Son dakika girişim haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan girişim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan girişim haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.763 girisim haberi bulunmuştur.
İrem Bayraktar, Radyo D'nin konuğu olduAdana'da ilk kez gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) Demirören Medya standına kurulan Radyo D stüdyosuna yayın konuğu olan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Üyesi İrem Bayraktar, "Gençlerin mutlaka bir proje geliştirip, o projeyle topluma ve insanlığa fayda sağlama konusunda çalışmalar ortaya konulmasını oldukça önemsiyoruz" dedi.
Garanti BBVA ve İGE, ihracatçı kadın girişimcilere yönelik kredi imkanı sunacağını duyurduGARANTİ BBVA ve İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi (İGE) iş birliğiyle ihracat yapan işletmelere sahip kadın girişimcilere yönelik İGE teminatlı kredi fırsatı sunulacak. İş birliği kapsamında Garanti BBVA şubeleri aracılığıyla kullandırılacak teminat destekli kredi kapsamında toplam 250 milyon TL’lik kefalet desteği verileceği duyuruldu. 24 aya varan vadelerle kullandırılacak ticari kredinin başvuruları 31 Aralık’a kadar bankanın şubelerinden yapılabilecek.
BinBin halka arz oluyorBin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş (BinBin) Bulls Yatırım liderliğinde halka arz oluyor. Halka arz 3-4 Ekim tarihlerinde BINBN.HE koduyla 'Borsada Satış' yöntemi ile gerçekleştirilecek. Her geçen gün büyüyen, yenilikçi bir teknoloji şirketi haline geldiklerini belirten BinBin Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, “Çevreci ulaşım anlayışını Türkiye'de ve Avrupa'da uygulama konusunda öncü olmayı ve büyüyen bu sektörden daha fazla pay almayı istiyoruz. Halka arz, BinBin'in teknoloji altyapısını güçlendirmesi ve uluslararası pazarlardaki varlığını pekiştirmesi için önemli bir fırsat. Yatırımcılarımızı bu heyecan verici yolculuğa ortak etmekten büyük mutluluk duyacağız" dedi.
Yeni kripto para borsasının lansmanı yapıldıTürk lirasına endeksli stabil kripto para birimi TRYB’nin geliştiricisi BiLira, gerçekleştirdiği lansmanda, kripto para borsası BiLira Kripto’yu kullanıcılarla buluşturduğunu duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin önünde her biri altın kıymetinde seçimsiz 3,5 yıl vardırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Yatırım Danışma Konseyi’ninin 10. Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz iktidar ve ittifak olarak tüm planlarımızı 2028’e göre yapıyoruz. Muhalefetin kendi iç çekişmelerini perdeleme amacıyla gündeme getirdiği seçim tartışmalarını, havanda su dövmek olarak görüyoruz. Türkiye’nin önünde her biri altın kıymetinde seçimsiz 3,5 yıl vardır. Ekonomide, savunmada, diplomaside, demokraside ve diğer alanlardaki hedeflerimize ancak bu 3,5 yılın hakkını vererek ulaşabiliriz" dedi.
Daron Acemoğlu: Gelecek 20 yıl kritik, hazır olmayan ülkeler daha da geri kalacakTürkiye İş Bankası'nın, 100'üncü kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlediği 'Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış' başlıklı uluslararası konferansın ikinci günü, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Ekonomi Profesörü Daron Acemoğlu'nun konuşmalarıyla başladı. Gelecek 20 yılin kritik bir süreç olduğunu söyleyen Acemoğlu, "Dünyayı değiştirecek akımlara hazır olmayan ülkeler daha da geri kalacak. Türkiye'nin ekonomik olarak, bilimsel olarak, siyasi olarak bu akımlara hazır olması lazım ve bence bunun şu anda başlaması lazım" dedi.
Bakan Ersoy: Yurt dışına çeşitli sebeplerle çıkarılan 7 bin 839 eseri yeniden ülkemize getirdikİş Bankası’nın geçtiğimiz yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılı vesilesiyle ilkini düzenlediği 'Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış' başlıklı uluslararası konferansın bu yıl ikincisi bankanın kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü vesilesiyle düzenledi. Programa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu topraklara ait değerlerin Türkiye'ye geri dönmesini sağlamak bizim en önemli hedeflerimizden biridir. 2018-2024 yılları arasında ülkemizden yurt dışına çeşitli sebeplerle çıkarılan 7 bin 839 eseri, titiz bir takip neticesinde yeniden ülkemize getirdik. Sadece bu yılın ilk 9 ayında getirdiğimiz eser sayısı ise 35 oldu. Yani 35 varlığımız ait olduğu vatan topraklarına geri döndü” diye konuştu.
