Son dakika 2028 haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 2028 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 2028 haber sayfamızda...
AK Parti'li Zorlu: 2028'de Cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğizAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, "2028'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçeceğiz. Ama yetmez; biraz daha çıtamızı büyüteceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni de Çankaya'yı da AK Parti’yle onurlandıracağız" dedi.
Bakan Uraloğlu: 10 gün maaşların yatmadığı zamanları bilirizUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ben devlet memurluğundan gelen bir kardeşinizim. Ertesi gün bankamatiğe paramız yatacak mı diye endişe ettiğimiz; bir hafta, 10 gün maaşların yatmadığı zamanları biliriz. Biz şimdi 2023'leri bile planladık. Ne söylemişsek onu da gerçekleştirdik. 2028'i, 2035'i, 2053'ü planlıyoruz. Devlet olmak da tam böyle bir şey" dedi.
Bakan Bolat: Sınır ötesi e-ticarette Gümrük Birliği'ni korumaya dönük çalışmalarımız sürüyorTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret Bakanlığı olarak, ihracatçılarımızın ve e-ihracatçılarımızın Avrupa Birliği pazarındaki rekabet gücünü koruyacak, Gümrük Birliği'nin sağladığı kazanımları güçlendirecek ve sınır ötesi e-ticaretin kesintisiz şekilde sürdürülmesini sağlayacak tüm girişimlerimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Trabzonspor'dan 4 transferTrabzonspor, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına hız verdi. Bordo-mavililer; Melih Kabasakal, Samet Akaydın, Metehan Mimaroğlu ve Thierry Darnel Karadeniz ile anlaşmaya vardığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Bordo-mavili kulüp, 4 futbolcunun sözleşme süreleri ile mali detaylarını da kamuoyuyla paylaştı.
Orzax’ın halka arzında talep toplama süreci başladıTakviye edici gıda üreticisi Orzax, halka arz sürecine ilişkin detayları İstanbul'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında paylaştı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arza ilişkin dokümanlar Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanırken, yatırımcılardan 29-30 Haziran ile 1 Temmuz tarihlerinde üç gün boyunca talep toplanacak.
Orzax’ın halka arzında talep toplama süreci başladıTakviye edici gıda üreticisi Orzax, halka arz sürecine ilişkin detayları İstanbul'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında paylaştı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arza ilişkin dokümanlar Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanırken, yatırımcılardan 29-30 Haziran ile 1 Temmuz tarihlerinde üç gün boyunca talep toplanacak.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Şeker: Ülkemize en çok döviz girdisi sağlayan şirket oldukTürk Hava Yolları (THY) Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 'İhracatın Şampiyonları' ödülü aldı. Ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Türk Hava Yolları (THY) Yönetimi Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Murat Şeker, "2025 yılında 24,1 milyar dolar gelir elde ederken, ülkemize en çok döviz girdisi sağlayan şirket olduk” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 yılda yaptığımız ihracatı artık 1 ayda yapıyoruzTürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 33’üncü Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha önce 300 milyon lira olan reeskont kredilerinin günlük limitini 4,5 milyar liraya yükseltmiştik. Bu defa ilave 500 milyon lira ile bu rakamı 5 milyar liraya çıkarıyoruz. Bir diğer ifadeyle, 3 yıl önce 300 milyon lira olan reeskont kredileri günlük limitini yaklaşık 17 kat artırarak 5 milyar liraya yükseltmiş oluyoruz. Tüm ihracat ailemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. İhracat rakamlarına da değinen Erdoğan, “Son verilere göre savunma ve havacılık ihracatı, Ocak-Mayıs döneminde yüzde 29 artışla 3 milyar 863 milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylece savunma ihracatımızda yılın ilk 5 ayında yüzde 29,5 artış oldu. Yıllık 248 milyon dolar savunma sanayii ihracatından bugün aynı sektörde aylık 992 milyon dolar ihracat yapan seviyeye geldik. Yani 1 yılda yaptığımız ihracatı, hamdolsun, artık 1 ayda yapıyoruz” dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda, Sayıştay Başkanlığına Metin Yener yeniden seçildiTBMM Genel Kurulu, emniyet teşkilatıyla ilgili düzenlemeleri de içeren, 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı. Genel Kurul'da yapılan seçimlerde Sayıştay Başkanlığı görevine mevcut başkan Metin Yener yeniden seçildi.
