Son dakika sofra haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sofra gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sofra haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 250 sofra haberi bulunmuştur.
DeFacto yılbaşında moda ve gastronomiyi aynı masada buluşturuyorDeFacto, bu yılbaşında farkı stil ve tarzlardan ilham alarak moda ile gastronomiyi aynı deneyimde buluşturan özel bir projeyi hayata geçirdiğini duyurdu. Marka, her stile özel hazırlanan menüler ile ‘Kendi tarzında hayatın tadını çıkar’ mesajı veren bir deneyim sunuyor.
‘Yeni yıl sofraları güven duygusunu güçlendiriyor’Beykoz Üniversitesi akademisyenleri, yeni yıl sofralarını psikoloji ve gastronomi perspektifinden ele alarak, tat, koku ve yeme ritüellerinin bireylerin hafızası, duyguları ve sosyal bağları üzerindeki etkilerine değindi. Yeni yıl sofralarının belirsizliği azalttığını ve güven duygusunu güçlendirdiğini belirten Prof. Dr. Pınar Kurt Combil, “Beyin, stres anlarında hızlı ve güvenilir bir rahatlama yolu arar. Özellikle karbonhidratlı ve şekerli yiyecekler, beynin ‘güvendeyiz’ sinyalini daha hızlı iletir. Yeni yıl sofraları beynin öngörülebilirlik ihtiyacını karşılayarak aidiyet ve huzur hissini destekler” dedi.
Rakle ve Bengi Kurtcebe'den 'Pomodoro Koleksiyonu'Sofra tasarımı alanında faaliyet gösteren Rakle, aşçı ve içerik üreticisi Bengi Kurtcebe ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında hazırlanan Pomodoro Koleksiyonu'nu tanıttı.
Hepsiburada’da online yılbaşı pazarı açıldıHepsiburada, yılbaşı coşkusunu müşterilerinin evine taşımak amacıyla online yılbaşı pazarını açtı. Platformda şık dekorasyon ürünlerinden özel kutlamalara uygun sofra takımlarına, yılbaşı ağacı süslerinden mumlara kadar birçok seçenek kullanıcıları bekliyor.
Hepsiburada’da ‘10’uncu Yıl Büyük Final İndirimleri' başladıHepsiburada, ‘10’uncu Yıl Büyük Final İndirimleri’ni başlattı. Teknolojiden modaya, kozmetikten ev yaşamına uzanan milyonlarca üründe fırsatlar sunulan dönemde kullanıcılar; peşin fiyatına 12 taksit imkanı, ‘Daha Ucuzunu Bulursan Farkı İade' ve 81 ilde pazar günü teslimat ile yılın en avantajlı alışveriş deneyimini yaşayacak.
Hepsiburada'da, 'efsane 11.11' indirimleri başlıyorHepsiburada, yılda bir kez yaptığı 'efsane 11.11' indirimlerinin başlayacağını duyurdu. Modadan teknolojiye, ev yaşamından kişisel bakıma kadar milyonlarca ürün kaçırılmayacak fırsatlar kullanıcıları bekliyor. 'Daha Ucuzunu Bulursan Farkı İade' kampanyasıyla 81 ilde pazar günü teslimat ve peşin fiyatına 12 taksit imkanıyla kullanıcılar kampanyadan yararlanabiliyor. Ayrıca, Kia Picanto da özel fiyatlarla satışa sunulacak.
'Türk Dünyası Turizm Başkenti' Ankara'nın etkinlik takvimi belli olduKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2026 yılı 'Türk Dünyası Turizm Başkenti' seçilen Ankara'mızın Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülen etkinlik takvimi belli oldu. Bakan Yardımcımız Sayın Serdar Çam bugün hem etkinlik programımızı paylaştı hem de 'Ankara 2026' resmi logosunun ilk kez tanıtımını yaptı" dedi.
79 yaşında, atık tahta parçalarından yaptığı ürünlerle geçimini sağlıyorErzurum'un Oltu ilçesinde Hüsamettin Aras (79) çevreden topladığı tahta parçalarını değerlendirerek baston, oklava, tırmık, sofra ve oyuncak gibi çeşitli ürünler imal ediyor. Aras, kiralık evinin altındaki küçük atölyede el emeğiyle ürettiği ürünleri satarak geçimini sağlıyor.
79 yaşında, atık tahta parçalarından yaptığı ürünlerle geçimini sağlıyorErzurum'un Oltu ilçesinde Hüsamettin Aras (79) çevreden topladığı tahta parçalarını değerlendirerek baston, oklava, tırmık, sofra ve oyuncak gibi çeşitli ürünler imal ediyor. Aras, kiralık evinin altındaki küçük atölyede el emeğiyle ürettiği ürünleri satarak geçimini sağlıyor.
