da yaratıcı mutfak şefleri yetiştirecek
Fransız menşeli okul Vatel, İstanbul’da yaratıcı mutfak şefleri yetiştirecek İstanbul Kent Üniversitesi ve Fransız menşeli otel ve turizm işletmeciliği okulu Vatel iş birliğiyle hayata geçirilen İstanbul merkezli yeni Mutfak ve Servis Sanatları Akademisi'nin lansmanı yapıldı. Akademide uluslararası alanda faaliyet gösterecek yaratıcı mutfak şefleri ve servis elemanlarının yetiştirilmesi hedefleniyor. Mezun olan öğrencilerin diplomaları Vatel’in aktif olduğu 53 ülkede geçerli olacak ve öğrenciler bu ülkelerde istihdam imkanı bulacak. Başvurular Ekim ayında başlıyor.
22.05.2024 Video
Fransız menşeli okul Vatel, İstanbul’da yaratıcı mutfak şefleri yetiştirecek
Fransız menşeli okul Vatel, İstanbul’da yaratıcı mutfak şefleri yetiştirecek İstanbul Kent Üniversitesi ve Fransız menşeli otel ve turizm işletmeciliği okulu Vatel iş birliğiyle hayata geçirilen İstanbul merkezli yeni Mutfak ve Servis Sanatları Akademisi'nin lansmanı yapıldı. Akademide uluslararası alanda faaliyet gösterecek yaratıcı mutfak şefleri ve servis elemanlarının yetiştirilmesi hedefleniyor. Mezun olan öğrencilerin diplomaları Vatel’in aktif olduğu 53 ülkede geçerli olacak ve öğrenciler bu ülkelerde istihdam imkanı bulacak. Başvurular Ekim ayında başlıyor.
22.05.2024 Eğitim
Sürdürülebilir yeşil turizmin ikinci durağı Birgi köyü oldu
Sürdürülebilir yeşil turizmin ikinci durağı Birgi köyü oldu Birçok medeniyete ev sahipliği yapan İzmir'in Ödemiş ilçesindeki tarihi Birgi köyü, sürdürülebilir yeşil turizmi teşvik etmek ve yerel ekonomik kalkınmayı desteklemek amacıyla hayata geçirilen SENTRUM Projesi'nin ikinci durağı oldu. İlk destinasyon seçilen Ayvalık Küçükköy'deki çalışmalar 550 bin dolarlık yatırımla 18 ayda tamamlanmıştı. Birgi'ye bunun en az iki katı yatırım yapılacağı öğrenildi. Proje kapsamında köydeki kültürel ve doğal değerler korunacak. Enerji verimliliği için yenilenebilir enerji uygulamaları yapılacak. Turizm dört mevsime yayılarak akıllı rotalarla ziyaretçiler için sürdürülebilir yeşil destinasyonlar olacak.
22.05.2024 Ekonomi
Sürdürülebilir yeşil turizmin ikinci durağı Birgi köyü oldu
Sürdürülebilir yeşil turizmin ikinci durağı Birgi köyü oldu Birçok medeniyete ev sahipliği yapan İzmir'in Ödemiş ilçesindeki tarihi Birgi köyü, sürdürülebilir yeşil turizmi teşvik etmek ve yerel ekonomik kalkınmayı desteklemek amacıyla hayata geçirilen SENTRUM Projesi'nin ikinci durağı oldu. İlk destinasyon seçilen Ayvalık Küçükköy'deki çalışmalar 550 bin dolarlık yatırımla 18 ayda tamamlanmıştı. Birgi'ye bunun en az iki katı yatırım yapılacağı öğrenildi. Proje kapsamında köydeki kültürel ve doğal değerler korunacak. Enerji verimliliği için yenilenebilir enerji uygulamaları yapılacak. Turizm dört mevsime yayılarak akıllı rotalarla ziyaretçiler için sürdürülebilir yeşil destinasyonlar olacak.
22.05.2024 Video
Foodiefest kapılarını açtı: Müzik ve gastronomi bir araya geldi
Foodiefest kapılarını açtı: Müzik ve gastronomi bir araya geldi GASTRONOMİ ve müziği bir araya getiren Foodiefest etkinliği kapılarını açtı. ‘Önce yemek sonra müzik’ konseptiyle düzenlenen etkinlik ile katılımcılar hem müzik hem de gastronomi festivalini bir arada deneyimledi. Festivalde Cem Yenel, Melis Fis, Ayhan Sicimoğlu, Buray ve Köfn grubu sahne aldı.
