Son dakika türk mutfağı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan türk mutfağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan türk mutfağı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 298 turk mutfagi haberi bulunmuştur.
Bakan Ersoy: İstanbul dünyanın bir numaralı gastronomi şehriRestoran değerlendirme sistemi Michelin Rehberi'nin 2026 İstanbul-İzmir-Muğla-Kapadokya seçkisi ödül töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Asya, Orta Doğu, Akdeniz ve Avrupa mutfaklarının da en iyi örneklerini sunan gastro-şehrimiz İstanbul, yeni dünyanın en iyisi seçildi. Mastercard Ekonomi Enstitüsü tarafından, uluslararası yeme-içme harcamaları analiz edilerek hazırlanan Seyahat Trendleri 2025 Raporu'na göre İstanbul, dünyanın bir numaralı gastronomi şehri. Bu da bize gösteriyor ki Bakanlık olarak köklü Türk mutfağının sunduğu tüm imkânları etkin bir gastrodiplomasi stratejisiyle uluslararası arenada daha görünür kılmak ve daha güçlü temsil etmek için yürüttüğümüz titiz çalışmalar ve iletişim kampanyaları meyvesini veriyor" dedi.
4’üncü ‘Ulusal Bahçelievler Kitap Fuarı’ açıldıBahçelievler Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ulusal Bahçelievler Kitap Fuarı, ‘Bahçelievler’den Gazze’ye: Özgür Filistin’ temasıyla Bahçelievler Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle kapılarını açtı. Fuar 7 Aralık’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Emine Erdoğan: 190 milyon çocuğun açlıktan gözünün karardığı bir dünyada yaşıyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bizler bugün, her yıl 1,3 milyar ton gıdanın çöpe atıldığı, buna karşın 700 milyondan fazla insanın bir lokma ekmeğe muhtaç olduğu, 190 milyon çocuğun açlıktan gözünün karardığı bir dünyada yaşıyoruz" dedi.
İncili Gastronomi Rehberi 2025-2026 Ödül Töreni yapıldıTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni The Ritz-Carlton, Istanbul’da gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle bir yılı aşkın süre boyunca titizlikle ve şeffaflıkla değerlendirilen restoranlara 4 ve 5 ‘İnci’leri takdim edildi. ‘Asırlık Mekanlar’a plaketleri sunulurken ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Onur Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
Japon şefin, Türk zeytinyağı çeşitlerinden özel karışımıJapon şef ve tadım uzmanı Hiromi Nakamura, Türk zeytinyağını Uzak Doğu'da tanıtmak amacıyla, Ayvalık, Trilye ve Memecik zeytinyağlarını harmanlayarak özel bir karışım hazırladı.
Japon öğrencilere Türk mutfağı dersiJaponya’dan gelen gıda bilimi ve beslenme bölümü öğrencileri İstanbul’da Türk mutfağı eğitimi aldı. Japon öğrenciler, kısır, ciğer kavurma ve haytalı yapmayı öğrendi.
Bakan Ersoy: Türkçemiz, yüzyıllardır duyguların ve düşüncelerin harmanlandığı bir gönül dilidirYunus Emre Enstitüsünün düzenlediği 2025 Türkçe Yaz Okulu programının kapanış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türkçemiz; sadece bir iletişim dili değil, aynı zamanda kültürel bir hafızayı yansıtması açısından da derin bir anlama sahiptir. Tarihiyle, edebiyatıyla, deyimleriyle, şarkılarıyla, duyguların ve düşüncelerin yüzyıllar boyunca harmanlandığı bir gönül dilidir” dedi.
YEE 2025 Türkçe Yaz Okulu Programı başladıYunus Emre Enstitüsünün (YEE), ‘2025 Türkçe ve Tematik Yaz Okulları’ kapsamında her yıl düzenlediği ‘Türkçe Yaz Okulu’ programı başladı. Bu yıl 7-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecek programa 69 ülkeden 735 öğrenci katılacak.
Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Yaz Okulu başlıyorYunus Emre Enstitüsünün (YEE), her yıl düzenlediği Türkçe Yaz Okulu programı başlıyor. Bu yıl 7-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecek programa 57 ülkeden 472 öğrenci katılacak. Uluslararası Tematik Yaz Okulları ise 13 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.
Emine Erdoğan, 'Gastronomi Liseleri Projesi' tanıtım programına katıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “Kültürel mirasın korunmasının başlıca yolu, onu, otantik dokusunu bozmadan yeni nesillere aktarmaktır. Bu açıdan, gastronomi liseleri, çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Lise çağındaki gençlerimizi, kelimenin tam anlamıyla, işin mutfağında yetiştireceğiz. Onlara, malzemeleri bir araya getirmenin çok ötesinde bir donanım kazandıracağız. Her tarifin ardındaki coğrafyayı, coğrafi ürünleri, tarımsal üretim kapasitesini, tarihi tecrübeyi ve hikayeyi de öğrenecekler" dedi.
'Geleceğin Şefleri' yarışmasının ilk eleme turunun yarısı tamamlandıDijital medya platformu Yemek Sanatı TV, genç mutfak profesyonellerin kendilerini gösterebilecekleri 'Geleceğin Şefleri' yarışmasının ilk eleme turunun yarısı bitti. Zorluklarla dolu etapları ve sosyal mesajlarla harmanlanmış yapısıyla dikkat çeken yarışmanın kazananı, 17 Ekim'deki final bölümünde 100 bin TL'lik büyük ödülün sahibi olacak.
