Son dakika tarım ve orman haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarım ve orman gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarım ve orman haber sayfamızda...
Ekmek ve un yönetmeliğinde değişiklik; renk veren maddeler yasaklandıTarım ve Orman Bakanlığı'nın Resmi Gazete’de yayımlanan tebliği ile ekmek ve buğday üretiminde, koyu renk veya aroma vermek amacıyla kavrulmuş malt unu, kavrulmuş nohut unu, koyu malt ekstraktı ve benzeri bileşenlerin kullanımı yasaklandı.
Tabiat parkı ilan edilen Dipsizgöl Şelalesi'nde düzenleme çalışmasıSivas'ın Doğanşar ilçesi yakınlarında yer alan ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Tabiat Parkı’ ilan edilen Dipsizgöl Şelalesi'nin nitelikli bir turizm alanına dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.
Ormanlarda sessiz tehlike; çam kese tırtılı uyarısıANTALYA ve çevresinde baharın gelmesiyle birlikte kızılçam ağaçlarında çam kese tırtılı yoğunluğu arttı. Çam ağaçlarının iğneli yapraklarıyla beslenen zararlı türün orman ekosistemine zarar verdiğini kaydeden Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Hüseyin Çetin, "Tırtıllar ağacı zayıf ve savunmasız hale getirir. İnsanlar ve hayvanlar üzerinde alerjik reaksiyonlara yol açabilir" dedi.
Ankara'da kötü şartlarda tutulan 102 hayvana el konulduAnkara'nın Sincan ilçesinde müstakil ev ve bahçesindeki konteynerde kötü koşullarda tutulan 102 kedi ve köpeğe el konulurken, ev sahibi hakkında inceleme başlatıldı.
Trabzon'da 19 yaban hayvanı trofesi ele geçirildiTarım ve Orman Bakanlığı, Trabzon Limanı'nda yapılan kontrollerde Dubai’den Gürcistan’a gönderilmek istenen kargolarda ele geçirilen 19 yaban hayvanı trofesine el konulduğunu açıkladı.
Kahverengi kokarcalar kışlaklardan çıkmadan imha ediliyorSamsun’da tarımsal üretime zarar veren kahverengi kokarca ile mücadele için ilaçlama çalışması başlatıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Kahverengi kokarcalar havaların ısınmasıyla beraber kışlaklarda hareketlenip dışarıya çıkmaya başladılar. Sıcaklığın ortalama 17 dereceye ulaştığı döneme kadar bu çıkışlar devam edecek. Tabii biz şu dönemde kahverengi kokarcalar çıkıp sahaya ve tarım arazilerimize yayılmadan kışlaklarda onları imha etmek istiyoruz” dedi.
Gıda etiketleme yönetmeliğinde revizyon; 'günlük' ifadesine 24 saat sınırıGıda etiketleme yönetmeliğinde yapılan revizyonla; yanıltıcı ifadeler, gerçeği yansıtmayan görseller ve çocukları olumsuz etkileyebilecek ambalajlar yasaklandı. Buna göre ‘yüzde 100 doğal’, ‘en doğal’, ‘hakiki’ gibi abartılı ifadelerin kullanımı kaldırıldı. ‘Günlük’ ifadesi raf ömrü 24 saat olan ürünlerde kullanılabilecek. Ambalajlı ürünlerde ‘taze sıkılmış’, ‘fırından taze’ gibi ifadeler yasaklandı.
Bakan Yumaklı: Sulama işletmesi, bütçe, bakım ve su dağıtımını tek çatıda toplayacağızTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Ülkemizde sulama alanlarının çok parçalı bir yapı tarafından yönetilmesi verimsizlik doğurmaktadır. Bu nedenle 'Türkiye Sulamaları Merkez Birliği' kurulmasını planlıyoruz. Sulama işletmesi, bütçe, bakım ve su dağıtımını tek çatı altında toplayacak, merkezden planlanan ve sahada bölgesel olarak uygulanan daha etkin bir yönetim modeli oluşturacağız" dedi.
DMM: Gübre krizi iddiası dezenformasyon içermektedirİletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) yapılan açıklamada, Hürmüz Boğazı’ndaki gelişmeler nedeniyle Türkiye’de gübre krizi yaşandığı ve gıda arzının tehlikeye girdiği iddiasının dezenformasyon içerdiği belirtildi.
Bakan Yumaklı: Su Verimliliği Seferberliği'ni yaygınlaştırıyoruzTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2026-2035 yıllarını kapsayan 'Ulusal Su Planı' ile kaynaklarımızı güvence altına alıyor, Su Verimliliği Seferberliği'ni ülkemizin dört bir yanına yaygınlaştırıyoruz" dedi.
Bakan Yumaklı: Gecemizi gündüzümüze katıyoruz, katmaya da devam edeceğizTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Amerika, İsrail ve İran savaşından hareketle söylüyorum; Türkiye'mizin, ülkemizin minimumda etkilenmesi için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, yol arkadaşları olarak da bizler gecemizi gündüzümüze katıyoruz, katmaya da devam edeceğiz" dedi.
Türkiye, Hint Okyanusu Ton Balığı Komisyonu'nda gözlemci ülke olduTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dünyanın en önemli bölgesel balıkçılık yönetim organizasyonlarından Hint Okyanusu Ton Balığı Komisyonu (IOTC) nezdinde Türkiye'nin 'gözlemci ülke' statüsünün kabul edildiğini duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan, Milli Parklar Kanun teklifi ile ilgili eleştirilere açıklamaTarım ve Orman Bakanlığı’ndan Milli Parklar Kanun teklifi ile ilgili eleştiriler üzerine açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında teklifin yeni bir yapılaşma izni getirmediği, korunan alanlardaki izin türlerinin daraltıldığı, ‘kamu yararı ve zaruret’ şartının korunduğu kaydedildi.
Binali Yıldırım: Liderimiz Erdoğan, bu karmaşadan milletimizi uzak tutmak için büyük gayretle çalışıyorTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, "Türkiye'yi çepe çevre kuşatan bölgelerde savaşlar var. İstikrarsızlıklar var, karışıklıklar var. Çocuklar, bebekler, kadınlar, günahsız insanlar hayatını kaybediyor. İşte bu belirsizlik içinde Türkiye, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde bu savaşlardan, bu karmaşadan milletimizi uzak tutmak için çok büyük gayretle çalışıyor. Sadece Türkiye'nin güvenliği değil, bölgede akan kanın durması için yine sorumluluk Türkiye'ye düşüyor" dedi.
Ticaret Bakanlığı: Spekülasyon ve stokçuluğa kesinlikle geçit verilmeyecektirTicaret Bakanlığı, "Ticaret Bakanlığı olarak; tarladan sofraya kadar uzanan zincirin her halkasında teyakkuz halinde bulunuyoruz. Bu kapsamda; adil ticaret, adil rekabet, uygun fiyat ve piyasa dengesi hedeflerini maliyet esaslı fiyat disiplini çerçevesinde kararlılıkla sürdürmekte; üretici ve tüketici refahını birlikte gözeten, veri temelli bir yönetim anlayışını esas almaktayız. Bu süreçte; spekülasyon ve stokçuluğa kesinlikle geçit verilmeyecektir" açıklaması yaptı.
Tarım Ve Orman ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.