Son dakika tarım ve orman haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarım ve orman gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarım ve orman haber sayfamızda...
Bakan Yumaklı: Bazen çok az, bazen de çok fazla suyla mücadele etmek zorunda kalacağızTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekerek, "Bazen çok az suyla, bazen de kısa sürede gelen çok fazla suyla mücadele etmek zorunda kalacağız. Bu nedenle su politikalarımızı günü kurtarmaya değil, geleceği planlamaya dayandırmak durumundayız" dedi.
İzmir’de yasa dışı yollarla avlanılan 560 kilo kara midyeye el konulduİzmir Balçova’da, yasa dışı kara midye avcılığı yaptığı tespit edilen ve aralarında tekne sahibinin de olduğu 5 şüpheliye idari yaptırım uygulandı. 560 kilo kara midyeye el konulurken, canlı olduğu tespit edilen midyeler denize bırakıldı.
Deniz çayırları rehabilitasyon projesinde yüzde 90 başarıYENİKÖY Kemerköy Enerji'nin, Doğu Akdeniz Üniversitesi iş birliği ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün izin ve koordinasyonunda Milas kıyılarında yürüttüğü Posidonia oceanica (deniz çayırı) Koruma ve Rehabilitasyonu Projesi'nin akademik final raporu tamamlandı. Üç yılı aşkın süredir devam eden çalışmalarda taşınan 200'den fazla deniz çayırı öbeğinin yüzde 90'ından fazlasının, aynı alana dikilen 1.300 fidenin ise yüzde 70'inin yaşamını sürdürdüğü belirlendi.
Bakanlar Bolat ve Yumaklı, 'Hububat Sektörü İstişare Toplantısı'na katıldıTicaret Bakanı Ömer Bolat ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla, Türkiye hububat sektörünün mevcut durumu, sektörün beklentileri ve gelecek döneme ilişkin değerlendirmelerin ele alındığı 'Hububat Sektörü İstişare Toplantısı' gerçekleştirildi.
Deniz çayırları rehabilitasyon projesinde yüzde 90 başarıYeniköy Kemerköy Enerji'nin, Doğu Akdeniz Üniversitesi iş birliği ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün izin ve koordinasyonunda Milas kıyılarında yürüttüğü Posidonia oceanica (deniz çayırı) Koruma ve Rehabilitasyonu Projesi'nin akademik final raporu tamamlandı. Üç yılı aşkın süredir devam eden çalışmalarda taşınan 200'den fazla deniz çayırı öbeğinin yüzde 90'ından fazlasının, aynı alana dikilen 1.300 fidenin ise yüzde 70'inin yaşamını sürdürdüğü belirlendi.
Belgrad Ormanı'nda çevre temizliğiTarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'daki Belgrad Ormanı'na bırakılan çöp ve atıkları temizledi.
'İzmir'i domates üretiminde 1'inci sıraya çıkarmayı hedefliyoruzTürkiye'nin domates üretiminde Bursa ve Manisa'nın ardından 3’üncü sırada yer alan İzmir'de, domates mesaisi devam ediyor. İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Kahraman Akdoğan, domates üretiminde İzmir'i, 1’inci sıraya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Bakan Yumaklı: 81 ilde 'Aile Kampı'na 40 bin kişi katıldıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde düzenlenen 'Aile Kampı' etkinliğine yaklaşık 40 bin kişinin katıldığını söyledi. Yumaklı, son 24 yılda milli park sayısını 4 kat artışla 696’ya çıkardıklarını söyledi.
Bakan Yumaklı: GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacakTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı programla, hayvancılıkta dijital dönüşümün önemli bir parçası olan Güvenli Elektronik Küpe İzleme Sistemi (GEKİS) Kars’ta uygulamaya alındı. Bakan Yumaklı, “Sistem sayesinde, her hayvanın dijital bir kimliği olacak. Doğumundan başlayıp; aşıları, sağlık kayıtları, hareketleri, satış ve kesim süreçleri artık güvenli bir şekilde elektronik ortamda takip edilecek" dedi.
2026-2027 dönemi fındık alım fiyatları açıklandıTarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2026/27 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı. Buna göre; Giresun kalite kabuklu fındığın kilogramı 255 lira, levant kalite kabuklu fındığın kilogramı 250 lira olarak belirlendi.
Mersin’de 200 kilo bozuk midye dolması ele geçirildiMersin'in Akdeniz ilçesinde zabıtanın baskın yaptığı kaçak üretim tesisinde 200 kilogram bozulmuş midye dolması ele geçirildi. Ürünler imha edilirken, üretim yapan kişiye idari para cezası uygulandı.
Bakan Yumaklı'dan orman yangınlarına karşı uyarıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Meteorolojik verilere göre; bugün ve yarın başta Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir ve Manisa olmak üzere kıyı bölgelerimizde orman yangınları açısından risk teşkil edecek seviyede şiddetli rüzgar bekleniyor. Lütfen bu süreçte: Ormanlık alanlarda ve yakın çevresinde kesinlikle ateş yakmayalım" dedi.
Tarım Ve Orman ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.