19.05.2024 Video
Foodiefest kapılarını açtı: Müzik ve gastronomi bir araya geldi
Foodiefest kapılarını açtı: Müzik ve gastronomi bir araya geldi GASTRONOMİ ve müziği bir araya getiren Foodiefest etkinliği kapılarını açtı. ‘Önce yemek sonra müzik’ konseptiyle düzenlenen etkinlik ile katılımcılar hem müzik hem de gastronomi festivalini bir arada deneyimledi. Festivalde Cem Yenel, Melis Fis, Ayhan Sicimoğlu, Buray ve Köfn grubu sahne aldı.
19.05.2024 Kültür&Sanat
Lüks ürün pazarı 2023’te 1,5 trilyon Euro büyüklüğe ulaştı
Lüks ürün pazarı 2023’te 1,5 trilyon Euro büyüklüğe ulaştı Lüks ürün sektörü, küresel makroekonomik dalgalanmalara ve savaşlara rağmen direncini korudu. Lüks ürünlerin oluşturduğu pazarın büyüklüğü 2023'te yüzde 10 büyümeyle 1,5 trilyon dolara ulaştı. Dünya çapında artan milyarder sayısı, lüks turizme olan ilgiyi de artırdı.
14.05.2024 Ekonomi
Alman turizmine 1 ay futbol molası
Alman turizmine 1 ay futbol molası Bu yıl rekor düzeyde turist beklenen Almanya'da, 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasındaki Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle Almanların bir bölümü tatilini şampiyona sonrasına erteliyor. Şampiyona döneminde gelemeyecek Almanların temmuz ortasından itibaren Türkiye ve Antalya'ya akını bekleniyor.
13.05.2024 Gündem
Yunanistanla baklava diplomasisi… Miçotakis: “Düşman değil komşuyuz”
Yunanistanla baklava diplomasisi… Miçotakis: “Düşman değil komşuyuz” Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, gerçekleşecek Türkiye ziyareti öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye-Yunanistan ilişkileri hakkında konuşan Başbakan Miçotakis, “Yunanistan kimseyi tehdit etmiyor ve şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki; biz düşman değil, komşuyuz" dedi.
12.05.2024 Politika
Şekercibaşı'nın tatlı barlı mağazası İstiklal Caddesi'nde
Şekercibaşı'nın tatlı barlı mağazası İstiklal Caddesi'nde Geleneksel Türk tatlıcılığın öncülerinden, 1777’den beri varlığını sürdüren ve Türkiye’nin en eski markalarından biri olan Ali Muhiddin Hacı Bekir’in İstiklal Caddesi’ndeki ikonik tasarımlı yeni mağazası ziyaretçilerine kapılarını açtı. Osmanlı’da sarayın ‘şekercibaşı’ ünvanını verdiği ve Türk lokumunu bugünkü haline getiren Ali Muhiddin Hacı Bekir’in geçmişin izlerini taşıyan yeni mağazasında, gün yüzüne çıkmamış aileye ait eski belge, şekerlemeler ve fotoğraflar yer alıyor. Mağazanın alt katında ise Japonların sushi barından esinlenerek tasarım sürecine dahil edilen bir tatlı barı yer alıyor.
6.05.2024 Kültür&Sanat
Şekercibaşı'nın tatlı barlı mağazası İstiklal Caddesi'nde
Şekercibaşı'nın tatlı barlı mağazası İstiklal Caddesi'nde Geleneksel Türk tatlıcılığın öncülerinden, 1777’den beri varlığını sürdüren ve Türkiye’nin en eski markalarından biri olan Ali Muhiddin Hacı Bekir’in İstiklal Caddesi’ndeki ikonik tasarımlı yeni mağazası ziyaretçilerine kapılarını açtı. Osmanlı’da sarayın ‘şekercibaşı’ ünvanını verdiği ve Türk lokumunu bugünkü haline getiren Ali Muhiddin Hacı Bekir’in geçmişin izlerini taşıyan yeni mağazasında, gün yüzüne çıkmamış aileye ait eski belge, şekerlemeler ve fotoğraflar yer alıyor. Mağazanın alt katında ise Japonların sushi barından esinlenerek tasarım sürecine dahil edilen bir tatlı barı yer alıyor.
6.05.2024 Video
Kapadokya'da 'Gastronomi Festivali' başladı
Kapadokya'da 'Gastronomi Festivali' başladı Türkiye'nin turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde 2 gün sürecek olan 'Kapadokya’da Bahar Sofraları' etkinliği başladı.
