Son dakika İki Devletli Çözüm haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İki Devletli Çözüm gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İki Devletli Çözüm haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 449 iki devletli cozum haberi bulunmuştur.
Bakan Fidan: Saygın ve lider bir Türkiye inşa ediyoruzDışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere istikametini çizdiği 'Türkiye Yüzyılı' hedefiyle; yakın coğrafyasında güvenlik ve refah üreten, bölgesel ve küresel düzeyde 'düzen kurucu' rolünü pekiştiren, uluslararası ticarette pazar payını ve rekabetçiliğini artırmış ve uluslararası sisteme kendi özgün siyasi ve kültürel katkısını sunabilen, saygın ve lider bir Türkiye inşa ediyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Terörsüz Bölge' idealine mutlaka ulaşacağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önce 'Terörsüz Türkiye' hedefine vasıl olacak, inşallah ardından da merkezinde kalkınmanın, dayanışmanın, iş birliğinin ve huzurun bulunduğu 'Terörüz Bölge' idealine mutlaka ulaşacağız. Bunda kararlıyız, sabırlıyız, samimiyiz" dedi.
Netanyahu: Trump ile görüşeceğimİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu ay sonunda ABD Başkanı Trump ile görüşeceğini belirterek, “İkinci aşamaya hazırız” dedi.
Bakan Fidan, AGİT 32'nci Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılacakDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) 2025 Yılı Dönem Başkanı Finlandiya'nın ev sahipliğinde 4-5 Aralık'ta Viyana'da düzenlenecek olan AGİT 32'nci Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İki devletli çözüm politikamızı kararlılıkla sürdüreceğizBu yıl 4'üncüsü düzenlenen İlim Yayma Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün 365 kilometrekarelik Gazze, milyonlarca ton yıkıntıyla örtülüdür, sağlam kalmış, ayakta kalmış bina neredeyse yoktur. Bakın, bunu görmezden gelmek, bunu konuşmamak açık söylüyorum toplu kıyıma ortak olmaktır. Kardeşlerim, biz hiçbir zaman susmadık, bundan sonra da susmayacağız. Dünyanın dört bir yanında nereye gidersek gidelim, gittiğimiz her yerde bunu haykıracağız. İki devletli çözüm politikamızı, 1967 sınırlarına dayalı, başkenti Doğu Kudüs olan özgür, egemen ve bağımsız bir Filistin Devleti kuruluncaya kadar kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Popülist siyasetçiler Müslümanlara yönelik ırkçılığı körüklemektedirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa 14'üncü Leo ile görüşmesinin ardından, "Tahammülsüzlük çatışmayı, çatışma da ayrışmayı, nefreti ve şiddeti besler. Batıda giderek tırmanan İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı bu kısır döngünün birer tezahürüdür. Medya, sosyal medya ve popülist siyasetçiler Müslümanlara yönelik ırkçı ve ayrımcı algıyı bilerek ya da bilmeden körüklemektedir. Çoğu zaman politik kaygılarla görmezden gelinen bu hassas meselenin yarın daha vahim boyutlara ulaşma ihtimalini göz önünde bulundurmalıyız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barışa giden yolu da hedef alan İsrail saldırıları, kalıcı çözümün önüne asla geçemeyecektirİslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 41'inci toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'deki kardeşlerimizin uğradığı mezalimin uluslararası toplumun gündeminde kalması için çalıştık. Hamdolsun, bu çabalarımızın olumlu neticelerini de almaya başladık. Bizim de katkımızla, Mısır'ın ev sahipliğindeki Hamas-İsrail görüşmeleri ateşkesle sonuçlandı. Hamas'ın anlaşmaya riayet noktasında oldukça kararlı olduğunu görüyoruz. Ancak İsrail'in bu konudaki sicilinin çok kötü olduğunu hepimiz biliyoruz. Ateşkes anlaşmasından bu yana 200'ün üzerinde masumu katleden, Batı Şeria'da işgal ve saldırılarına ara vermeyen bir yönetimle karşı karşıyayız. Şurası bir gerçek ki yalnızca sivilleri değil, barışa giden yolu da hedef alan bu saldırılar, İsrail-Filistin meselesine adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasının önüne asla geçemeyecektir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sayın Starmer ile Eurofighter Typhoon anlaşması için imzaları attıkCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının tedarikine dair uygulama düzenlemeleri, heyetler arası görüşmeler de imzalandı. Biz de Sayın Starmer ile bu konudaki iş birliği beyanına huzurlarınızda imza attık. Bu mutabakatı iki yakın müttefik olarak, aramızdaki stratejik ilişkilerin yeni bir nişanesi olarak görüyorum" dedi.
