Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran'dan Fransa'ya 'insan hakları' tepkisi

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Avrupa Birliği ve 26 ülkenin İran'a yönelik kınama açıklamasına tepki göstererek, Fransa gibi ülkelerin dünyaya insan hakları ve uluslararası hukuk konusunda ders vermeyi bırakması gerektiğini bildirdi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fransa gibi ülkelerin dünyaya insan hakları ve uluslararası hukuk konusunda ders vermeyi bırakması gerektiğini belirterek, bu tutumu açık bir 'iki yüzlülük' olarak nitelendirdi. Arakçi açıklamasında ayrıca, Fransa'nın İsrail'in Gazze'deki eylemlerine ve İran'a yönelik saldırganlığa verdiği desteğin, sahip olduklarını düşündükleri ahlaki üstünlüğü ortadan kaldırdığını savundu.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot'nun dün duyurduğu, Avrupa Birliği (AB) ve 26 ülkenin imzaladığı ortak açıklamada; İran'da protestocuların idam edilmesi ve ölüm cezasının uygulanması kınanmıştı. Ölüm cezasının muhalefeti susturmak ve toplumu sindirmek için kullanılmasının haklı gösterilemeyeceği vurgulanan açıklamada, İran'a idamları derhal durdurması ve keyfi olarak gözaltına alınanları serbest bırakması çağrısı yapılmıştı.

Diğer Haberler

  1. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 265'e yükseldi
  2. Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt ay sonunda görevinden ayrılıyor
  3. Trump'tan İran'a Hürmüz Boğazı mesajı: Ablukaya karşı yapabilecekleri hiçbir şey yok
  4. Bakan Fidan, Libya temasları kapsamında Bingazi'de
  5. Ukrayna'dan Rusya'nın Novorossiysk Deniz Üssü'ne saldırı
  6. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 254'e yükseldi
  7. ABD'den Umman Körfezi'nde Panama bandıralı kargo gemisine müdahale
  8. Bakan Fidan, Libya'da TSK Görev Grup Komutanlığı'nı ziyaret etti
  9. İran: ABD şartları kabul etmezse Hürmüz Boğazı açılmayacak
  10. Trump: İran'a güvenmiyorum

© Copyright 2026

DHA