Bakan Ersoy: Yurt dışına çeşitli sebeplerle çıkarılan 7 bin 839 eseri yeniden ülkemize getirdikİş Bankası’nın geçtiğimiz yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılı vesilesiyle ilkini düzenlediği 'Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış' başlıklı uluslararası konferansın bu yıl ikincisi bankanın kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü vesilesiyle düzenledi. Programa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu topraklara ait değerlerin Türkiye'ye geri dönmesini sağlamak bizim en önemli hedeflerimizden biridir. 2018-2024 yılları arasında ülkemizden yurt dışına çeşitli sebeplerle çıkarılan 7 bin 839 eseri, titiz bir takip neticesinde yeniden ülkemize getirdik. Sadece bu yılın ilk 9 ayında getirdiğimiz eser sayısı ise 35 oldu. Yani 35 varlığımız ait olduğu vatan topraklarına geri döndü” diye konuştu.
'Stoksuz e-ticaret’ modeli girişimcilerin stok tutmadan satış yapmasına olanak tanıyor'YUPPION, Türkiye’den global pazarlara açılmak isteyen girişimcilere bir alternatif olmak amacıyla ‘stoksuz e-ticaret’ modelini geliştirdiğini duyurdu. Üretici ve satıcıları bir araya getirerek, girişimcilerin stok tutmadan satış yapmasına olanak tanıyan bu model, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere yeni fırsatlar sağlıyor. Yuppion’un CEO’su Hakan Gerin, “Girişimcilerin markalarını dünya çapında başarı hikayelerine dönüştürmek için buradayız. Onlar sadece hayallerini gerçekleştirirken, biz de onların arkasındaki güç olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Depremden etkilenen kadınlar için mesleki eğitim verilecekKahramanmaraş depreminin ardından İstanbul'a yerleşen kadınların sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesi amacıyla geliştirilen 'Demir Kadınlar: Kaynak Sanatında Kadının Gücü' projesi için geri sayım başladı.
Fintek şirketinin yeni dönem girişimleri belli olduFintek girişimlerinin globale açılma süreçlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Fintech Factory, 2‘nci dönem girişimcileri belirlendiği bildirildi. Yeni döneminde Fintech Factory, yerel ve küresel ağlardan faydalanma olanağı sağlarken, birebir mentorluk ve danışmanlık imkanı da sunuyor. Girişimcilerin fikir geliştirme, ürün fonksiyonlarını iyileştirme ve pazar doğrulama süreçlerinde sektöründe uzman kişilerle birebir çalışma fırsatı sunan şirket, Ataşehir Belediyesi Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi İnovata’da girişimcilere projelerini geliştirmeleri için destek olacağını duyurdu.
Workup ve Workup Agri programlarından 9 girişim mezun olduTürkiye İş Bankası’nın ana destekçiliğinde yürütülen Workup’ın 12’nci, Workup Agri’nin 3’üncü dönemi tamamlandı. Workup’lı girişimlerin 66’sı, farklı yatırımcılardan yaklaşık 35 milyon dolar yatırım aldı. İş Bankası ve grup şirketleri, programa dâhil olan girişimlerden 70'i ile iş birliği yaptı. Konuya ilişkin açıklama yapan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Dijital dönüşümde, yeşil dönüşümde, toplam faktör verimliliği artışında ve ekonomik kalkınmada anahtarın girişimcilerin elinde, zihninde, hayallerinde olduğuna inanıyoruz” dedi.
Bakan Kacır: Türkiye'nin teknoloji girişimlerini büyütmek için çalışıyoruzSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, The Hood TEKMER'in açılış törenine katıldı. Törende konuşan Kacır, “Milli teknoloji hamlesi vizyonumuz doğrultusunda ülkemizin teknoloji üretme, geliştirme, inovasyon odaklı kalkınmamızı önceleyecek uygulama ve düzenlemeleri devreye alıyoruz. Türkiye'nin teknoloji girişimlerini büyütmek için çalışıyoruz" dedi.
SuperFresh'in 'Tarımın Kadın Yıldızları' projesinde kadın çiftçiler destekleniyorDondurulmuş gıda markası SuperFresh'in, tarımda fırsat eşitliğini sağlamak ve kadın iş gücünü görünür kılmak amacıyla yürüttüğü 'Tarımın Kadın Yıldızları' projesi, Sustainable Brands Türkiye 2024 etkinliğinde ele alındı. Kerevitaş CEO'su Mert Altınkılınç, Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin: Tarımın Kadın Yıldızları panelinde, “Raporlar tarım alanında çalışan kadınların yaklaşık yüzde 80'inin ücret almadan bu alanda çalıştığını ortaya koyuyor. 150 bin ton zirai ürün hacmiyle Türkiye'nin en büyük tarım tedarikçilerinden biriyiz. 2022'de başlattığımız bu projeyle kadın çiftçilerimizi destekliyoruz. 3 yılda yüzde 100 artış hedeflediğimiz kadın çiftçi oranına 1 yılda ulaştık. Kadın çiftçilerimize onarıcı tarım odağında yapay zeka, finansal ve ekolojik okuryazarlık ile girişimcilik eğitimleri veriyoruz" dedi.
