Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

Medya mensuplarının heyecanla beklediği Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı ödülleri açıklandı. Bir yıl boyunca çalışırsın, büyük emekler verip haberler hazırlarsın. Önce gazetede televizyonda çıkması, iyi değerlendirilmesi için heyecanla beklersin. Kullanıldıktan sonra bu güzel haberinin, çalışmanın “Yılın gazetecisi’ ödülünü alması için gözüne uyku girmez. Bu ödül bir prestij ödülüdür, bu ödül emeğin takdir edilmesidir.

DHA olarak yıl boyunca birçok güzel, özel habere imza attık. Arkadaşlarımız emeklerini derleyip TGC’ye gönderdi. Onlarca arkadaşımızın haberi diğer meslektaşlarımızın çalışmaları ile birlikte değerlendirildi. Sonunda üç arkadaşımız Yılın Gazetecisi ödülü kazandı.

ÖLÜMÜ GÖZE ALIP MÜDAHALE ETTİLER

Bursa'da, bir süre birlikte yaşadığı Tolgahan Toktaş (25) tarafından bıçak zoruyla taksiye bindirilip, kaçırılmaya çalışılan S.K.'yi (26), olay yerinden geçen DHA muhabirleri Derya Evren ile İsmail Hakkı Seymen kurtarmıştı. Canını ortaya koyup Tolgahan Toktaş'ın belinden bıçağı alıp kendisini sakinleştirmeye çalışan Derya Evren, ölümden dönen S.K.'yi de polis gelene kadar DHA'nın otomobiline bindirerek korumuştu. Polis, Tolgahan Tektaş'ı gözaltına alırken, DHA Kameramanı İsmail hakkı Seymen de tüm gelişmeleri saniyesi saniyesine görüntüledi.

Kalbimiz hep haber için çarpıyor…Ölümü göze alıp hem kadını kurtaran hem de habercilik görevini yapan arkadaşlarımız Derya Evren ve İsmail Hakkı Seymen bu haberle Televizyon Haber ödülünü kazandı.

 Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

"GELİNLİĞİM YANACAK DEYİP GÖZYAŞI DÖKTÜ"

Yaz aylarında önce Antalya, Manavgat sonra Muğla'nın Milas ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangınlar hepimizi büyük üzüntüye boğdu. Arkadaşlarımız her yerde hem sıcak haberi takip edip hem de insan hikayelerinin peşinde koştular. Armutçuk mevkiinde orman kıyısındaki evleri alev alan köylüler canlarını kurtarma telaşını yaşarken evlerinin eşyalarının cayır cayır yanmasını ağlayarak izledi. Bu köylülerden 3 yıllık evli Merve Kuşlar, "Gelinliğim içeride. Gelinliğim yanacak" diyerek, gözyaşı dökmüştü.

Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

Kuşlar’ın gözyaşları herkesi hüzne boğarken muhabir arkadaşımız Hande Nayman ile birlikte bölgede olan kameraman arkadaşımız Ahmet Turhan Altay, Merve Kuşlar’ın üzüntüsünü, gözyaşlarını kamerasıyla kaydedip tüm dünyaya duyurdu. Bu görüntüler Ahmet Turhan Altay’a TV Kamera Çalışması Ödülü kazandırdı.

 Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

HABERCİLİĞİN EN GÜZEL YANI…

Yaptığın haberin bir iyiliğe dönüşmesi, birilerinin hayatına dokunması en güzel yanı. Düşünmesi bile insanı mutlu ediyor, kalbine, yüzüne sıcacık bir gülümseme yayılıyor.

Geçen hafta yazdığım Düzce muhabirimiz Tezcan Solmaz’ın harika haberi çok ses getirdi. Baba yadigarı atı sorulduğu için arabaya kendini koşup atını yedeğine bağlayan hurdacı Tarık Tok’un haberiydi. Tok’un bu görüntüsü cep telefonuyla çekilip sosyal medyada yayılınca arkadaşımız Tezcan Solmaz, hurdacıyı bulup hikayesini yazdı.

Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

Atını kızı gibi sevdiğini dile getiren Tarık Tok, "Bu at benim rahmetli babamın yadigarı. Bu atla kağıt topluyorum ve evimi geçindiriyorum. Rahmetli babam 'Gül' diye severdi, ben de o şekilde isim koydum ve öyle seviyorum. Bize geldiğinde taydı. Ölene kadar bizde. Bu atla babam bize baktı, ben çocuklarıma baktım, evimi yaptım. Ben atıma hiç kıyamam, çocuğum gibi kızım gibi severim. Boğazımızdan geçen lokma, bu at sayesinde. Kızımın çeyizini bu atla yaptım. Oğlumu bu atla okutuyorum" dedi. 

Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

Bu haber her yerde o kadar çok yayılıp o kadar çok ses getirdi ki;

Tarık Tok'a, önce Türkiye Jokey Kulübü ve at çiftliği sahiplerinden yem ile bakım desteği geldi. Atın bakımını üstlenen at çiftliği sahiplerinden Murat Seyok "Tarık, bu zor günlerde bize insanlığımızı hatırlattı. Biraz nefsimizden utandık. Bu anlamda biz de mütevazı şekilde bir şeyler yapıyoruz. Diğer çiftlik işleten arkadaşlarımızla beraber 'Artık Tarık'ın atı, bizim atımız olsun' dedik. Onun atını kadromuza kattık. Tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız." dedi.

 Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

GÜL EMEKLİYE AYRILDI

Tam Gül bundan sonra rahat edecek derken hayırsever iş insanı çıktı Tarık Tok’a elektrikli triportör hediye etti. İstanbul'dan ismini vermek istemeyen hayırsever, 'Gül'ün emekliye ayrılması için Tarık Tok'a hediye ettiği triportörün anahtarı bir görevli iş insanı adına Hasan Ocak tarafından teslim edildi.

Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

Çok mutlu olduğunu ve 'Gül'ü emekliye ayıracağını söyleyen Tarık Tok ise "Artık rahat edecek. Bakacağım; arpası, yoncası, suyu önünde olacak. Ölene kadar bakacağım. Emektar. Çocuğum gibi seviyorum" dedi.

Hurdacı Tarık Tok çok mutlu ama yaptığımız haberin yarattığı enerji, Türk insanının yardıma koşan sıcak yüreği bizi de çok mutlu etti.

 Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

HABER İÇİNDE HABER

Konya'da geçen hafta 2 iş yerinden hırsızlık yapan Mustafa Arslanhan (23), sürücüsünü bıçakla tehdit ederek bir otomobili alıp kaçtı. Arslanhan, çaldığı araçla kaçarken bir otomobile çarptı. Sürücü ile tartışan şüpheli, polislerin geldiğin görünce bu kez çarptığı içinde 6 yaşındaki Kayra Deniz'in bulunduğu otomobile binerek kaçtı.

Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

Haber peşinde koşan muhabirlerimiz Salih Büyüksamancı ve Duygu Karakoç, kaçmaya çalışan şüphelinin peşine takıldı. Arslanhan, çocukla bir apartmana saklanmak isterken takip eden Demirören Haber Ajansı (DHA) ekibi tarafından durum polise bildirildi.

Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

DHA ekibinin yönlendirmesiyle olay yerine gelen polis ekipleri Arslanhan’ı gözaltına alırken, Kayra Deniz de kurtarılarak ailesine teslim edildi. Haber peşinde koşan arkadaşlarımız bir taraftan da haber oldu.

 Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

DERDİ ODUN DEĞİL YÜREK SIZISI…

Bu hafta gelen güzel insan hikayelerinden biri de Hörü nine… Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Hörü Özer, 19 yıl önce oğlunu, 2 yıl önce de eşini kaybettikten sonra yalnız başına yaşıyor.

Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

Bayramiç muhabirimiz Fatih Daldal’ın görüştüğü Hörü nine, evde kapalı kalamıyor, ya kapının önünde oturuyor çoğu zaman da kendini dağ yollarına vuruyor. İlerleyen yaşına rağmen dağlara çıkan Hörü Özer'i, elinde balta ve sırtına yüklediği odunlarla yürürken görenler, yardım etmek istiyor. Hörü nine ise, dağ bayır gezip odun taşırken derdinin odun değil, yürek sızısını dindirmek olduğunu söylüyor.

Kalbimiz hep haber için çarpıyor…

Demirören Haber Ajansı olarak güzel ülkemizin dört bir yanından böyle güzel insan hikayeleri, başarılı haberler yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl 3 arkadaşımız TGC’den 2 Başarı ödülü kazandı, bir daha ki sene daha çok olacağına inanıyorum, çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum.