Alttan oymalı kayıp sezon

Halil Umut Meler 98'inci dakikada düdüğü çaldığında sadece maçı değil, koskoca bir sezonu da bitirmişti Beşiktaş için.

Halbuki ne rüyalarla, ne şaşalarla, ne sansasyonlarla yapılmıştı transferler. Bonservisine toplam 110 milyon Euro ödenmiş, Juventus, Barcelona, Roma görmüş Pjanic, Çin'e giderken Shaktar'ın bir kalemde 50 milyon Euro kazandığı Teixeira ve İngiltere'nin Batman'i Batshuayi. Kalemi alıp kadroyu yapanlar Atiba'yı yedeğe çekmişti bile sezon başı. Öyle ya, ne işi vardı Atiba'nın böyle bir takımda, hep hücum hep hücum yapacaktı fişek takım, rekorlar kıracaktı. Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan mutlaka çıkılacak, ligde yeniden şampiyon olunacak, kupa üst üste ikinci kez kazanılacaktı. Bunların hepsi yazıldı o kağıtlara. Tarihler 2 Mart 2022 saat 22.30'u gösterdiğinde ise hakemin düdüğü sezonu böyle bitiriverdi işte. Koca bir sezon, koca bir hiç olmuştu mart ayında.

Pjanic yoktu, sakattı. Batshuayi vardı ama maçın herhangi bir anında oyundan alınsa eminim taraftarlar çok sevinecekti. Teixeria ise vardı yoktu, hala bir atımlık baruttu, geçenlerde bir maçta atmıştı zaten o barutu.

Sonuçta futbol, konuşmakla, kağıda kadro yazmakla, gaza gelmekle oynanmıyor işte. Kağıda yazılan rüya takımla Şampiyonlar Ligi'nde sıfır puanla 32 takım içinde sonuncu oluyorsun.

Süper Ligde Sergen Yalçın istifa ettiğinde liderden 18 puan geride kalıyorsun, Önder Karaveli ile bu farkı 22'ye kadar çıkartıyorsun.

'Bir tek bu kaldı, bunu bari alalım' diye kupaya başlıyorsun, Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir eleniyor, sen kalıyorsun, Trabzonspor kalıyor favori. Ve 3'üncü maçta orayı da bitiriyorsun.

Bitti zannediyorsun bitmiyor. Tüm bunların şokunu yaşarken birkaç dakika sonra da Sergen Yalçın'ın açıklamalarını anlatıyor Sinan Engin; ''Bugün Sergen Yalçın ile görüştüm. Sezon başında yönetimin bana yaptıklarını biliyorsun abi. Sezon başında Beşiktaş taraftarı olmasaydı imza atmazdım. Beşiktaş taraftarı için imza attım. Sezon başında 1.5 ay beni kimse aramadı. Ahmet Nur Çebi iyi insan ama yönetimde onu yanlış yönlendiren insanlar var, bazı kişiler bana çok şey yaptılar, altımı oydular. Ben, Beşiktaş'ın teknik direktörüyken gittiler Sporting maçında Bruno Pinheiro ile görüştüler'' diye ortaya bombayı koyuyor.

Herkes soracak tabi Sergen Yalçın'a, 'şimdiye kadar neden sustun, altını oyanlar kimler? Portekiz'de sen maç oynarken Bruno Pinhero ile görüşenler, bu altını oyanlar mı diye. Birileri bunu açıklamalı. Sergen Yalçın da konuşmalı, Başkan Ahmet Nur Çebi de konuşmalı. Bu konu burada kalmamalı. En geçerli yöntem 'duyma, görme, konuşma unutulur' olmamalı. Beşiktaş taraftarı unutmaz çünkü.

Evet, Kayserispor maçından geriye ne kaldı?

Hayal kırıklığıyla dolu, yıkımı büyük, alttan oymalı kayıp bir sezon kaldı.

Kayserispor maçı mı?

Büyük takımlarda hocalık mahareti hücum organizasyonları, oyuncu değişiklikleri, oyuna müdahalelerle kendini gösterir. Beşiktaş pozisyona girmedi mi evet girdi. Zaten Beşiktaş'ın sadece forması en az 2-3 pozisyona girer maçlarda. Ama bir maçın tüm yükü Ghezzal'ın topu gezdirmesi, orta yapması, korner, frikik atması, geriye gelip top çıkarması, o topu ileriye kadar taşıması, yetmedi şut atmaya çalışması şeklinde olmaz, olmamalı. Olmadı da zaten.