Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çanakkale Zaferi'nin simgesi ‘Nusret’e yoğun ilgi

Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan ve Çanakkale Savaşı’nın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi, ziyaretçilerini ağırlıyor.

ABONE OL
Okan ÇALIŞKAN/TARSUS, (Mersin), (DHA)-

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 111’inci yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında, 7-8 Mart 1915'te Karanlık Liman'a döktüğü sahile paralel 26 mayınla, 18 Mart 1915 Deniz Zaferi'nin kazanılmasında önemli rol oynayan ve Mersin'in Tarsus ilçesinde sergilenen Nusret Mayın Gemisi, Türkiye'nin dört bir tarafından ziyaretçi akınına uğruyor. İlçede düzenlenen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 111’inci yıl dönümü etkinliklerinin de yapıldığı Nusret Mayın Gemisi’ni geçen yıl 680 bin, yılın ilk 2 ayında ise 60 bine yakın ziyaretçi gezdi.

‘BUGÜN ÇOK MUTLU BİR GÜN’

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 111’inci yıl dönümünde kapsamında gemiyi gezmeye gelen öğrencilerden Şeymanur Yavuz, “Bugün çok mutlu bir gün. Atalarımıza, şehitlerimize böyle bir gün bıraktığı için teşekkür ederim” dedi.

Ziyaretçilerden İbrahim Halil Balıkçı da “Bugün Çanakkale Zaferimizin 111’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Çanakkale, Türk tarihinde büyük bir dönüm noktası. Burada Nusret’in çok büyük katkısı olmuştur” diye konuştu.

Kutlamaya katılıp gemiyi ziyaret eden Erdal Turgut ise şunları söyledi:

“111 yıl önce Çanakkale Zaferi’ni yaşatan Nusret Mayın Gemisi’ni buraya taşıyan herkese teşekkür ederiz. Atalarımıza, şehitlerimize minnettarız. Hepsine şükranlarımı sunuyorum.”






Diğer Haberler

  1. Ticaret Bakanlığı'ndan Ramazan Bayramı öncesi market denetimi
  2. İran Milli Kadın Futbol Takımı kafilesi Türkiye'de
  3. Vali Gül: İmkansızlıklar içinde yazdığınız bu destan, tarihin akışını değiştiren kahramanlık abidesidir
  4. Marmara'nın batısı için 'fırtına' uyarısı
  5. Bakan Uraloğlu: Bayramda iç hatlarda 867 ilave sefer planladık
  6. Bakan Memişoğlu: SHM'lere giden 210 bin vatandaşımız ideal kilosuna ulaştı
  7. İstanbul Kasaplar Odası Başkanvekili Günal'dan tavuk etine zam eleştirisi: Fırsatçılık
  8. Ağaç A.Ş Genel Müdürü'nün özel kalem müdürü Or savunma yaptı
  9. Bitlis’te çığ ve heyelan ulaşımı aksattı
  10. Eskişehir merkezli yasa dışı bahis ve dolandırıcılık operasyonunda 32 tutuklama

© Copyright 2026

DHA