Turkcell, TSE, TÜBİTAK BİLGEM iş birliğiyle Kuantum Teknolojileri Ayna Komitesi kurulduKuantum teknolojileri alanında Türkiye'nin uluslararası standartlara uygun gelişimini sağlamak amacıyla bir iş birliğine imza atıldı. Turkcell ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) çatısı altında TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (TÜBİTAK BİLGEM) iş birliğiyle Kuantum Teknolojileri Ayna Komitesi kuruldu. Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, Türkiye’nin kuantum teknolojileri alanında uluslararası çapta söz sahibi olması gerektiğini belirterek “Ayna komiteler, uluslararası standartların takip edilerek ulusal ihtiyaçlara göre uyarlanmasını ve yerel standartların oluşturulmasını amaçlayan uzman gruplar olarak görev yapıyor. Türkiye’nin öncü kurumlarından TSE çatısı altında, TÜBİTAK BİLGEM iş birliğiyle kurduğumuz bu Komite; üniversiteler, sanayi kuruluşları ve kamu kurumlarıyla yürüteceği çalışmalarla, ülkemizin kuantum teknolojileri alanında öncü bir rol üstlenmesini hedefliyor” dedi.
'StartupCentrum Girişimcilik Ekosistemi' ödülleri sahiplerini bulduRapor Ödülleri ve Halk Oylaması Ödülleri olmak üzere iki farklı başlıkta değerlendirilen StartupCentrum Girişimcilik Ekosistemi ödülleri sahiplerini buldu. Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, “Türkiye büyüyor, güçleniyor. Girişimcilerimizin girişimleri, başarıları, bilinmeli, ödüllendirilmeli diye düşünüyoruz. Bu öncelikle başarı için bir motivasyon kaynağı haline geliyor. Bizim de Türkiye'de girişimciliği teşvik etmemiz lazım. Öncelikle bunu vurgulamalıyız” dedi.
'StartupCentrum Girişimcilik Ekosistemi' ödülleri sahiplerini bulduRapor Ödülleri ve Halk Oylaması Ödülleri olmak üzere iki farklı başlıkta değerlendirilen StartupCentrum Girişimcilik Ekosistemi ödülleri sahiplerini buldu. Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, “Türkiye büyüyor, güçleniyor. Girişimcilerimizin girişimleri, başarıları, bilinmeli, ödüllendirilmeli diye düşünüyoruz. Bu öncelikle başarı için bir motivasyon kaynağı haline geliyor. Bizim de Türkiye'de girişimciliği teşvik etmemiz lazım. Öncelikle bunu vurgulamalıyız” dedi.
Afetlere odaklı girişim Good Sanitation Company çalışmalarına başladıAfet bölgelerinde ortaya çıkan temiz su, hijyen ve sanitasyon ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan Good Sanitation Company (GSC), aldığı 450 bin dolarlık tohum yatırımla çalışmalarına başladı. GSC’nin ilk destekçileri Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ile Etki Girişimi Sermayesi Yatırım Fonu Founder One oldu.
'Hesabını Bilen Kadınlar' programında eğitimlerin ilk yılı tamamlandıGaranti BBVA'nın Hesabını Bilen Kadınlar programı, kadınların ekonomik hayata aktif katılımını artırmak amacıyla Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) iş birliğiyle yürüttüğü eğitimlerin ilk yılı tamamlandı. 2023 Ekim - 2024 Haziran döneminde İstanbul, İzmir, Manisa, Muğla, Gaziantep ve Şanlıurfa'dan 26 kadın kooperatifi ile yapılan iş birliği sayesinde toplamda 5.515 kadın bu programdan faydalandı.
Türkiye-Hindistan İş Zirvesi’nde 'iyi niyet anlaşması' imzalandıTürkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD), uluslararası iş birliği ve yatırım çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Türkiye ve Hindistan arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye-Hindistan İş Zirvesi (Türkiye-India Business Summit) düzenledi. Bu kapsamda zirve için Hindistan’daki genç iş insanlarından oluşan 20 kişilik heyet İstanbul’a geldi. TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, “Özellikle Hindistan gibi büyüme potansiyeli yüksek bir pazarda üyelerimizin işlerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Bugün imzaladığımız iyi niyet anlaşmasına da, uzun soluklu bir ticari ilişkinin başlangıcı diyebiliriz” dedi.
Türkiye-Hindistan İş Zirvesi’nde 'iyi niyet anlaşması' imzalandıTürkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD), uluslararası iş birliği ve yatırım çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Türkiye ve Hindistan arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye-Hindistan İş Zirvesi (Türkiye-India Business Summit) düzenledi. Bu kapsamda zirve için Hindistan’daki genç iş insanlarından oluşan 20 kişilik heyet İstanbul’a geldi. TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, “Özellikle Hindistan gibi büyüme potansiyeli yüksek bir pazarda üyelerimizin işlerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Bugün imzaladığımız iyi niyet anlaşmasına da, uzun soluklu bir ticari ilişkinin başlangıcı diyebiliriz” dedi.
Girişim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.