Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Ersoy, Venedik Bienali’nde Türkiye Pavyonu'nun açılış törenine katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Venedik Bienali'nde Türkiye Pavyonu'nun açılış törenine katıldı. Bakan Ersoy, “Ülkemiz için sanat etkinliğinin yanı sıra kültürel diplomasi ve uluslararası ilişkilerin bir aracı olan Venedik Bienali'nin kültür ve sanatımızı dünyaya tanıtmak, uluslararası iş birliğini güçlendirmek için önemli bir adım olacağını düşünüyorum" dedi.

ABONE OL
Sevde NAMALAN/ANKARA, (DHA)

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Ersoy, Venedik Bienali'nde Türkiye Pavyonu'nun açılış törenine katıldı. Ersoy, dünyanın dört bir yanından sanatçıların bir araya geldiği bienalin, sanatın evrensel dilini konuşmak ve kültürel etkileşimini, anlayışı derinleştirmek için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Venedik Bienali bu anlamda sanatçılarımıza uluslararası bir platform sunarak, Türkiye'nin kültürel zenginliğini ve sanatının çeşitliliğini dünyaya gösterme imkanı da sunmaktadır.

Bizler de sanatçılarımızın eserlerini sergilemek, Türk sanatını uluslararası alanda tanıtmak ve sanatçılarımıza destek olmak adına gerçek bir çaba gösteriyoruz. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın girişimi ve 21 destekçinin katkılarıyla ülkemiz 2014 yılından itibaren Venedik Bienali'nde uzun süreli bir mekana sahip oldu. Arsenale'de 2014-2034 yılları arasında tahsis edilen bu mekan sayesinde Türkiye Pavyonu, 2014'ten bu yana Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde de yer almaktadır" dedi.

'ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM'

Bu anlamda Venedik Bienali'nin uluslararası iş birliğini güçlendirmek adına önemli bir adım olduğunu ifade eden Ersoy, "Ben ülkemiz adına bu anlamlı desteğe katkı sunan tüm kurum ve kişilere ayrı ayrı teşekkürlerimi iletmek isterim. Ülkemiz için sanat etkinliğinin yanı sıra kültürel diplomasi ve uluslararası ilişkilerin bir aracı olan Venedik Bienali'nin kültür ve sanatımızı dünyaya tanıtmak, uluslararası iş birliğini güçlendirmek için önemli bir adım olacağını düşünüyorum" diye konuştu.



Diğer Haberler

  1. Medeniyetler Buluşması temasıyla 3 ülkeden 400 dansçı halk oyunları gösterisi sergiledi
  2. Arka Sokaklar’ın Mesut komiserli yeni bölümü izleyici karşısına çıkıyor
  3. ‘Özkan Arı Art Academy +18 Young’ sergisi 3 Mayıs’ta kapılarını açacak
  4. QNB Finansbank sanat eserleri koleksiyonu sanatseverlerle buluştu
  5. Taş Kağıt Makas'ın yeni bölüm fragmanı yayınlandı
  6. Yargı dizisi iki kategoride birinci oldu
  7. Jil Sander’in pop-up butiği Beymen Zorlu Center’da açıldı
  8. Ankara’da ‘Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk’ sergisi kapılarını açtı
  9. Yargı'nın finalini dizi ekibi ve seyirci birlikte izleyecek
  10. Buenos Aires’te ‘Açık Hava Türk Sineması Günleri’

© Copyright 2024

DHA