Son dakika türk halk müziği haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan türk halk müziği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan türk halk müziği haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 518 turk halk muzigi haberi bulunmuştur.
MÜYORBİR’den Cumhuriyet’in 103’üncü yılına özel 29 Ekim türküsüMÜYORBİR Yönetim Kurulu üyeleri, Cumhuriyet’in 103’üncü yılını özel olarak hazırlanan bir türküyle kutladı. Söz ve bestesi MÜYORBİR Yönetim Kurulu Üyesi Sümer Ezgü’ye ait olan 29 Ekim türküsü, meslek birliğinin yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterlik ekibi tarafından hep bir ağızdan seslendirildi. Cumhuriyet’in değerlerini, birlik ve beraberlik ruhunu müziğin birleştirici gücüyle yaşatmayı amaçlayan MÜYORBİR, türküyü Cumhuriyet’e ve Türk halkına armağan etti.
'Mutlak kulak' Duygu'nun hedefi konservatuvarAnkara'da doğuştan görme engelli mutlak kulağa sahip Duygu Murcak (17), herhangi bir referans ses almadan notaları söyleyebiliyor ve dinlediği melodileri kısa sürede öğrenebiliyor. Piyano çalıp şarkı söyleyen ve liseler arası ses yarışmasında Ankara 2’ncisi olan Murcak, Türk halk müziği alanında konservatuvara hazırlanıyor.
'Mutlak kulak' Duygu'nun hedefi konservatuvarAnkara'da doğuştan görme engelli mutlak kulağa sahip Duygu Murcak (17), herhangi bir referans ses almadan notaları söyleyebiliyor ve dinlediği melodileri kısa sürede öğrenebiliyor. Piyano çalıp şarkı söyleyen ve liseler arası ses yarışmasında Ankara 2’ncisi olan Murcak, Türk halk müziği alanında konservatuvara hazırlanıyor.
Münevver Özdemir’den babasının eserlerinden oluşan albüm: MühürTRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı ve Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Münevver Özdemir, babası bestekar Çetin Özdemir’in eserlerinden oluşan yeni albümü ‘Mühür’ü müzikseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Albüm, 3 Ekim Cumartesi günü tüm dijital müzik platformlarında dinleyiciyle buluşacak.
Sanatçılardan Kahtalı Mıçe'nin mezarına ziyaretAntalya’da bağırsak kanseri tedavisi görürken 15 Şubat 2025’te hayatını kaybeden Türk halk müziği sanatçısı Mustafa Kahtalı (Kahtalı Mıçe) sanatçı dostları, sevenleri ve hemşehrileri tarafından Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki mezarı başında dualarla anıldı.
Samsun'da 15 Temmuz anısına yürüyüş ve anma programıSAMSUN'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programlarda şehitler dualarla anıldı, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Musa Eroğlu, Bursa'da sahne aldıBursa'da düzenlenen 9'uncu Uluslararası Nilüfer Caz Festivali kapsamında Türk halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu, Yediveren Orkestrası eşliğinde konser verdi.
Trafikte türkücü Altunsaray ile tartışıp, takip eden sürücüye gözaltıAnkara'da Türk halk müziği sanatçısı İsmail Altunsaray, trafikte yol verme nedeniyle tartışma yaşadığı sürücü tarafından takip edildi. Altunsaray'ın üzerine yürüyüp, araçtan inmesini isteyen sürücü, cep telefonu kamerasına yansıdı. Sürücü, gözaltına alındı.
Trafikte türkücü Altunsaray ile tartışıp, takip eden sürücüye gözaltıAnkara'da Türk halk müziği sanatçısı İsmail Altunsaray, trafikte yol verme nedeniyle tartışma yaşadığı sürücü tarafından takip edildi. Altunsaray'ın üzerine yürüyüp, araçtan inmesini isteyen sürücü, cep telefonu kamerasına yansıdı. Sürücü, gözaltına alındı.
EGC’den DHA’ya 2 ödülErzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) tarafından düzenlenen '2025 Yılı Başarılı Gazeteciler Yarışması'nda, ödüller sahiplerini buldu. Demirören Haber Ajansı Erzurum Bürosu muhabirleri Salih Tekin ‘fotoğraf’, Oktay Polat ‘haber’ dalında ödül aldı.
AK Parti’den Milli Takım ve taraftarlara şarkıCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, AK Parti tarafından A Milli Futbol Takımı'na 2026 FIFA Dünya Kupası'nda destek olmak amacıyla ‘Siz Hepiniz Biz Türkiye’ adlı şarkı bestelendi.
AK Parti’den Milli Takım ve taraftarlara şarkıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, AK Parti tarafından A Milli Futbol Takımı'na 2026 FIFA Dünya Kupası'nda destek olmak amacıyla ‘Siz Hepiniz Biz Türkiye’ adlı şarkı bestelendi.
Doktor, hemşire ve hastane çalışanlarından Türk halk müziği konseriMEDİCANA Bursa Hastanesi’nde görev yapan doktor, hemşire ve hastane çalışanlarından oluşan Türk Halk Müziği Korosu, konser verdi. ‘Türkülerle Gönüllere Merhaba’ konserinde koro, dinleyicilerden perrformanslarıyla büyük beğeni topladı.
Doktor, hemşire ve hastane çalışanlarından Türk halk müziği konseriMedicana Bursa Hastanesi’nde görev yapan doktor, hemşire ve hastane çalışanlarından oluşan Türk Halk Müziği Korosu, konser verdi. ‘Türkülerle Gönüllere Merhaba’ konserinde koro, dinleyicilerden perrformanslarıyla büyük beğeni topladı.
Türkiye Yüzyılının ilk orkestrası yeniden sahnedeT.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından geleneksel müziğimizi yaşatmak ve geleceğin müzisyenlerini yetiştirmek amacıyla, “Türkiye Yüzyılının ilk orkestra ve korosu” olarak 2024 yılında kurulan Cumhurbaşkanlığı Çocuk Orkestrası ve Korosu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir konser verecek.
Türkiye Yüzyılının ilk orkestrası yeniden sahnedeT.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından geleneksel müziğimizi yaşatmak ve geleceğinmüzisyenlerini yetiştirmek amacıyla, “Türkiye Yüzyılının ilk orkestra ve korosu” olarak 2024 yılında kurulan Cumhurbaşkanlığı Çocuk Orkestrası ve Korosu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir konser verecek.
Bakan Yardımcısı Özçelik: İstihdam edilen kişi sayısı 33 milyona ulaştıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, “Toplam istihdam edilen sayımız 20 yıl önce 20 milyon seviyesindeyken bu yılbaşı itibariyle 33 milyon seviyesine ulaşmıştır. İşsizlik oranımız son 34 ayı aşkın bir zamandır tek haneli rakamlardadır ve bu 2026 Şubat ayı itibariyle de yüzde 8,1 seviyesinde gerçekleşmiştir” dedi.
Orhan Hakalmaz ilk kez konuştu: Ölüme çok hazırdımBöbrek yetmezliği nedeniyle organ nakli olan Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Orhan Hakalmaz, hastalığının ardından ilk kez konuştu. “Ölüme çok hazırdım. Bir imtihandan geçtik” dedi.
Orhan Hakalmaz ilk kez konuştu: Ölüme çok hazırdımBöbrek yetmezliği nedeniyle organ nakli olan Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Orhan Hakalmaz, hastalığının ardından ilk kez konuştu. “Ölüme çok hazırdım. Bir imtihandan geçtik” dedi.
Adıyaman'da 'Kahtalı Mıçe' anıldıAdıyaman'da 'Kahtalı Mıçe' olarak ünlenen Türk Halk Müziği sanatçısı Mustafa Kahtalı (74), düzenlenen program ile anıldı.
Türk Halk Müziği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.