Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Acı biberin fazla tüketimi anksiyeteye neden olabilir'

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, lezzetinden dolayı bazılarının severek tükettiği, bazılarının da ağızda bıraktığı yanma hissi nedeniyle kaçındığı acı biberin aşırı tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Manavoğlu, "Aşırı şekilde tükettiğimizde midedeki reseptörler, bu acıya karşılık biraz daha stres kısmına ve sinirliliğe hatta ilerleyen seviyelerde anksiyeteye kadar giden durumlara neden oluyor" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. 'Acı biberin fazla tüketimi anksiyeteye neden olabilir'
  2. 5 yıldır evden çıkamayan 300 kiloya ulaşan fil hastasının hayali; eşiyle kol kola caddede gezmek
  3. Yerli mobil dijital röntgen cihazı, Rize'de hizmete sunuldu
  4. 3 mıknatıs yutan 1,5 yaşındaki Faruk, laparoskopi destekli ameliyatla sağlığına kavuştu
  5. 'Ampute Messi', bedensel engellilere ilham oldu
  6. Motosiklet kazasında bacağını kaybeden Berk, protezle ayağa kalktı
  7. Şam'daki kalp hastanesini Türkiye ayağa kaldırdı
  8. Doktor olup, hemşire annesinin yanına atandı
  9. Lösemili Yiğit Efe, nakille hayata tutundu
  10. Anne-kıza 2 yıl arayla kalp kapağı ameliyatı

© Copyright 2025

DHA