Beşiktaş'ın ilk yapması gereken iş santrfor transferi

Yazının finaline geldiğimizde sarf edeceğimiz cümleleri en baştan yazarak başlayalım.

Beşiktaş'ın daha şimdiden yapması gereken ilk işi santrforu belirlemek ve süreci çok uzatmadan yeni sezon kamp dönemine bu transferi bitirerek girmek. Bakın; şu anda takımın önümüzdeki yıllara dönük planı, projesi mi varmış, altyapıdan futbolcu mu gelecekmiş, Önder Karaveli ile mi devam edilecekmiş, yeni teknik direktör mü gelecekmiş mevzusundan daha önemli bu konu. Dün akşam da bir kez daha gördük; eveleyip gevelemeden, ona mı versem, pozisyon mu alsam, köşeye topu mu ittirsem diye düşünmeden, kaleye iyi vuran standart bir santrforu olsaydı Beşiktaş'ın, daha ilk yarıdan 3-0'ı yakalar maçı da bitirirdi. O yüzden yapılması gereken ilk ve en önemli iş santrfor transferi.

Geçen sezon gördük, (üstelik son 10 maç oynamayan) Aboubakar'ın takıma kattığı gücü. Şenol Güneş'in şampiyonluklarında gördük Mario Gomez'in, Cenk Tosun'un, yine Aboubakar'ın etkisini. Öyleyse en öncelikli iş santrfor transferi olmalı.

Şimdi maça geçelim.

Beşiktaş oyunun tamamında hep üstün olan taraftı. Sürekli atak kovalayan, hücum presle Başakşehir'i sahasından çıkartmayan ve birçok pozisyona giren taraftı. Başakşehir ilk 15  dakika (geçmiş yıllarda hep olduğu gibi) Beşiktaş'a pas alanı bırakmayıp, kapacağı hızlı toplarla gol arayacaktı ama bunu bile yapamadı. Hiç atağı yoktu Başakşehir'in. 15 ve 20. dakikalar arası yukarda saydığımız standart özellikli bir santrfor olsaydı maç 20. dakikada bitmişti bile. Yine de 'Beşiktaş bu akşam çok iyi oynuyor' derken yapılan inanılmaz hatalar, Başakşehir'i maça ortak etti. Önce Serdar Saatçı'nın Trezeguet'e verdiği muhteşem pasla gelen gol, devrenin sonunda Önder Karaveli'nin stoper eksikken Necip'i oyun almaktan vazgeçmesi beraberliğe razı Başakşehir'in neredeyse 3 puanı dahi almasını sağlayacak çok büyük hatalardı.

Gecenin Beşiktaş için iyi olan iki olayı Kenan Karaman ve Güven Yalçın'ın gol atması oldu. Maç mağlup devam etse ve o esnada oyundan çıksa büyük ihtimalle yuhalanacak olan Kenan Karaman, attığı gol ve verdiği mücadeleyle 90 dakika sonunda alkışlanan futbolculardan oldu. Güven de dün attığı golle büyük ihtimal Galatasaray maçı için 11'deki yerini garantiledi.

Oyunun çok iyi gittiği ve Beşiktaş'ın maçı tamamen Başakşehir sahasında yıktığı dakikalarda yapılan oyuncu değişikleri ise 'fayda getirmedi' desek yanlış olmaz. Hatta Batshuayi'nin oyuna girmesi Beşiktaş'a adeta el freni oldu. Larin'in sola geçip Kenan'ın da ortaya kaydırılması da Beşiktaş'ın resmen ritmini bozdu, oyunu yavaşlattı. Gol atmış morali üst seviyeye çıkmış Güven Yalçın son düdüğe kadar kesinlikle sahada kalmayı hak ediyordu.