'Acı biberin fazla tüketimi anksiyeteye neden olabilir'
Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, lezzetinden dolayı bazılarının severek tükettiği, bazılarının da ağızda bıraktığı yanma hissi nedeniyle kaçındığı acı biberin aşırı tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Manavoğlu, "Aşırı şekilde tükettiğimizde midedeki reseptörler, bu acıya karşılık biraz daha stres kısmına ve sinirliliğe hatta ilerleyen seviyelerde anksiyeteye kadar giden durumlara neden oluyor" dedi.Türk mutfağında başta kebap, lahmacun olmak üzere farklı yemeklerde kullanımı ile sofralarda yer alan, kimileri için lezzetiyle severek tüketilen acı biber, faydalarıyla da dikkati çekiyor. Damaktaki yanma hissinden dolayı yaramazlık yapanlara ihtar anlamında kullanılan 'Ağzına biber sürmek' söylemi ile akıllara gelen acı biber, bazılarının yemekten çekindiği vitamin deposu gıdalar arasında yer alıyor.