Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye U17 Basketbol Milli Takımı, Yeni Zelanda’yı mağlup etti

FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası C Grubu ilk maçında Türkiye U17 Basketbol Milli Takımı, Yeni Zelanda’yı 112-100 mağlup etti.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi’nde oynanan karşılaşmada ay-yıldızlı ekip, ilk çeyreği 22-20, ilk yarıyı 41-28 ve üçüncü çeyreği 64-47 geride tamamladı. Son periyotta etkili bir geri dönüşe imza atan milliler, Demir Öztürk’ün bitime 3 saniye kala kaydettiği sayılarla maçı uzatmaya taşıdı. Normal süresi 84-84 eşitlikle biten mücadelede Türkiye, uzatma bölümlerinin ardından sahadan galip ayrıldı.

Türkiye’de Ömer Kutluay 39, Darius Karutasu 37 sayıyla galibiyetin en skorer isimleri oldu. Yeni Zelanda’da ise Jayden Cecil 42, Liam Keogh 20 sayıyla mücadele etti.

Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile başkan vekili Harun Erdenay da saha kenarından takip etti. Türkiye, gruptaki ikinci maçında yarın saat 20.15’te Slovenya ile karşılaşacak.

Diğer Haberler

  1. Filenin Efeleri, Arjantin’i 2-0’dan dönerek 3-2 mağlup etti
  2. Tahkim Kurulu, Mert Hakan Yandaş dosyasında incelemeyi sürdürüyor
  3. Bursaspor sahaya indi, Mustafa Er yol haritasını çizdi
  4. RAMS Başakşehir FK, yeni sezon hazırlıklarını çift idmanla sürdürdü
  5. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Topuk Yaylası’nda takımla bir araya geldi
  6. Dursun Özbek başkanlığındaki yönetim kurulu, 11 farklı konuda yetki aldı
  7. Fenerbahçe İstanbul Jet, Beşiktaş'ı deplasmanda yenerek Süper Lig şampiyonu oldu
  8. 100’üncü Gazi Koşusu Resepsiyonu'nda görkemli kutlama
  9. Dursun Özbek: Yalnızca bugünü değil Galatasaray'ın yarınlarını inşa etmeye çalışıyoruz
  10. A Milli Erkek Basketbol Takımı, Antalya kampını tamamladı

© Copyright 2026

DHA