Son dakika idari para cezası haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan idari para cezası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan idari para cezası haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.786 idari para cezasi haberi bulunmuştur.
Bursa'nın 3 ilçesinde asayiş uygulaması: Aranan 4 kişi yakalandıBursa'da Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından trafik kontrolleri ile iş yerlerine yönelik denetim gerçekleştirildi. Yoklama kaçağı olan kişiler yakalanırken, çok sayıda araç ve iş yerine idari ve adli işlem uygulandı.
Bakan Bolat: 2,5 yılda tüketiciyi korumaya yönelik 6,8 milyar lira ceza uygulandıTicaret Bakanı Ömer Bolat, satıcıların tüketicilere yönelik haksız uygulamalara girmemeleri için gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, "Son 2,5 yılda sadece tüketici korunmasına yönelik, piyasa gözetimine yönelik aldığımız tedbirlerin denetlenmesi sırasında, toplam 6,8 milyar lira idari para cezası uygulandı” dedi.
Havalı korna kullandığı anlaşılınca kesilen cezaya öfkelenip, defalarca kornaya basarak uzaklaştıAdana’da işlek cadde ve meydanlarda gereksiz korna kullanan, emniyet kemeri takmayan ve direksiyon başında cep telefonuyla konuştuğu belirlenen 55 dolmuş ve otobüs şoförüne 83 bin lira para cezası kesildi. Sürücülerden biri aracında havalı korna olmadığını öne sürse de kornaya basınca gerçek ortaya çıktı. Yazılan cezaya öfkelenen sürücü, aracına binip, defalarca kornaya basarak bölgeden uzaklaştı.
RTÜK'ten 2 dijital platform ile 3 radyoya cezaRadyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayın ihlallerini değerlendirmek üzere toplandı. Toplantıda, 2 dijital platform ile 3 radyoya idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.
Adana’da yılbaşı öncesi fırın sektörüne fiyat denetimiTicaret Bakanlığı’nın başlattığı çalışma kapsamında Adana Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri kent genelinde fırın sektörüne yönelik yılbaşı öncesi fiyat denetimi gerçekleştirdi. İşletmelerde yönetmeliğe aykırı bulunan her durum için idari para cezası uygulandı.
Bursa'da yılbaşı öncesi denetimler artırıldıBursa’da yılbaşı öncesinde trafik kontrolleri ile eğlence mekanlarında denetimler artırıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince iki farklı zaman diliminde gerçekleştirilen kontrollerde aranma kaydı bulunan kişiler yakalandı, bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, evraklarında eksiklik bulunan sürücüler ve bazı iş yerleri ile ilgili idari işlem uygulandı.
Antalya'da 24 papağan ele geçirildiDoğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Antalya'da gerçekleştirilen denetimlerde belgeleri bulunmayan farklı türlerde 24 papağanın ele geçirildiğini duyurdu.
Bodrum’da denetim yapan polisi yaralayan sürücü tutuklandıMuğla’nın Bodrum ilçesinde trafik güvenliğini tehlikeye düşürerek motosiklet kullanan 2 sürücüye toplam 78 bin 945 lira para cezası kesilirken, polislere mukavemet gösterip bir memurun yaralanmasına neden olan sürücü tutuklandı.
İstanbul'da yılbaşı öncesi 'fahiş fiyat' denetimiTicaret Bakanlığı tarafından lokanta, restoran ve kafelerde 'fahiş fiyat' denetimi yaptı. İstiklal Caddesi'nde yapılan denetimlere katılan İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, "2025 yılında yaklaşık 26 bin 203 restoran, kafe işletmesini denetledik. Bu denetimler kapsamında da yaklaşık 18 bin 177 üründe aykırılık tespit ettik. Bu doğrultuda 57 milyon 548 bin 382 lira idari yaptırım uyguladık" dedi.
Polisten kaçarken ekip otosuna çarpan ehliyetsiz sürücüye 95 bin lira cezaBursa’nın İnegöl ilçesinde polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, kullandığı cip ile kaçarken polis aracına çarparak zarar verdi. Ehliyetsiz araç kullanan Y.A.’ya (15) ve cipin sahibine toplam 95 bin 183 TL cezai işlem uygulandı.
