DHA servis ağını genişletiyor…

Demirören Haber Ajansı giderek yükselen performansı, habercilik anlayışı, refleksleri ve kaliteli haberleri ile sadece Demirören Medya çatısı altındaki gazete ve televizyonlara değil, diğer medya kuruluşları ile habere ihtiyaç duyan kurum ve platformlara doğru, hızlı, ilkeli ve güvenilir haber sağlayan en büyük kaynak durumunda. Ulusal ve yerel yayın yapan gazete ve televizyonların birinci tercihi olan DHA haber servis ağını genişletiyor.

Demirören Haber Ajansı (DHA) ile Azerbaycan Trend Haber Ajansı arasında, iş birliği konusunda anlaşmaya varıldı. Kardeş Azerbaycan ile askeri, siyasi, ekonomik, kültürel alanlarda olduğu gibi medya ilişkilerinin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak iş birliği protokolü geçen hafta Bakü’de imzalandı.DHA servis ağını genişletiyor…Bilgi alışverişi amacıyla iş birliğinin başlatıldığı Trend Haber Ajansı’nın Bakü’deki merkezinde yapılan törende konuşan Azerbaycan Milletvekili Sevil Mikayılova Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve First Lady Mehriban Aliyeva'nın Azerbaycan medyasını geliştirme çabaları sonucunda Azerbaycan medyasının gerçek anlamda büyük bir gelişme aşamasına girdiğini vurguladı.

Trend Genel Müdür Yardımcısı Rufiz Hafızoğlu ve Demirören Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Ovacık da belgenin Azerbaycan ile Türkiye arasındaki medya ilişkilerinin daha da gelişmesine katkıda bulunacağını söyledi.

DHA servis ağını genişletiyor…TERCİHLERİ DHA...

Uluslararası medya kuruluşlarının iş birliği için Türkiye’de en çok tercih ettiği kuruluş olan DHA’nın aboneleri arasında BBC, Deutsche Welle, AFP Paris, ZDF gibi önemli isimler yer alıyor. Bunun yanı sıra Associated Press, Washington Post, Al Jazeera, Russia Today,RTL, Gulf News gibi kuruluşlarla da tekil haber satışı iş ortaklığımız bulunuyor. 19 ülkede yer alan 70’in üzerinde medya kuruluşu ile iş birliği yapan DHA son olarak görüşmeler yürüttüğü İtalya'nın en büyük televizyon kanalı RAI ile de anlaşma sağladı. Haber servis ağımıza önemli bir ülke daha katılmış oldu.

ÇOCUK GELİN OLMAMAK İÇİN

Ağrı'da 6 yıl önce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kentte çocuk gelinlerin önüne geçmek amacıyla, “Kızlarımız erken yaşta gelinlik yerine forma giysin" sloganıyla kurulan Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, TFF 3’üncü Lig N Grubu'ndaki 5 maçtan 4'ünü kazandı birinde berabere kaldı. Grubunda lider olan takım, önce 2'nci Lig'i ardından Süper Lig'i hedefliyor.

DHA servis ağını genişletiyor…

DHA Ağrı Muhabiri Ramazan Demir 'Futbol erkek sporudur' algısını yıkan kulübün yöneticileri, oyuncuları ve aileleri ile görüşüp güzel bir habere imza attı. 14-18 yaş aralığında 20 kız futbolcusu bulunan kulüp bünyesinde ise şu ana kadar 100’den fazla futbolcu yetişti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cemil Budak, “Ağrı gibi bir yerde, geçmişte kızlar okula bile gönderilmezken şu anda biz futbolda çok iyi bir mesafe kat ettik. Projeye başlarken kızlarımız için erken yaşta gelinlik giymelerini değil, spor yapmalarını önerdik. Şu anda bunu başardık. Birçok ilçeye, il merkezine bu proje örnek oldu. İnşallah bu bütün halkımıza örnek olur. Genç yaşta çocuk yaşta evliliğin önüne geçeriz."

DHA servis ağını genişletiyor…
(Ramazan Demir)

Küçüklüğünden beri futbola ilgisinin olduğunu ve kurulan kadın futbol takımı ile hayallerini gerçekleştirdiğini belirten Ayça Taşdemir, "17 yaşındayım. Buraya futbol oynamak için Doğubayazıt'tan geldim. Aynı zamanda spor lisesinde okuyorum. Küçüklüğümden beri futbola ilgim vardı. Ama kızların futbol oynaması olumlu karşılanmıyordu. Bu nedenle oynayamadım. Ancak burada Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün Kadın Futbol Takımı kurduğunu öğrendim. Bu şekilde bu takımda yer almak için geldim. Kızlar top oynamaz inancını kırıyoruz. Şu anda burada futbol oynayarak hayallerimi geçekleştiriyorum. Forvet oyuncusuyum. İlerde hedefim milli takıma seçilmek. Bunu gerçekleştirmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Ailem de bana destek oluyor” diyor.

DHA servis ağını genişletiyor…