4 bin yıllık nohut ve 8 bin 600 yıllık ekmek kalıntıları gün yüzüne çıkarıldıKültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Kütahya Tavşanlı Höyük'te gerçekleştirilen kazılarda 4 bin yıllık nohut kalıntıları ile Konya Çatalhöyük, Eskişehir Küllüoba ve Karaman Topraktepe'de 8 bin 600 yıllık ekmek örnekleri gün yüzüne çıkarıldı.
'Gazze için sessiz çığlık' zinciriGazze'de yaşanan İsrail saldırılarına tepki olarak Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı 'Gazze için Sessiz Çığlık' eylemi düzenlendi.
'Mutluluğun anahtarlarından biri, ailecek aynı sofrada buluşmak'Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Erdoğan, sağlıklı beslenme ile ruhsal sağlık arasındaki ilişkiye dikkati çekti. Özellikle okul döneminde ve yoğun çalışma temposunda düzensiz beslenmeye geçmenin mental etkileri üzerinde konuşan Doç. Dr. Erdoğan, “Mutluluğun önemli anahtarlarından biri dengeli beslenmek ve ailecek aynı sofrada buluşmak" dedi.
Trendyolmilla Home, yaz koleksiyonunu duyurduTrendyolmilla, yaz mevsiminin ruhuna uygun dekoratif çözümleri, doğal dokuları ve tasarımları Home koleksiyonunda bir araya getirdiğini duyurdu.
AK Parti'li Uygur: Gönlümüz ve soframız birdirSivas'ta ‘Bir Sofrada Canlar’ programı kapsamında Alevi-Bektaşi kanaat önderleri ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, "Birliğimizi yazıyla değil, yaşanmışlıkla mühürlüyoruz. Çünkü sözümüz birdir. Çünkü gönlümüz ve soframız birdir. Yürekten inanıyorum ki bu birlik, bu beraberlik bu ülkenin en büyük zenginliğidir" dedi.
Sınav başarısını destekleyen doğru beslenme önerileriSınavlarda bilgi birikimi kadar beden ve zihin sağlığının da son derece önemli olduğunu söyleyen Uzm. Klinik Psikolog, Uzm. Dyt. Merve Öz, “Sınav döneminde yoğun stres, uykusuzluk ve düzensiz beslenme, öğrencilerin performansını olumsuz etkileyebilir” dedi. Sınav öncesi ve sınav sabahı yapılacak doğru besin tercihleriyle başarının desteklenebileceğine dikkat çekerek öğrencilere önerilerde bulundu.
Doç. Dr. Osmanoğlu: Karnedeki her not gelişim sürecinizin bir parçasıdırKafkas Üniversitesi'nden Doç. Dr. Devrim Erginsoy Osmanoğlu, öğrenci ve velilere karne uyarısında bulundu. Karne notlarının öğrenciyi tanımlayamayacağını belirten Doç. Dr. Osmanoğlu, "Her not, gelişim sürecinizin bir parçasıdır mutlaka. Oradaki eksiklerinizi görmeniz gerekiyor sadece. Karne 'Benim hangi eksikliklerim var, nerelerde tamamlamam gereken bilgiler var' bunları görmenizi sağlayacaktır" dedi.
Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Yaz Okulu başlıyorYunus Emre Enstitüsünün (YEE), her yıl düzenlediği Türkçe Yaz Okulu programı başlıyor. Bu yıl 7-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecek programa 57 ülkeden 472 öğrenci katılacak. Uluslararası Tematik Yaz Okulları ise 13 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.
Bakan Göktaş, kadın kooperatifinde hamur açtıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Erzincan'da açılışını yaptığı kadın kooperatifinde incelemelerde bulunup, gözleme hamuru açtı.
Kurban Bayramı'nı sağlıklı geçirmek için önerilerKurban Bayramı'nda geleneksel sofra alışkanlıkları nedeniyle sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, artan et, tatlı ve hamur işi tüketiminin birçok kişide sindirim sorunlarından kilo artışına, tansiyon yükselmesinden kan şekeri dengesizliğine kadar pek çok sağlık sorununa neden olabileceğini söyleyerek uyarılarda bulundu.
Emine Erdoğan, 'Gastronomi Liseleri Projesi' tanıtım programına katıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “Kültürel mirasın korunmasının başlıca yolu, onu, otantik dokusunu bozmadan yeni nesillere aktarmaktır. Bu açıdan, gastronomi liseleri, çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Lise çağındaki gençlerimizi, kelimenin tam anlamıyla, işin mutfağında yetiştireceğiz. Onlara, malzemeleri bir araya getirmenin çok ötesinde bir donanım kazandıracağız. Her tarifin ardındaki coğrafyayı, coğrafi ürünleri, tarımsal üretim kapasitesini, tarihi tecrübeyi ve hikayeyi de öğrenecekler" dedi.
Sofra ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.