Bakan Bayraktar: Şırnak petrolün en fazla üretildiği il, sırada Diyarbakır varEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Diyarbakır’da yürüttüğümüz çalışmalarda yatay sondaj yöntemiyle üretilebilecek önemli miktarda kaya petrolü rezervi olduğuna inanıyoruz. Gabar sahasıyla birlikte Şırnak’ı petrolün en fazla üretildiği il haline getirdik, bu yeni üretim yöntemi ile sırada inşallah Diyarbakır var” dedi.
Evcil hayvanlara çip taktırmak için son gün 31 AralıkTüm sahipli kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takılması ve Ev Hayvanı Kayıt sistemine (PETVET) kaydedilmesi zorunluluğunda son döneme girildi. 6 aydan büyük tüm evcil hayvanlar için 31 Aralık'ın son tarih olduğu uygulamada mikroçip taktırmayan ve kayıt işlemlerini yaptırmayan hayvan sahiplerine idari para cezası uygulanacağı öngörülüyor. Veteriner Hekim Ece Nur Tunaman, “Yetkili veteriner kliniklerinde ve İlçe Tarım Müdürlüklerinde çip takma işlemi yapılabiliyor. Çipte hayvan sahibinin kimlik ve iletişim bilgileriyle hayvanın türü, yaşı, ırkı, aşıları ve özel durumları yer alıyor. Bu bilgiler hem pasaportunda hem sistemde kayıt altında tutuluyor. Çip taktırılmazsa hem yurt içi hem yurt dışı seyahatlerde hayvan sahipleri sorun yaşayabilir. Ayrıca veteriner kliniklerinde bazı hizmetlerden yararlanamayabilirler" dedi.
Evcil hayvanlara çip taktırmak için son gün 31 AralıkTüm sahipli kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takılması ve Ev Hayvanı Kayıt sistemine (PETVET) kaydedilmesi zorunluluğunda son döneme girildi. 6 aydan büyük tüm evcil hayvanlar için 31 Aralık'ın son tarih olduğu uygulamada mikroçip taktırmayan ve kayıt işlemlerini yaptırmayan hayvan sahiplerine idari para cezası uygulanacağı öngörülüyor. Veteriner Hekim Ece Nur Tunaman, “Yetkili veteriner kliniklerinde ve İlçe Tarım Müdürlüklerinde çip takma işlemi yapılabiliyor. Çipte hayvan sahibinin kimlik ve iletişim bilgileriyle hayvanın türü, yaşı, ırkı, aşıları ve özel durumları yer alıyor. Bu bilgiler hem pasaportunda hem sistemde kayıt altında tutuluyor. Çip taktırılmazsa hem yurt içi hem yurt dışı seyahatlerde hayvan sahipleri sorun yaşayabilir. Ayrıca veteriner kliniklerinde bazı hizmetlerden yararlanamayabilirler" dedi.
Kadıköy'de helikopter destekli 'Huzur İstanbul' denetimiİstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri il genelinde eş zamanlı olarak helikopter destekli 'Huzur İstanbul' denetimi gerçekleştirdi. Kadıköy'deki denetimlerde sürücü ve yolculara Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı.
Bakan Yerlikaya: Yeni kanunla 'Dur' ihtarına uymayana 200 bin lira ceza uygulayacağızİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de polise çarpıp kaçan sürücünün görüntülerini paylaşarak, "Yeni Trafik Kanunu Teklifine göre 'Dur' ihtarına uymayan sürücülere 200 bin lira idari para cezası uygulayacağız, sürücü belgesini 60 gün süreyle geri alacağız" dedi.
Bursa'da polisin dur ihtarına uymayan sürücü park halindeki araçlara çarptıBursa’nın İnegöl ilçesinde kaza yaptıktan sonra polisin ‘dur’ ihtarına uymayan otomobil sürücüsü, kaçarken park halindeki 2 araca daha çarptı. Yaklaşık 5 kilometrelik takip sonucu yakalanan sürücüye toplamda 20 bin 701 TL para cezası uygulanırken, aracın ruhsat sahibi olan annesine de 9 bin 267 TL idari para cezası kesildi.
Bakan Bolat: 2026 yılında mal ihracatımızı 289 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruzTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye'nin dış ticaret performansı 2025 yılı boyunca güçlü, istikrarlı bir artış eğilimini korumuştur. Mal ihracatımız bu yıl kasım itibarıyla yüzde 3,1 artışla 270,6 milyar dolara yükselmiştir. Bu, 36 milyar dolardan geldiğimiz seviye olarak tam 7,5 kat bir artışı temsil etmektedir ve 2026 yılında inşallah mal ihracatımızı 280 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
İdari Para Cezası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.