Alkışlar İsmail Kartal’a

Fenerbahçe’de göreve geldiği andan itibaren değişimi yaşatan teknik direktör İsmail Kartal, puan toplamaya devam ediyor.
Sarı-lacivertli ekipte teknik direktör Vitor Pereira’nın sistemini değiştiren ve 11 istikrarını sağlayan İsmail Kartal, 9 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı.

Göreve geldiği andan itibaren değişim sinyallerini çalan Kartal, sezon başında yaşanan hayal kırıklığını da tamamen ortadan kaldırdı. Öyle ki takım yeniden doğup farklı bir kimliğe büründü. Kartal’ın değişimleri sayesinde sarı-lacivertliler çıktığı 13 maçta 30 puan topladı.


Görevden hiçbir zaman kaçmadığını sürenin ne olacağına takılmadığını sürekli dile getiren tecrübeli hoca, kendisine yöneltilen eleştirilere de kulaklarını tıkadı.

Başkan Ali Koç’un kariyerli yabancı hoca ile çalışmak istemesi bile kendisini etkilemedi. Her olumsuzlukta kafasını başka yöne çeviren Kartal, Fenerbahçe daha iyi yerlerde olsun diye evinden ailesinden bile uzak kaldı.

Tesislerde yatıp kalkan Kartal, gemiyi sorunsuz bir şekilde limana en güzel şekilde yanaştırmak için elinden gelenin fazlasını verdi, vermeye de devam ediyor. Sarı-lacivertli ekip, İsmail Kartal yönetiminde öyle bir atağa geçti ki üzerindeki o ölü toprağından kurtulup 2’nci sıraya yerleşti ve hala matematiksel olarak şampiyonluk yarışının içinde kaldı.

Takıma bu kadar olumlu etkisi bulunan bir hoca varken Ali Koç’un neden sürekli yabancı hoca arayışına girdiği de anlaşılmaz bir hal aldı.