Bakan Bayraktar, Londra'da enerji dönüşümünün yol haritasını anlattıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Türkiye Enerji Dönüşümü Yatırım Forumu'nda, uluslararası yatırımcılar ve finans dünyasının temsilcilerine Türkiye'nin enerji dönüşüm yol haritası ve yatırım planlarına ilişkin bir sunum yaptı. Türkiye'nin enerji dönüşümü için 2035 yılına kadar 200 milyar dolarlık bir yatırım hedeflediklerini belirten Bakan Bayraktar, “Mevcutlar ve yakında duyacağınız yeni projeler çerçevesinde 200 milyar dolar hedefimiz var. Bu projeler için 2035'e kadar bu miktar gerekiyor” dedi.
Bakan Göktaş: Başörtülü kadınlara yönelik nefret söyleminin normalleşmesine izin vermeyeceğizAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Kadınları, adaleti merhametle, bilgiyi sorumlulukla, geleneği yenilikle yoğurarak geleceği inşa eden öncüler olarak görüyoruz. Buna rağmen hala maalesef başörtülü kadınları hedef alan nefret söylemleriyle karşılaşabiliyoruz. Bu, kadınların inancı ve kıyafetleri üzerinden temel hak ve özgürlüklere, toplumsal barışa ve birlikte yaşama kültürüne açık bir saldırıdır. Bu anlayışın normalleşmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.
Türk çiftçilerin başarı hikayeleri Microsoft yayınıyla globaldeTürkiye İş Bankası'nın tarım sektöründeki vizyonunu Microsoft'un bulut altyapısıyla birleştirerek çiftçilerin hayatına doğrudan dokunan İmeceMobil Tarım Platformu, Manisalı ve İzmirli çiftçilerin başarı hikayeleriyle Microsoft’un Source EMEA sayfasında yayınlanarak globalde örnek gösterildi.
Özgür Özel: Partimizi geri almak için mücadele ediyoruzCHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel, "Butlan kararıyla partinin seçilmiş başkanını, yaş ortalaması 42 ile seçilmiş parti meclisini, yarısı kadın olan MYK'larını, cumhurbaşkanlığı aday ofisini ortadan kaldırıp, partiyi 6 yıl önce yapılmış kurultaya geri götürmeye çalışıyorlar. Buna karşılık biz de partimizi geri almak için mücadele ediyoruz" dedi.
Bakan Uraloğlu: Artık Hakkari'nin dağlarında terör değil, barış kol geziyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Artık Hakkari'nin dağlarında terör değil, barış, huzur ve kalkınma kol geziyor. Bir zamanlar girilmez denilen vadilerde şimdi tüneller açılıyor, köprüler yükseliyor. Hakkari, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan bir turizm cennetine dönüşüyor" dedi.
Bakan Yumaklı: Barajlarımızın doluluk oranı yüzde 81,5, bu bir rekorTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kayseri'de yaptığı açıklamada, "Son 66 yılın en yüksek yağışına ulaşmış durumdayız. Bütün barajlarımızın aktif doluluk oranı şu anda yüzde 81,5. Bu bir rekor. Barajlarımızda 26 milyar metreküp daha fazla su depolamış durumdayız. İllerimizde içme suyunda herhangi bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum" dedi.
Ekoturizm rotası sayısında hedef 200Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2021-2025 Ekoturizm Eylem Planı kapsamında yürütülen çalışmalarla Türkiye’nin farklı bölgelerinde oluşturulan 145 ekoturizm rotası, 6 milyon ziyaretçiyi ağırladı. 12’nci Kalkınma Planı hedefleri kapsamında 2028 yılına kadar ekoturizm alanı sayısı 200’e çıkarılacak.
2028 ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.