Geri Dön
Politika Bakan Göktaş, KAGİDER'in BM'de düzenlediği programa katıldı

Bakan Göktaş, KAGİDER'in BM'de düzenlediği programa katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) tarafından Birleşmiş Milletler'de (BM) düzenlenen 'Piyasalara Erişim Yoluyla Krizdeki Tüm Kadınların Ekonomik Toparlanmasını Hızlandırmak, Ekonomiyi Kadın İşletmeleriyle Büyütme' programında konuştu.

Bakan Göktaş, KAGİDER'in BM'de düzenlediği programa katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, programa ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "KAGİDER tarafından BM Kadın Birimi ve Hepsiburada ortaklığında düzenlenen 'Piyasalara Erişim Yoluyla Krizdeki Tüm Kadınların Ekonomik Toparlanmasını Hızlandırmak, Ekonomiyi Kadın İşletmeleriyle Büyütme' etkinliğine açılış konuşmacısı olarak katıldık. Güçlü ortaklıklarla kadınların işgücüne katılımını artırmak ve kadın girişimciliğini desteklemek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi ifade ettik" dedi.

'GAZZE'DE YAŞANANLAR BUNUN EN YAKIN VE ACI ÖRNEĞİ'

Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Söylenmeyeni Söylemek: Çatışmanın Kadınlar ve Kız Çocukları Üzerindeki Yıkıcı Etkisi' programına da katıldı. Göktaş, programa ilişkin yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

"KSK 68. Oturumu marjında Bakanlığımız tarafından düzenlenen 'Söylenmeyeni Söylemek: Çatışmanın Kadınlar ve Kız Çocukları Üzerindeki Yıkıcı Etkisi' etkinliğini ülkelerin ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Silahlı çatışma durumunda zorla yerinden edilme, kadınlar ve kız çocukları için eğitim, sağlık gibi önemli hizmetlere erişememe sonuçlarını çok daha keskin biçimde doğuruyor. Gazze'de yaşananlar bunun en yakın ve acı örneği. Bu nedenle kadın ve kız çocuklarının haklarının her alanda tanınması, karar alma ve barış süreçlerinde daha fazla rol almalarının sağlanması ve ekonomik refahlarının artırılması için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Bu hakları koruyan yasal düzenlemelerin varlığının ve hakkıyla uygulanmasının, kadınların ve kız çocuklarının maruz kaldıkları insan hakları ihlallerinin azaltılması için hayati öneme sahip olduğunu tekraren ifade ediyoruz."

BAKAN GÖKTAŞ, NEW YORK'TA İRAN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI KHAZALI İLE BİR ARAYA GELDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, New York'ta İran Kadın ve Aile İşlerinden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ensieh Khazalı ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bakanımız Sn. Mahinur Özdemir Göktaş, New York’ta İran Kadın ve Aile İşlerinden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Ensieh Khazalı ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşme kapsamında, aile, kadın ve çocuklara yönelik hizmetlere dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ülkemizin sosyal hizmetler alanındaki tecrübeleri paylaşıldı" ifadeleri kullanıldı.