Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Adanalılar yılbaşında hindi değil, tavuk dolması tercih ediyor

Yılbaşına sayılı günler kalırken, Adana’daki restoranlarda da hazırlıklar tamamlandı. Bu özel gecede Adanalılar, yılbaşı sofrasının vazgeçilmezi haline gelen hindi yerine tavuk dolmasını tercih ediyor. Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED) Başkanı Derviş Göçmen, “Adana’da hindi yerine genellikle tavuk tercih ediliyor. Hindi eti biraz sert olduğundan bu bölgede pek tercih edilmiyor. Bu lezzet için restoranlarda 4 kişilik bir ailenin yılbaşı sofrası maliyeti ise ortalama 5 bin TL’yi buluyor” dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Kursa gidip, çocukluk hayali pastacılığa başladı
  2. Barzani ailesinden İzol Aşireti'ne avukat gelin
  3. Elazığ’ın 8 köşe şapkasını 26 yıldır üretiyor; geleneğin sürmesini istiyor
  4. Kampüsteki hayvanlar için doğal yaşam alanı oluşturuldu
  5. Babasını kaybeden SMA'lı İkbal'in kampanyası durma noktasına geldi
  6. Adanalılar yılbaşında hindi değil, tavuk dolması tercih ediyor
  7. Yılbaşı çiçeği kokina 500 liradan başlayan fiyatlarla vitrinlerde
  8. Üniversiteli Pınar, Kars'ı tanıtan rölyef sergisinin gelirini lösemili çocuklara bağışlayacak
  9. Karaz seramiklerindeki motifleri inceledi
  10. Ardahan’da esnaf soğuk havada yiyecek bulamayan güvercinleri imece usulü besliyor

© Copyright 2025

DHA