'Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin

Yıllardır vazgeçilmeyen alışkanlık… Düğün olur silahlar atılır, gençler askere gönderilir, tuttuğun takım şampiyon olur her yerde mermi yağmuru. Eşimin memleketi Trabzon’a gidiyorum, sağ olsun akrabalar “Hoş geldin enişte” diyor çekip silahı saydırıyor. Trabzon’da, köyde oturuyorsun gece yarısı birinin canı sıkılıyor alıyor tabancasını peş peşe tetiği çekiyor. Sen misin ateş eden biraz sonra tüm vadide kurşun sesleri. İstanbul’a döneceğiz, bu sefer “Güle güle enişte” diye atıyorlar.

Ateş etmek için bahaneye gerek yok.

Ancak zevk için eğlenmek için atılan bu mermiler zaman zaman can yakıyor, can alıyor. Birilerinin sevinci başkalarının acısına dönüşüyor. Geçen yıl 15 yaşındaki Emir Yuşa Atıcı İstanbul'dan dedesini ziyaret için Trabzon'a geldiğinde de başına gelecekleri bilmiyordu. Bir kişinin attığı yorgun mermi yakınlarıyla bahçede fındık toplayan Emir’in başına isabet etti. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldıran Emir ameliyata alındı, ancak kurtarılamadı.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin

MÜCADELE BAŞLATTI

Emir Yuşa Atıcı'nın babası Mustafa Atıcı, silahla sevinç gösterilerinin ortadan kalkması için mücadele başlattı. Atıcı, Süper Lig'de şampiyonluk yolunda ilerleyen Trabzonspor'un taraftarlar gruplarıyla görüşüp, zafer kutlamalarında ateşli silah kullanılmamasını istedi. Valilik öncülüğünde tüm kurum ve kuruluşlar ile taraftar derneklerinin de destek vererek özel paylaşımlar yaptığı kampanya ile kentteki reklam panoları, 'Mutluluğa kurşun sıkmayın’ sloganları ile donatıldı; bina ve caddeler de silahla kutlama ve eğlenceye karşı afiş ve bayraklarla süslendi.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin

Arkadaşımız Selay Saykal, Mustafa Atıcı ile görüşüp başlattığı kampanyayı tüm Türkiye’ye duyurdu. Acılı baba, “Tüm Türkiye’de havaya silah sıkılması, silahla yapılan sevincin ortadan kalkması için mücadelemizi başlattık. Bunu tüm Türkiye’de devam ettirip en aza indirgeyebilmeyi amaçlıyoruz. Bu yolda da bütün gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin

Fanatik Trabzonsporlularda kampanyaya destek verdi, “Eğleneceksek kemençeci çağırsınlar, horon ve kolbastı oynasınlar ama lütfen silah atmasınlar” dedi.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin
(Selay Saykal)

HABERİN PEŞİNDE

Nefes kaynağımız ormanlarımız sıcak havaların başlamasıyla birlikte yine yangın tehlikesiyle karşı karşıya. Ormanlarımızı yok eden unsurlardan biri de insanlar. Turizm cenneti Göçek’i iki yıl önce tehlikeye sokan yangın büyük bir yolsuzluğu da beraberinde getirdi. 17 saatin sonunda güçlükle söndürülen orman yangınında 350 hektar orman alanı kül oldu… Ama kayıtlara yanan alan 1380 hektar olarak geçirildi.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin

Yangında zarar görmemesine rağmen yandı diye kayıtlara geçirilen 1030 hektarlık alanda kesimi yapılan 4 bin çam ağacının ise satılıp, parasının paylaşıldığı ortaya çıktı.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin
(Neşet Dişkaya solda)

Başarılı bir haberci, ve iyi bir yönetici olan DHA İzmir Büro Şefimiz Neşet Dişkaya’nın yönlendirmesi ile Muğla Muhabirimiz Cavit Akgün’ün araştırmaları sonucu Dalaman Orman İşletme Müdürü Önder Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 25 kişinin gözaltına alındığı operasyonun arkasından vurgun çıktı.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin
(Cavit Akgün)

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda; Dalaman Orman İşletme Müdürü Önder Mutlu, işletme şefleri Kadriye Çiftçi ile Gökçe Şahin, Dalaman Karacaağaç Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve Karacaağaç Mahallesi Muhtarı Vedat Karahan, Dalaman Karacaağaç Kalkınma Kooperatifi muhasebecisi Musa Kaya dahil 25 kişiyi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki aramalarda bilgisayar, evrak ve dijital materyallere el koyuldu.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin

Klasörler dolusu evrak, jandarma personelince adliyeye taşındı. Şüphelilerden muhtar Vedat Karahan, Dalaman orman işletme şefleri Kadriye Çiftçi ve Gökçe Şahin, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Dalaman Orman İşletme Müdürü Önder Mutlu ve Dalaman Karacaağaç Kalkınma Kooperatifi Muhasebecisi Musa Kaya ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin

Soruşturma kayıtlarında 1030 hektarlık alanda kesimi yapılan yaklaşık 4 bin çam ağacının Dalaman Karacaağaç Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve Karacaağaç Mahallesi Muhtarı Vedat Karahan ile iş birliği yapılarak çeşitli illerde satılıp, parasının paylaşıldığı iddiası yer aldı. Şüphelilerin sahte nakliye raporu, kesim alanı dışında genç ve nitelikli ağaçların kesilmesi, ormana ait koylardaki işletmelerin usulsüz olarak kiraya verilmesi gibi usulsüzlükler yaptıkları da öne sürüldü. Usulsüzlükler nedeniyle kamu zararının yaklaşık 3 milyon lira olduğu kaydedildi.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesinDHA'nın gündeme getirdiği büyük orman vurgunuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nce inceleme başlatılması için müfettişler görevlendirildi.

Hep söylüyoruz, ‘Haber nerede DHA orada’. Haberin kokusunu aldığımız zaman peşini bırakmıyoruz. Doğruları, detayları söke söke alıyoruz ve haberimizi en iyi en doğru en tarafsız bir şekilde servis ediyoruz.

ÖRNEK ÖĞRETMEN

İzmir'de görsel sanatlar öğretmeni Hilal Özcan, hobi olarak yaptığı karikatürlerle katıldığı 20 farklı uluslararası yarışmada derece elde etti. Özcan, son olarak ABD'de düzenlenen 'Embracing our Differences' yarışmasında 17 bin 900 kişi arasından ilk 50 yarı finalist arasında yer aldı. Yarışma kapsamında 50 kişinin eserlerinin yeniden değerlendirileceğini anlatan Özcan, ülkesine yeni bir dereceyle döneceğini ümit ediyor.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin

DHA İzmir Bürosu’ndan arkadaşımız Hande Nayman’ın görüşüp haberini yaptığı, öğrencilerine ilham kaynağı olan Özcan, "Öğrencilerin önünde somut bir örnek olması onları da sanata yönlendiriyor. Ben kendi karikatürlerim için 'Zamana ok atmak' diyorum. Attığınız okun kimi, nerede, ne zaman, zihninden mi, kalbinden mi vuracağı belli olmuyor" dedi.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin
(Hande Nayman)

HABER KAYNAĞIN SAĞLAMSA…

Haber kaynaklarınız ile sağlam, düzeyli ilişkiler kurarsanız hiç ummadığınız anda harika çok güzel haberler yakalarsınız. Eğer kaynağınıza güveniyorsanız, kaynağınız sağlamsa çok güzel bir ‘Özel’ habere imza atarsınız.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin
(Ersin Ercan)

Ankara Büro Şefimiz Ersin Ercan’da geçen hafta güvendiği, sağlam, haber kaynaklarından gelen bir özel haber yaptı. ABD'li gazeteci Lindsey Tyler Snell'in, aralarında askeri personelin de olduğu çok sayıda Türk vatandaşı sosyal medyada tuzağına düşürerek, Türkiye'nin özellikle Libya, Suriye ve Azerbaycan gibi yurt dışındaki askeri varlığı ile savunma sanayisine dair bilgi derlemeye çalıştığı bilgisine ulaştı.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin

Snell'in, 'Tinder' gibi sosyal çöpçatanlık uygulamalarıyla da iletişime geçtiği askeri personelle cinsel içerikli sohbetlerde bulunup, video ile fotoğraf paylaştığı belirlendi. Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya uygulamaları üzerinden askeri personelle iletişim kurup, Türkiye'nin askeri operasyonları hakkında bilgi derlemeye çalıştığı kaydedilen Snell'in Ağustos 2016'da Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollardan girerken yakalandığı, 'askeri yasak bölgeyi ihlal ve casusluk' suçlamasıyla 2016 yılının Ağustos-Ekim ayları arasında tutuklu kalmasının ardından sınır dışı edildiği bilgisine ulaştı.

Mutluluğa kurşun sıkmayın’... Sevinç anlarımız hüzne dönmesin

Tüm detaylarıyla hazırlanan ‘Özel’ haberi abonelerimize servis ettik.

Demirören Haber Ajansı olarak sadece rutin haberleri, başarı öykülerini, insan hikayeleri servis etmiyoruz. Baharın gelmesiyle canlanan, dört yanı ayrı bir cennet olan ülkemizin  güzelliklerini de sizler için görüntüleyip ulaştırmaya çalışıyoruz.

Daha güzel, daha mutlu haberler ileteceğimiz bir hafta olması dileğiyle.