Son dakika İzmir Büyükşehir Belediyesi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İzmir Büyükşehir Belediyesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İzmir Büyükşehir Belediyesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.468 izmir buyuksehir belediyesi haberi bulunmuştur.
AK Partili Güler: Diyarbakır’da 17 bin 544 konut hak sahiplerine teslim edildiDiyarbakır’da 6 Şubat depreminin 3’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programları için kente gelen AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, “Merkezde 13 bin 190, ilçelerimizde 2 bin 861, kırsal konut bin 493, genel toplam olarak 17 bin 544 konutumuzu teslim etmiş olduk” dedi.
İzmir AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldıİzmir'de tarım sektörü temsilcilerini bir araya getiren AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 21'inci kez kapılarını açtı. 3-7 Şubat tarihlerinde Fuar İzmir'de 'Hayat Veren Su' temasıyla gerçekleştirilen organizasyonda, 60 ülkeden 500 katılımcı firma ve yüz binlerce ziyaretçi ağırlanacak.
İzmir AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldıİzmir'de tarım sektörü temsilcilerini bir araya getiren AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 21'inci kez kapılarını açtı. 3-7 Şubat tarihlerinde Fuar İzmir'de 'Hayat Veren Su' temasıyla gerçekleştirilen organizasyonda, 60 ülkeden 500 katılımcı firma ve yüz binlerce ziyaretçi ağırlanacak.
İzmir'i sağanak vurdu; 320 konut, 78 iş yeri, 5 kamu binası ve 11 aracı su bastıİzmir'de dün akşam saatlerinde başlayan ve kent genelinde su baskınlarına neden olan sağanak nedeniyle itfaiyeye 963 ihbar ulaşırken, bunlardan 320'si konut, 78'i iş yeri, 5'i kamu binası ve 11'i araç su baskını olarak kayıtlara geçti. 24 saatte kent merkezinde metrekareye 45,2 kilogram yağış düştü. Büyükşehir Belediyesi'nin 1314 personel, 342 araç ve iş makinesi, 200 pompa ile su baskınlarına müdahale çalışmalarının sürdürdüğü duyuruldu.
İzmir'i sağanak vurdu; 320 konut, 78 iş yeri ve 5 kamu binasını su bastıİzmir'de dün akşam saatlerinde başlayan ve kent genelinde su baskınlarına neden olan sağanak nedeniyle itfaiyeye 963 ihbar ulaşırken, bunlardan 320'si konut, 78'i iş yeri, 5'i kamu binası ve 11'i araç su baskını olarak kayıtlara geçti. 24 saatte kent merkezinde metrekareye 45,2 kilogram yağış düştü. Büyükşehir Belediyesi'nin 1314 personel, 342 araç ve iş makinesi, 200 pompa ile su baskınlarına müdahale çalışmalarının sürdürdüğü duyuruldu.
İzmir'de vapur seferleri iptal edildiİzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ, şiddetli rüzgar ve olumsuz deniz koşulları nedeniyle tüm seferlerin iptal edildiğini duyurdu.
AK Parti'li İnan: Şehrin merkezine vurulmuş yeşil bir mühürdürİzmir'de Bergama Millet Bahçesi açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, "Bugünkü yatırım bedeli 960 milyon TL olan bu eser; toplam 52 bin metrekarelik alanda; eski stadyum ve Çamlı Park'ı birleştirerek şehrin merkezine vurulmuş yeşil bir mühürdür. Burada sadece peyzaj yoktur. Şehrin en büyük ihtiyacı olan otopark sorununu çözmek için yerin altına 10 bin metrekare kapalı alana sahip, 300 araçlık otopark inşa edilmiştir" dedi.
Zübeyde Hanım, vefatının 103'üncü yıl dönümünde anıldıTÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, vefatının 103'üncü yıl dönümünde İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki kabri başında anıldı.
Martı TAG’dan İzmir Büyükşehir Belediyesi UKOME’ye 48 bin dilekçeMartı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, paylaşımlı yolculuk yönetmeliğinin hayata geçirilmesi talebiyle İzmir deki TAG destekçileri tarafından imzalanan 48 bin dilekçeyi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’ne teslim etti.
Başsavcılık, Soyer ile Kaya'nın tahliyesine itiraz ettiİzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON'a yönelik soruşturmada kooperatiflerdeki usulsüzlük iddiaları ile ilgili açılan davada eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın tahliye kararlarına, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca itiraz edildi.
Şehit Fethi Sekin ve Musa Can için İzmir'de anmaİzmir'de, adliyeye yönelik terör saldırısını canı pahasına önleyen polis memuru Fethi Sekin ve seken merminin isabet ettiği mübaşir Musa Can, şahadetlerinin 9'uncu yıl dönümünde İzmir Adliyesi'nde düzenlenen törenle anıldı.