Cevdet Yılmaz: Batı Şeria, işgal altındaki Filistin toprağıdırCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Batı Şeria, işgal altındaki Filistin toprağıdır. İsrail Meclisi’nin Batı Şeria topraklarını ilhak etmeye dönük kararı hukuksuz ve yok hükmündedir" dedi.
Bahçeli: 81 Düzce'den sonra, 82 KKTC olmalıMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kıbrıs'ta federasyon özlemlerine yeşil ışık yakan bir siyasi zihniyet ve iradenin, geçmişin acı ve ızdırap veren olaylarını tekrar canlandırma ihtimali yabana atılamaması gereken yakın bir tehdittir. KKTC parlamentosu acilen toplanmalı, seçim sonuçları ve federasyona dönüşün kabul edilemeyeceğini ilan etmeli ve Türkiye Cumhuriyeti'ne katılma kararı almalıdır. 81 Düzce'den sonra, 82'nin KKTC olması artık hayat memat konusu haline gelmiştir” dedi.
MSB: Görev gücüne ilişkin çalışmalar yürütülmektedirMilli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, "TSK, daha önceki barış misyonlarında edindiği tecrübe ile barışın tesisi ve korunmasında kendisine tevdi edilecek her türlü görevi uluslararası hukuk çerçevesinde üstlenmeye hazırdır. Görev gücüne ilişkin çalışmalar, devletimizin ilgili kurumları ile koordineli şekilde yürütülmektedir" açıklamasını yaptı.
Destici: Türkiye'nin stratejik pusulası net olmalıdırBüyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Kalıcı barış henüz sağlanmış değil. Sadece bir iyi niyet, güçlü bir iyi niyet adımı atılmıştır. Türkiye tedbirli olmalı. Daha da önemlisi Türkiye'nin stratejik pusulası net olmalıdır. Milli egemenlik, bağımsız duruş, ABD-İsrail iş birliğine, eksenine teslim olmamalı” dedi.
Cevdet Yılmaz: Kıbrıs Türk halkının iradesini yansıtan önemli bir adım bugün KKTC Cumhuriyet Meclis’inde atıldıCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kıbrıs’ta yarım asırdır sonuç vermeyen federasyon modelinin tükendiğini belirterek, "Kıbrıs Türk halkının iradesini yansıtan önemli bir adım bugün KKTC Cumhuriyet Meclis’inde atıldı. Kıbrıs sorununa iki devletli çözüm ilkesini esas alan karar önerisinin oy çokluğuyla kabul edilmesini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.
Bahçeli: 'Terörsüz Türkiye' hedefinin sekteye uğramamasına özenle dikkat etmeliyizMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Herkes ve hepimiz 'Terörsüz Türkiye' hedefinin sekteye uğramamasına özenle dikkat etmeliyiz. Maksimalist taleplerin gündeme gelmesinden kaçınmalıyız. Sorumsuz ve suçlayıcı üsluptan uzak durmalıyız. Bilinmelidir ki her şey Türkiye içindir. Terörsüz Türkiye, Türk milletinin müşterek arzu ve amacıdır" dedi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, ‘Azerbaycan, Pakistan ve Türkiye Üçlü Parlamento Başkanları Toplantısı’ kapanışında konuştuTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail ile Hamas arasındaki anlaşmaya ilişkin, “Öncelikle akan kanın durması, kalıcı bir ateşkesin sağlanması, gerekli tüm insani yardımların hiçbir engel çıkartılmadan Gazzelilere ulaştırılması ve Gazze'nin yeniden imarıyla birlikte Filistinli kardeşlerimizin yaralarının sarılmaya başlanması en büyük temennimizdir” dedi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan, Pakistan ve Türkiye Parlamento Başkanları İcra Toplantısı’na katıldıTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Netanyahu ve çetesinin işlediği insanlık suçlarından, işlediği soykırım suçundan elini yıkayarak kolayca kurtulamaması gerektiği kanaatindeyiz. Evet, orada kalıcı bir barışın sağlanması arzumuzdur. Ama iki yıldır devam eden, yüzbinlerce insanın öldüğü, insanlara karşı açlığın bile silah olarak kullanıldığı bu insanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımın suçluları mutlaka Uluslararası Adalet Divanı nezdinde ve Uluslararası Ceza Mahkemelerinde hesap vermeli, hak ettikleri suçun karşılığını görmelidir” dedi.
KKTC’de çiğ köfte festivaliAdıyaman Dernekler Federasyonu ve KKTC Tüm Adıyamanlılar Derneği tarafından düzenlenen Çiğ Köfte Festivali Girne’de gerçekleştirildi.
İki Devletli Çözüm ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.