5.05.2024 Video
Kapadokya'da 'Gastronomi Festivali' başladı
Kapadokya'da 'Gastronomi Festivali' başladı Türkiye'nin turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde 2 gün sürecek olan 'Kapadokya’da Bahar Sofraları' etkinliği başladı.
5.05.2024 Foto Galeri
Geleceğin şefleri MEB Gastrofest'te yarıştı
Geleceğin şefleri MEB Gastrofest'te yarıştı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nın Türkiye finali İstanbul'da yapıldı. Yarışmanın ödül törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, “Mutfak sanatları ve gastronomi üzerine uzmanlaşan, annelerinin reçeteleriyle yemek yapabilen, dünyadaki bu konudaki gelişmeleri izleyerek sanatını gerçekleştiren ve ürettiği ürünü pazarlama konusunda uzman genç arkadaşlar yetiştirmeyi arzu ediyoruz" dedi.
5.05.2024 Video
Geleceğin şefleri MEB Gastrofest'te yarıştı
Geleceğin şefleri MEB Gastrofest'te yarıştı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nın Türkiye finali İstanbul'da yapıldı. Yarışmanın ödül törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, “Mutfak sanatları ve gastronomi üzerine uzmanlaşan, annelerinin reçeteleriyle yemek yapabilen, dünyadaki bu konudaki gelişmeleri izleyerek sanatını gerçekleştiren ve ürettiği ürünü pazarlama konusunda uzman genç arkadaşlar yetiştirmeyi arzu ediyoruz" dedi.
5.05.2024 Gündem
Edirne'nin tarihi Kaleiçi semti, restorasyonu başlayan konaklarıyla turizme kazandırılacak
Edirne'nin tarihi Kaleiçi semti, restorasyonu başlayan konaklarıyla turizme kazandırılacak Edirne'nin eski yerleşim bölgesinde, tarihi konakları ve ızgara tipi sokaklarıyla kent dokusunun temelini oluşturan tarihi Kaleiçi semti, 'Tarihi Konakları İhya' projesi kapsamında Valilik tarafından başlatılan çalışmalarla turizme kazandırılmaya hazırlanıyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, "Burada Gaziantep'teki gibi, Mardin'deki gibi, Urfa'daki gibi bir konak turizmini oluşturalım istiyoruz. Buradaki amacımız, Kaleiçi'ne girdiğimiz zaman orasının yaşayan, güzel sanat sokaklarının olduğu, gastronomi sokağının olduğu, konaklama sokağının olduğu bir alan haline getirmek istiyoruz" dedi.
2.05.2024 Video
Edirne'nin tarihi Kaleiçi semti, restorasyonu başlayan konaklarıyla turizme kazandırılacak
Edirne'nin tarihi Kaleiçi semti, restorasyonu başlayan konaklarıyla turizme kazandırılacak Edirne'nin eski yerleşim bölgesinde, tarihi konakları ve ızgara tipi sokaklarıyla kent dokusunun temelini oluşturan tarihi Kaleiçi semti, 'Tarihi Konakları İhya' projesi kapsamında Valilik tarafından başlatılan çalışmalarla turizme kazandırılmaya hazırlanıyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, "Burada Gaziantep'teki gibi, Mardin'deki gibi, Urfa'daki gibi bir konak turizmini oluşturalım istiyoruz. Buradaki amacımız, Kaleiçi'ne girdiğimiz zaman orasının yaşayan, güzel sanat sokaklarının olduğu, gastronomi sokağının olduğu, konaklama sokağının olduğu bir alan haline getirmek istiyoruz" dedi.
2.05.2024 Foto Galeri
Terörün ve depremin vurduğu hamam, 'gastronomi galerisi' olarak hizmet verecek
Terörün ve depremin vurduğu hamam, 'gastronomi galerisi' olarak hizmet verecek Diyarbakır'da hendek-barikat olaylarında zarar gören, 6 Şubat depremlerinde kubbesi ve duvarlarında hasar oluşan tarihi Çardaklı Hamamı, restorasyon sonrası geleneksel yiyeceklerin sergilendiği 'gastronomi galerisi' olacak. Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Koç, "Değişen yaşam koşulları ve yakın çevresindeki yapılaşmaya bağlı olarak hamamı gastronomi işlevi verilerek hizmete açmayı hedefliyoruz" dedi.
28.04.2024 Video

Benzer Haber Etiketleri

gastronomi bakan ersoy turizm Foodiefest Müzik

Gastronomi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.