Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kuma cinayeti sanığına verilen beraatin gerekçesi açıklandı

İngiltere'nin başkenti Londra'dan geldiği memleketi Kayseri'de, 'eşinin üzerine kuma getirdiği' iddiasıyla kendisini döven 2 kişiden Ahmet Özkan'ı öldüren iş insanı Musa Aktaş'a (53), 'meşru müdafaa' hükümlerince verilen beraat kararının gerekçesi açıklandı. Mahkeme, ölen Özkan ve arkadaşının yüzlerinde kar maskesi ile iş insanı Aktaş'ın evine gelip, cop ve muştalarla darbettiklerine vurgu yaparak, "Maktul Ahmet Özkan ve katılan Muhammed Ufuk Aktaş'ın, sanık Musa Aktaş'a haksız bir saldırıda bulundukları, saldırının yaşam hakkına yönelik ve devam etmekte olduğu, sanık Musa Aktaş'ın saldırıya karşı kendisini savunmasında zorunluluk bulunduğu, bu bağlamda sanık Musa Aktaş'ın maktul Ahmet Özkan'a yönelik işlediği kasten öldürme suçunda meşru savunma koşullarının oluştuğu anlaşılmış" değerlendirmesinde bulunuldu.

ABONE OL
Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)-

 

Bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan Muhammed Ufuk Aktaş, halasının kızı ile evli olan ve İngiltere'de yaşayan ve burada market zinciri bulunan iş insanı Musa Aktaş'ın Pınarbaşı ilçesine geldiğini öğrendi. Muhammed Ufuk Aktaş, 8 Şubat 2022'de arkadaşı Ahmet Özkan ile İngiltere'de 2'nci evliliğini yaptığını iddia ettiği Musa Aktaş'ın Gümüşgün Mahallesi Hapishane Caddesi'ndeki evine gitti. Aktaş ve Özkan, iş insanı Aktaş'ı cop ve muşta ile darbetti. Musa Aktaş da yatak odasından aldığı tabanca ile Ahmet Özkan'a ateş etti. Özkan hayatını kaybetti, Muhammed Ufuk Aktaş kaçtı. Muhammed Ufuk Aktaş tarafından vurulduğu iddia edilen Musa Aktaş da tedavi sonrası gözaltına alındı. Muhammed Ufuk Aktaş ise Kayseri girişindeki uygulama noktasında yakalanıp, tutuklandı.

TAHLİYE EDİLDİ

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlanıp, iddianame hazırlandı. İddianamede, sanık Musa Aktaş hakkında 'kasten öldürme' ve 'adam öldürmeye teşebbüs etme' suçlarından müebbet hapis cezası istendi. Musa Aktaş'ı darbeden akrabası Muhammed Ufuk Aktaş hakkında da 'adam öldürmeye teşebbüs etme' suçlamasıyla müebbet hapis cezası talep edildi. Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti de olay yerinde yaptığı keşif sonrası Musa Aktaş'ı mevcut delil durumu nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti.

KARAR DURUŞMASI

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına; Musa Aktaş, Muhammed Ufuk Aktaş ve taraf avukatları katıldı. Londra'dan tatil ve yatırım için memleketine geldiğini söyleyen Musa Aktaş, "Beni cop ve muştayla dövdüler. Öldürmek istediler. Fırsatını bulup, yatak odasına kaçtım ve buradaki silahımla can havliyle ateş ettim" dedi.

Muhammed Ufuk Aktaş ise "Asla Musa Aktaş'ı öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Ablamı aldattığı için korkutmak istedim. Böyle olsun istemezdim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Muhammed Ufuk Aktaş'ı 'kasten öldürmeye teşebbüs etme' suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıp, tutukluluk halinin devamına hükmetti. Heyet, Musa Aktaş için de 'meşru müdafaa' hükümlerince beraat kararı verdi.

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI

Mahkeme, sanık iş insanı Musa Aktaş'a verilen beraat kararının gerekçesini açıkladı. Mahkeme, ölen Özkan ve arkadaşının yüzlerinde kar maskesi ile iş insanı Aktaş'ın evine geldiklerine vurgu yaparak, "Ellerinde eldiven, yanlarında cop, muşta, çamaşır ipi, koli bantları, 45 adet siyah renkli plastik kelepçe, bıçak bulunduğu, Musa Aktaş'a coplar ve muştalar ile saldırarak yoğun bir şekilde darbettikleri, arbede esnasında Musa Aktaş'ın kendisine yönelen saldırıyı defetmek amacı ile bir kişiyi yaraladığı, keza maktul Ahmet Özkan'a da 3 kez tabanca ile ateş ederek ölümüne neden olduğu, bu minvalde maktul Ahmet Özkan ve katılan Muhammed Ufuk Aktaş'ın, sanık Musa Aktaş'a haksız bir saldırıda bulundukları, saldırının yaşam hakkına yönelik ve devam etmekte olduğu, sanık Musa Aktaş'ın saldırıya karşı kendisini savunmasında zorunluluk bulunduğu, bu bağlamda sanık Musa Aktaş'ın maktul Ahmet Özkan'a yönelik işlediği kasten öldürme suçunda meşru savunma koşullarının oluştuğu anlaşılmış" değerlendirmesinde bulunuldu. (DHA)

 

Diğer Haberler

  1. Akya ağır sınıf harp torpidosunun teslimatına başlandı
  2. Depremden sonra Güney Kore'ye yerleşen yangın tüpü satıcısı, yangında öldü
  3. DEM Parti binasının kurşunlanmasında belediye başkanının ağabeyi tutuklandı
  4. Pendik'te kadın çocuğunun yanında tekme tokat saldırıya uğradı
  5. Hasta taşırken yangın çıkan ambulans, kullanılamaz hale geldi
  6. Sıla’nın öldüğü kazada yeniden yargılanan sürücünün hapis cezası 5 yıla çıktı
  7. Motosikleti yüzüstü uzanarak kullandı
  8. Ege'de 5 il için 'toz taşınımı' uyarısı
  9. 3 kız kardeşe hırsızlıktan gözaltı
  10. Eşini boğup, cesedi uçurumdan attığını itiraf etmişti; duruşmada 'Bedriye'yi ailesi saklıyor belki de’ dedi

© Copyright 2024

DHA