Galatasaray'da durum kaos

2 Mayıs 2022

Yarıştığı 3 ayrı kulvarda da havlu atan Galatasaray için umut, moral ve test maçları olarak görülen müsabakalar da hayal kırıklığıyla sonuçlanıyor. Evinde Sivasspor'dan 3 yiyen Cimbom'da kaos çok büyük.

Süper Lig'in 35'inci haftasında evinde Sivasspor'u ağırlayan Galatasaray sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı. Öne geçtiği bir karşılaşmadan daha puan kaybıyla ayrılan sarı-kırmızılılarda kaos bitmediği gibi daha da büyüyor. Yönetimsel anlamda birçok problem yaşanmasının yanı sıra başkan Burak Elmas ile genel kurul arasındaki sert rüzgarlar giderek artıyor. Saha dışı problemlerin yanı sıra futbol takımının aldığı kötü sonuçlar da tepkileri daha da artırmış durumda. Başkan Burak Elmas'ın bir an önce seçim kararını açıklaması bu süreçte de teknik direktör Domenec Torrent ile yollarını ayırması isteniyor.

TORRENT'İN AÇIKLAMALARI TARTIŞILIYOR

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent'in maçın ardından, kulübü boş bulduk ifadesinin yanı sıra sorumluluğu daha çok kendine almaması camiada büyük tepki gördü. Torrent'in yaptığı açıklamalar da ciddi anlamda tartışılmaya başlandı. İspanyol hoca oynattığı futbol kadar açıklamalarıyla da tepki alıyor ama şu var ki Torrent takımın geliştiğine inanıyor. 

GOMIS, MOHAMED'E YETİŞTİ

Galatasaray'da, Sivasspor maçında iki gol birden atan Bafetimbi Gomis, sarı-kırmızı formayla bu sezonki 7'nci golünü kaydetti. Gomis, Kerem'in ardından bu sezon en çok gol atan ikinci futbolculardan biri olurken kısa sürede Mostafa Mohamed ile gol sayılarını eşitledi. Tecrübeli golcü, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada taraftarlardan özür diledi ve gelecek sezon daha iyi bir performans sergileyeceklerinin sözünü verdi. Zor bir dönemden geçtiklerini belirten Gomis, sezon sonuna kadar gollerine devam etmek istediğini de vurguladı.

Yazının devamı...

Gümrüğü geçti, rota Kadıköy

4 Nisan 2022

Son 8 maçta seri yakalayıp sezonu olabildiğinde üst sıralarda tamamlamak isteyen Galatasaray, Fatih Karagümrük karşısında 3 puanı alırken, yeni hedefi ezeli rakibi Fenerbahçe...

Camia olarak haftalardır adeta bir buhranın içerisinde olan Galatasaray'da bir yandan seçim telaşı yaşanırken bir yandan da futbol takımı yarışmacı kimliğini korumaya çalışıyor. Süper Lig'de tarihinin en sıkıntılı günlerini geçiren sarı-kırmızılılar Domenec Torrent yönetiminde 31'inci haftaya girerken hedef 8'de 8 yapmaktı. Galatasaray, Fatih Karagümrük ile evinde oynadığı karşılaşmadan Bafetimbi Gomis ve Ryan Babel'in golleriyle 3 puanla ayrılmasını bildi. Sarı-kırmızılıların şimdiki hedefi ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağı maçı kazanıp tırmanışını sürdürmek. 

GOMİS 7 MAÇTA 5 GOLE ULAŞTI

Galatasaray'ın ara transfer döneminde yeniden kadrosuna kattığı Bafetimbi Gomis, gollerine devam ediyor. Fransız futbolcu, bu sezon sarı-kırmızılı formayla çıktığı 7'nci lig maçında 5'inci golünü kaydetti. Gomis, derbide de Cimbom'un en büyük gol umutlarından biri olacak.

KEREM BUGÜN NETLEŞECEK

Galatasaray'da, Karagümrük maçında sakatlanarak oyundan çıkan Kerem Aktürkoğlu, sarı-kırmızılıları korkuttu. Ama kulüp doktoru Yener İnce olumsuz bir tablo çizmedi ve Kerem'in ağrı hissetmesi sebebiyle çıktığını söyledi. Kerem'in durumu net olarak bugün MR'ı çekildikten sonra belli olacak.

KAPTAN MUTLU

Haftalar sonra kadroya giren Arda Turan, maç sonu en mutlu isimlerden biriydi. Sabredip yeniden takıma dahil olan kaptan, derbiyi de kazanacaklarına inanıyor.

Yazının devamı...

Galatasaray'ın yeni başkanı kim olacak?

28 Mart 2022

Galatasaray Kulübü, başkan Burak Elmas'ın idari açıdan ibra edilmemesinin ardından seçime gidecek. Şimdi en çok merak edilen konu sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanının kim olacağı.

Galatasaray'da mayıs ayında olağanüstü olarak seçim yapılacak. Olağan genel kurulda Burak Elmas ve yönetimi idari açıdan ibra edilmedi ve tüzüğün 87.22'nci maddesi gereği sarı-kırmızılılarda seçim hareketliliği başladı. Salı günü yapılacak yönetim kurulu toplantısı sonrası seçim takvimini açıklanmasını ve tarih olarak da 28 mayıs gösterilmesi bekleniyor. Bu arada seçim öncesi Galatasaray'da adaylar da konuşulmaya başlandı.

ESKİ BAŞKANLAR GÜNDEMDE

Galatasaray'da 34'üncü başkan Ünal Aysal ile 36'ncı başkan Dursun Özbek'i yeniden başkan olarak görmek isteyenler var. İki isimden en az birinin seçimde olması bekleniyor. Dursun Özbek'e geçmişte yapılan eleştirilerden pişmanlık duyan çok kişi var ve şu an Özbek'i destekliyor.

METİN ÖZTÜRK HAZIR

Son seçime iki yıl boyunca hazırlanarak büyük takdir toplayan Metin Öztürk, 893 oy almıştı. Öztürk seçimden sonra da ekibini dağıtmadı ve aynı şekilde çalışmaya devam etti. Olağanüstü yapılacak seçimde olması bekleniyor.

HAMAMCIOĞLU DA İSTENİYOR

Son seçimde bin 500 oy alan Eşref Hamamcıoğlu, genel kurula da konuşmasıyla büyük alkış topladı. Hamamcıoğlu güçlü bir listeyle seçime girerse hala en büyük adaylardan.

Yazının devamı...