Emine Erdoğan: Türk mutfağı, dünya için halihazırda güçlü bir cazibe merkezidirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türk mutfağı, dünya için halihazırda güçlü bir cazibe merkezidir. Gastronomi duraklarımız, önemli birer turizm motivasyonudur. Gastro-diplomasi alanında büyük bir güce sahibiz. Şimdi bu gücü, mutfağımızın sağlıklı yaşam teklifiyle daha da artırabiliriz. Onun şifa sunan yönlerini tanıtarak, insanlığın hizmetine sunmanın, hepimizin ortak görevi olduğu inancındayım" dedi.
Türk Mutfağı Haftası'nda yöresel yemekler beğeniye sunulduHatay'ın İskenderun ilçesinde İskenderun Teknik Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde Gastronomi Bölümü öğrencilerinin hazırladığı yöresel yemekler, ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinliğinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Bakan Ersoy: Mutfağımızın evrensel dili, farklı kültürlerle buluşacakKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine ilişkin, "Yurt dışı temsilciliklerimizde düzenlenecek programlar ile mutfağımızın evrensel dili, farklı kültürlerle ortak sofralarda buluşacak" dedi.
‘Türk mutfağı sadece lezzet değil, köklü bir kültürün sofraya yansımasıdır’Şef Onur Karaçay, Türk mutfağına ilişkin değerlendirmelerini paylaşırken, gastronominin hem otellerin hem de bölgelerin referans noktası olduğunu belirtti. Karaçay, “Türk mutfağı sadece lezzet değil, köklü bir kültürün sofraya yansımasıdır. Yurt dışında görev yaptığım her mutfakta Türk mutfağını tanıtmak benim için bir sorumluluk olduğu kadar, gurur kaynağı da oldu” dedi.
Dünya Şampiyonu, M.O.F Luc Debove'dan İleri Pastacılık Masterclass'ıFransa’nın dünyaca ünlü pastacılık okulu École Ducasse yöneticileri ve şefleri, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine eğitim verdi. Meilleur Ouvrier de France (M.O.F) unvanına sahip, dünya şampiyonu, École Nationale Supérieure de la Pâtisserie’nin (ENSP) Direktörü Chef Luc Debove, gerçekleştirdiği masterclass ve seminerlerle genç şef adaylarına ilham kaynağı oldu. Pastacılığa dair teknik bilgi, yaratıcı vizyon ve uluslararası mutfak disiplininin ön plana çıktığı derslerde öğrenciler, çağdaş Fransız pastacılığına dair ileri teknikleri uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Çikolata, şekerleme ve tatlı mimarisi üzerine odaklanan atölyelerde; lezzet dengesi, sunum estetiği ve ürün dayanıklılığı gibi konular detaylı şekilde ele alındı.
Dünya Şampiyonu, M.O.F Luc Debove'dan İleri Pastacılık Masterclass'ıFransa’nın dünyaca ünlü pastacılık okulu École Ducasse yöneticileri ve şefleri, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine eğitim verdi. Meilleur Ouvrier de France (M.O.F) unvanına sahip, dünya şampiyonu, École Nationale Supérieure de la Pâtisserie’nin (ENSP) Direktörü Chef Luc Debove, gerçekleştirdiği masterclass ve seminerlerle genç şef adaylarına ilham kaynağı oldu. Pastacılığa dair teknik bilgi, yaratıcı vizyon ve uluslararası mutfak disiplininin ön plana çıktığı derslerde öğrenciler, çağdaş Fransız pastacılığına dair ileri teknikleri uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Çikolata, şekerleme ve tatlı mimarisi üzerine odaklanan atölyelerde; lezzet dengesi, sunum estetiği ve ürün dayanıklılığı gibi konular detaylı şekilde ele alındı.
Amazon Ormanları’ndan Uludağ’ın zirvesine; Waorani Kabilesi üyeleri karla tanıştıEkvador'un Amazon Ormanları’nda yaşayan ilkel Waorani Kabilesi üyeleri, Türkiye’de ilk kez modern yaşamla tanıştı. Mayra, Wareka ve Cominta isimli kabile üyeleri, İstanbul, Anıtkabir ve Tuz Gölü’nün ardından geldikleri Bursa’da, kayakseverlerin ‘beyaz cennet’ olarak tanımladığı Uludağ’ın zirvesinde karla tanıştı. Kabile üyeleri soğuğu sevmezken, Türk mutfağı ise kendilerinde hayranlık uyandırdı.
Amazon Ormanları’ndan Uludağ’ın zirvesine; Waorani Kabilesi üyeleri karla tanıştıEkvador'un Amazon Ormanları’nda yaşayan ilkel Waorani Kabilesi üyeleri, Türkiye’de ilk kez modern yaşamla tanıştı. Mayra, Wareka ve Cominta isimli kabile üyeleri, İstanbul, Anıtkabir ve Tuz Gölü’nün ardından geldikleri Bursa’da, kayakseverlerin ‘beyaz cennet’ olarak tanımladığı Uludağ’ın zirvesinde karla tanıştı. Kabile üyeleri soğuğu sevmezken, Türk mutfağı ise kendilerinde hayranlık uyandırdı.
Refika Birgül ve Burak Arpak imzalı 'Miras: Türk Mutfağı Teknikleri-1' çıktıTürkiye'nin önde gelen yemek yazarlarından ve şeflerinden Refika Birgül, Burak Arpak ve ekibinin 9 yıllık titiz çalışmasıyla hazırlanan, Türk mutfağını teknikler üzerinden ele alan 'Miras: Türk Mutfağı Teknikleri-1' kitabı okuyucularla buluştu.
Türk Mutfağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.