Gıda Mühendisi Sırma: Uygun olmayan sıcaklıkta muhafaza edilen gıdalar bakteri üretir
Gıda Mühendisi Sırma: Uygun olmayan sıcaklıkta muhafaza edilen gıdalar bakteri üretirOrtaköy'de bir restoranda yedikleri yemeğin ardından gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan aileden anne ve 2 çocuk hayatını kaybetti. Ailenin yemek yediği öne sürülen restoran mühürlenirken, yiyecek aldıkları belirlenen 3 işletmeye yönelik de işlem yapıldı. Bunun üzerine tüketilen sokak yiyeceklerine ilişkin konuşan Gıda Mühendisi Nurten Sırma, "Ortam sıcaklığı dediğimiz 5 ile 60 derece arasındaki sıcaklık aralığı riskli bir aralıktır. Sokakta satılan gıdalar bu riskli aralıkta uzun süre toz toprağın altında, güneş ışığının altında, uygun olmayan sıcaklıkta muhafaza edilen gıdalar da zararlı, hastalık yapan bakteriler üretir. Onlar da üremekle kalmaz oraya toksin bırakır. Zehirlenmek için sebepler artıyor" dedi.
14.11.2025Gündem