Özgür Özel: İnfaz rejiminin baştan sona değerlendirmesi lazımCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yılın son günlerindeyiz. Türkiye'deki cezaevlerinde 500 bine yakın insan yatıyor. Burada 500 bine yakın insanın yatması demek, milyonlarca kişinin cezaevinde yakınlarının olması demek. Bu konuda artık bir an önce cezaevlerinin yarım milyon insanın bulunduğu bir yerden çıkarılması lazım. Bununla ilgili bir toplumsal mutabakat sağlanması lazım. İnfaz rejiminin baştan sona değerlendirmesi lazım" dedi.
İZBETON soruşturmasında adı geçen kooperatife zimmet operasyonu: 8 gözaltıİzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ'ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında yargılama sürerken, dosyadaki bilirkişi raporlarına istinaden o dönem eski CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun başkan olduğu S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi'ne yönelik zimmet operasyonu düzenlendi. Operasyonda, aralarında eski CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.
'Genç İzmirim Kart' davalık olduİzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 7-26 yaş arasındaki yolcuların indirimli olarak yararlanması için yürürlüğü koyduğu ‘Genç İzmirim Kart’ davalık oldu. İzmirli avukatlar Güntaç Arlıyüz ve Yasin Baykal, anayasada 'Genç' kavramı şeklinde ayrım bulunmadığını, öğrenci kartlarının geri gelmesi gerektiğini ve kaç yaşında olursa olsun tüm öğrencilerin öğrenci indiriminden yararlanması gerektiğini savundu.
İzmir'de belediye işçileri eylemi 5'inci günündeİzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri İZENERJİ, İZELMAN, İZFAŞ, EGEŞEHİR ve İZTEK işçilerinin, aylardır ödenmeyen haklar, toplu iş sözleşmesi haklarının yatmaması, maaşlarının eksik yatırılması, işten çıkarılanlar, iade edilmelerine rağmen işbaşı yaptırılmayan üyeler ve ücretlere yönelik haksız uygulamaları gerekçe göstererek başlattıkları eylem, 5'inci gününde devam ediyor. İZENERJİ, İZELMAN, İZFAŞ bünyesindeki işten çıkarılan ve iade edilmelerine rağmen işe başlatılmayan 358 işçi ve DİSK/Genel-İş İzmir 1, 2, 3 ve 9 No'lu Şube temsilcileri, basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi.
İzmir'de belediye işçilerinin eylemi 4'üncü günündeİzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri İZENERJİ, İZELMAN, İZFAŞ, EGEŞEHİR ve İZTEK işçilerinin, aylardır ödenmeyen haklar, TİS (toplu iş sözleşmesi) haklarının yatmaması, maaşlarının eksik yatırılması, işten çıkarılanlar, çalıştıkları şirkete iade edilmelerine rağmen işbaşı yaptırılmayan üyeler ve ücretlere yönelik haksız uygulamaları gerekçe göstererek başlattıkları eylem, 4'üncü gününde de devam ediyor. Yaklaşık 23 bin işçi Konak Pier'in önünden Kültürpark 9 Eylül kapısına kadar sloganlar eşliğinde yürüyüp, tepkilerini dile getirdi.
Metropolis'te 2 bin 200 yıllık tanrıça başı bulunduİZMİR'deki Metropolis Antik Kenti'ndeki kazılarda, Helenistik Dönem'e ait 2 bin 200 yıllık mermer tanrıça başı bulundu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Serdar Aybek, kazılarda mecliste daha önce buldukları tanrıça Hestia'ya ait gövde olduğunu belirterek, "Bu gövdenin bulduğumuz tanrıça başı ile uyum sağlaması halinde Hestia'ya ait olabileceğini düşünebiliriz" dedi.
İzmir'de işçilerin eylemi 3'üncü günde devam ediyorİzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri İZENERJİ, İZELMAN, İZFAŞ bünyesindeki işten çıkarılan ve iade edilmelerine rağmen işe başlatılmayan 358 işçi, eylemlerine 3'üncü günde devam etti.
İzmir’de belediye işçileri eylemin ikinci gününde meşalelerle yürüdüİzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri İZENERJİ, İZELMAN, İZFAŞ, EGEŞEHİR ve İZTEK aylardır ödenmeyen haklar, TİS (toplu iş sözleşmesi) haklarının yatmaması, maaşlarının eksik yatırılması, işten çıkarılanlar, çalıştıkları şirkete iade edilmelerine rağmen işbaşı yaptırılmayan üyeler ve ücretlere yönelik haksız uygulamalar nedeniyle başlattıkları eylemin ikinci gününde de devam ediyor. Yaklaşık 23 bin işçi Kültürpark Lozan Kapsından Alsancak’taki Türkan Saylan Kültür Merkezine kadar meşalelerle yürüdü.
İzmir'de belediye işçilerinin eylemi 2'nci gündeİzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri İZENERJİ, İZELMAN, İZFAŞ bünyesinde işten çıkarılan ve iade edilmelerine rağmen işe başlatılmayan işçiler, bu sabah da bir araya gelip, yetkililere çağrıda bulundu.
İZBETON 'kooperatif' davasında 3'üncü duruşmaİzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON'a yönelik soruşturmada kooperatiflerdeki usulsüzlük iddiaları ile ilgili açılan davada 3'üncü duruşma bugün görülecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.