Gümrüğü geçti, rota Kadıköy

Son 8 maçta seri yakalayıp sezonu olabildiğinde üst sıralarda tamamlamak isteyen Galatasaray, Fatih Karagümrük karşısında 3 puanı alırken, yeni hedefi ezeli rakibi Fenerbahçe...

Camia olarak haftalardır adeta bir buhranın içerisinde olan Galatasaray'da bir yandan seçim telaşı yaşanırken bir yandan da futbol takımı yarışmacı kimliğini korumaya çalışıyor. Süper Lig'de tarihinin en sıkıntılı günlerini geçiren sarı-kırmızılılar Domenec Torrent yönetiminde 31'inci haftaya girerken hedef 8'de 8 yapmaktı. Galatasaray, Fatih Karagümrük ile evinde oynadığı karşılaşmadan Bafetimbi Gomis ve Ryan Babel'in golleriyle 3 puanla ayrılmasını bildi. Sarı-kırmızılıların şimdiki hedefi ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağı maçı kazanıp tırmanışını sürdürmek. 

GOMİS 7 MAÇTA 5 GOLE ULAŞTI

Galatasaray'ın ara transfer döneminde yeniden kadrosuna kattığı Bafetimbi Gomis, gollerine devam ediyor. Fransız futbolcu, bu sezon sarı-kırmızılı formayla çıktığı 7'nci lig maçında 5'inci golünü kaydetti. Gomis, derbide de Cimbom'un en büyük gol umutlarından biri olacak.

KEREM BUGÜN NETLEŞECEK

Galatasaray'da, Karagümrük maçında sakatlanarak oyundan çıkan Kerem Aktürkoğlu, sarı-kırmızılıları korkuttu. Ama kulüp doktoru Yener İnce olumsuz bir tablo çizmedi ve Kerem'in ağrı hissetmesi sebebiyle çıktığını söyledi. Kerem'in durumu net olarak bugün MR'ı çekildikten sonra belli olacak.

KAPTAN MUTLU

Haftalar sonra kadroya giren Arda Turan, maç sonu en mutlu isimlerden biriydi. Sabredip yeniden takıma dahil olan kaptan, derbiyi de kazanacaklarına inanıyor.