Son dakika Türk devletleri teşkilatı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk devletleri teşkilatı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk devletleri teşkilatı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 669 turk devletleri teskilati haberi bulunmuştur.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, Özbekistan’daYükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş başkanlığındaki heyetle gerçekleştirdiği Özbekistan ziyaretinde, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Buhara İbni Sina Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni’ne katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir cellat görmek istiyorsa aynaya baksınCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'Stockholm Sendromu' açıklamasıyla ilgili, "Sen kimin cellat, kimin mağdur olduğunu bilmiyor olabilirsin. Ama benim Kürt kardeşim, kimin cellat olduğunu çok iyi bilir. Sayın Özel hedef saptırmasın. Kendini boşu boşuna hiç yormasın. Eğer cesareti varsa ve bir cellat görmek istiyorsa aynaya baksın. Kendi tarihine baksın. CHP'nin geçmişine baksın. Celladı orada zaten görecektir" dedi.
Binali Yıldırım: Terör insanlığı yok eden bir illettirTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, "Terör insanlığı yok eden bir illettir. Terörsüz Türkiye ise 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' prensibinin tam da hayata geçmesidir" dedi.
Bakan Göktaş: Aileyi, geleceğe güvenle bakan bir toplumun temeli haline getiriyoruzAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Erzincan'da yaptığı konuşmada, nüfusun yaşlanma eğiliminin uzun vadeli demografik riskleri büyüttüğünü ifade ederek, "Günümüzde ortalama hanehalkı büyüklüğü 3,11'e gerilemiş durumda. Hanelerin yüzde 57'sinde çocuk yok. TÜİK projeksiyonlarına göre önümüzdeki 5 yılda ilkokul çağındaki çocuk sayısı 900 bin azalacak" açıklamasını yaptı. Bakan Göktaş, "7'den 70'e tüm aile bireylerini kapsayan politikalarla aileyi, sağlıklı, güçlü ve geleceğe güvenle bakan bir toplumun temeli haline getiriyoruz" diye konuştu.
Binali Yıldırım: Türk dünyasını geliştirecek en önemli konu, Zengezur KoridoruTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, "Türk dünyasını geliştirecek en önemli konu, orta bölge ve Zengezur Koridoru. Tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde, Türk dünyasının zenginlikleri ve kaynakları yine Türk dünyasındaki insanlara hasredilecek hale gelecek" dedi.
Binali Yıldırım: Deniz hukuku sözleşmesinde en büyük sorun adalar denizi ve Kıbrıs meselesidirDüzce’de, Uluslararası Deniz Hukuku Sempozyumu'na (IMLTech 2025) katılan eski Başbakan Binali Yıldırım, "Deniz hukuku sözleşmesinin uygulanmasında bizim için en büyük sorun adalar denizi ve Kıbrıs meselesidir. Yunanistan ile bizim tezimiz farklı. Biz sözleşmeye taraf değiliz, burada yapılacak dayatmalar bizi bağlamaz diyoruz. Sözleşme hükümleri denizcilik teamülüdür. 'Taraf olsa da olmasa da herkes uymak zorundadır' diyor" dedi.
Bakan Tunç, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'ni ziyaret ettiAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı Adalet Bakanları 2’nci Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Azerbaycan’da Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'ni ziyaret etti.
Bakan Tunç, Kazakistanlı mevkidaşı ile görüştüAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı Adalet Bakanları 2’nci Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Azerbaycan’da Kazakistan Adalet Bakanı Yerlan Sarsembayev ile bir araya geldi.
Binali Yıldırım 'Öget Şen Kızılay Anaokulu'nun açılışını yaptıZonguldak’ın Ereğli ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan ‘Öget Şen Kızılay Anaokulu’, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açıldı.
Binali Yıldırım: Ada'ya gidilmesinde mahsur yokTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu üyelerinin, İmralı Adası'na gidip gitmemesiyle ilgili tartışmalarına ilişkin, "Benim açımdan gidilmesinde hiçbir mahsur yok. Gidilmeli. Denizden geçip derede boğulmanın anlamı yok" dedi.
Ankara'da Türk Akademisi'nin 15'inci yılı kutlandıTürk ülkeleri ve toplulukları arasında bilimsel ve eğitimsel iş birliğini koordine ve teşvik eden, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında kurulan Türk Akademisi'nin 15'inci kuruluş yıl dönümü, Ankara'da kutlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Ahıska Türkler Birliği heyetini kabul ettiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ahıska Türkler Birliği heyetini kabulünde, "Bugüne kadar yaklaşık 170 bin Ahıska Türkü'ne istisnai vatandaşlık, 150 binden fazla kişiye ise uzun dönem ikamet izni verdik. Diğer ülkelerde de ihtiyacı olan tüm kardeşlerimize desteğimizi TİKA ve Yurtdışı Türkler Başkanlığımız gibi kurumlarımızın marifetiyle sürdüreceğiz" dedi.
Bakırköy Hacı Mustafa Akkuş Diyanet Anaokulu törenle açıldıBakırköy'de yapımı tamamlanan Hacı Mustafa Akkuş 4-6 yaş Diyanet Anaokulu törenle açıldı. Burada konuşma yapan Vali Gül, “Diğer ilçelerimizde de müstakil Diyanet Anaokullarımızın yapımı devam ediyor. Amacımız, 39 ilçede bu kalitede bu hizmeti verecek yerler yapmak" dedi. Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ise "Bugün en güzel açılışlardan birini yapıyoruz. 20 yıl boyunca birçok dev proje açtık ama bu tür açılışlarda daha fazla heyecan duyuyorum. Çünkü burada sadece bir kapı değil, geleceğe ışık saçacak, çocuklarımızı Türkiye Yüzyılı'na taşıyacak bir ilim ve irfan yuvası açıyoruz" dedi.
Destici: Millet kimliğine sahip çıkacaktırBüyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Büyük Birlik Partisi olarak terör ve terörle mücadele konusunda aynı yerde duruyoruz. Ay yıldızlı al bayrağımızın, güzel Türkçemizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürdüyle Türkmeniyle, Alevisi Sünnisiyle Türk milletinin yanında duruyoruz ve sonuna kadar da burada durmaya devam edeceğiz. Görüşümüz çok açık ve nettir. Terörle, teröristle müzakere edilerek terör sonlandırılamaz. Millet göreceğiz; devletine de milletin birliğine de ülkesinin bütünlüğüne de ay yıldızlı al bayrağına da Türkçesine de kimliğine de sahip çıkacaktır” dedi.
Bakan Kacır: Organize Sanayi Bölgelerinde, 250 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacak 6 bin fabrikanın inşa süreci devam ediyorSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2026 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı. Küresel risklere rağmen Türkiye ekonomisinin gösterdiği dayanıklılığı ve sanayi‑teknoloji alanındaki hedefleri detaylandıran Kacır, sunumunda hem mevcut başarıları rakamlarla ortaya koydu hem de gelecek dönemin yol haritasını açıkladı.
TDT Aksakallar Heyeti Başkan Yıldırım, Azerbaycan’daTürk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, TDT Aksakallar Konseyi 18’inci Toplantısı’na katılmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye ulaştı.
Ortak Türk alfabesiyle basılan ilk kitap olan 'Cemile' tanıtıldıCengiz Aytmatov'un 'Cemile' isimli kitabı ortak Türk Alfabesiyle basılan ilk kitap olarak Beşiktaş'ta gerçekleştirilen sergiyle tanıtıldı. Programda Türk dünyasından sanatçıların eserleri sergilendi.
Ortak Türk alfabesiyle basılan ilk kitap olan 'Cemile' tanıtıldıCengiz Aytmatov'un 'Cemile' isimli kitabı ortak Türk Alfabesiyle basılan ilk kitap olarak Beşiktaş'ta gerçekleştirilen sergiyle tanıtıldı. Programda Türk dünyasından sanatçıların eserleri sergilendi.
Binali Yıldırım, Mersin'de anaokulu açılışına katıldıEski Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Mersin'in Mut ilçesinde bir hayırseverin desteğiyle inşa edilen anaokulun açılışına katıldı. Yıldırım, "İnsana yapılan yatırım, en güzel yatırımdır" dedi.
Türk Devletleri Teşkilatı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.