Geri Dön
Politika Meral Akşener: Seçim boyunca emeklileri konuştum

Meral Akşener: Seçim boyunca emeklileri konuştum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu seçim boyunca emeklileri konuştum ve Sayın Erdoğan'a seslendim. 2023 seçimlerine giderken herkes bol keseden söyledi. Şimdi bir emekli maaşı 10 bin liraysa 4 bin lira da kira verdiğini düşünün. 6 bin lirayla geçinebilmesi imkansız" dedi.

Meral Akşener: Seçim boyunca emeklileri konuştum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla'nın Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. 3 ilçede de çiçekler, davul-zurna ve meşaleler ile karşılanan Akşener, ziyaretlerinde partisinin Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayı Metin Ergun ile ilçe belediye başkan adaylarına destek istedi. Ortaca'nın Atatürk Cumhuriyet Caddesi'nde seçim otobüsünün önünde halka seslenen Akşener, "Bu seçim boyunca emeklileri konuştum ve Sayın Erdoğan'a seslendim. 2023 seçimlerine giderken herkes bol keseden söyledi.

Şimdi bir emekli maaşı 10 bin liraysa 4 bin lira da kira verdiğini düşünün. 6 bin lirayla geçinebilmesi imkansız. Emekli Ağrı'da da Ortaca'da da aç. Şimdi bu sistemin içinde Sayın Erdoğan'a sesleniyorum; emeklilere seyyanen 11 bin lira para vereceksin. Bayram ikramiyesini 7 bin liraya çıkaracaksın, en düşük emekli maaşı da asgari ücret seviyesine getireceksin. Ekonominin esası emekli. İnsanımız aç Sayın Erdoğan, yandaşlarının vergi borçlarını silerken para var, Suriyelilere, Afganlılara para var. Emekliye mi yok? Vereceksin Sayın Erdoğan" dedi. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 100 bin öğretmen ataması taleplerini de dile getiren Akşener, "Öğretmenleri atayacaksın Sayın Erdoğan. Atamıyorsan bütün öğretmenlerin oylarına talibim. Görün muhalefet nasıl yapılırmış" diye konuştu.

'AKŞENER İFTARA KATILDI'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla'nın Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ilçelerindeki esnaf ziyaretinin ardından partisinin Marmaris ilçesinde düzenlediği iftar programına katıldı. Marmaris 19 Mayıs Gençlik Meydanı'ndaki programda konuşan Akşener, "Belediye başkan adaylarımızın ortak bir noktada itirazları var. Muğla dünya cenneti bir coğrafya. İkincisi talanın kol gezdiği bir şehrimiz. Belediye başkan adaylarımız bu talana, talan olduğu zaman yalan olur. Talana ve yalana bu şehri Marmaris’i heba etmeyecekler, ettirmeyecekler. Bunun için gereken irade ve cesaretin arkadaşlarımda var olduğunu biliyorum" dedi.

Talan ve yalanın devamı için ters propaganda yapıldığını söyleyen Akşener, "Bazı yerlede ‘Oyları bölmeyin AK Parti kazanmasın.’ denmiyor. Mesela Ordu’da. Sayın Özgür Özel çıktı, ‘Biz orada kazanıyoruz. Sakın ola ki AK Parti kazanmasın diye başka bir partiye oy vermeyin’ dedi. Koskoca CHP’nin Genel Başkanı bunu demiş. Şimdi Cumhuriyet Halk Partililer elbette dinlemelidirler. Yani burada bizim oylarımızı kendilerine isterken, öbür tarafta da AK Parti’nin almasının hiçbir sakıncası olmadığını dile getiriyorlar. Şimdi değerli Marmarisliler, değerleri Muğlalılar esas mesele size kim, nasıl dürüstçe hizmet edecekse onu seçin. AK Parti alamasın diye bir propaganda yapılabiliyor ancak çaldı, çırptı denebiliyor mu? Denmiyor." ifadelerine yer verdi. Akşener, programının ardından kentten ayrıldı.