Fenerbahçe dolu dizgin

Fenerbahçe, Rizespor’u 6-0 yenerek ligdeki yerini koruyup zirve takibini sürdürüyor.

Spor Toto Süper Lig’in 34’üncü haftasında Rizespor, Fenerbahçe’ye 6-0 mağlup olarak son kozlarını kullandı. Seyir keyfi yüksek geçen karşılaşma sonrasında son 10 maçta 9 galibiyet elde eden Fenerbahçe, Rizespor’a şoku yaşatarak 65 puanla zirve takibini sürdürmeye devam etti. Sarı-lacivertlilerin favori olmasına karşın bu kadar da farklı olması beklenmiyordu.

Mücadele o kadar ateşli başladı ki Fenerbahçe daha 13’üncü saniyede Rizespor kalesini yokladı. Gökhan Akkan’ın müdahalesiyle sarı-lacivertliler fileleri havalandırmadı. 1’inci dakikada Baiano kırmızı kart görerek takımının da fişini çekti çekti. Crespo ile girdiği ikili mücadelenin ardından Kim’in yüzüne vuran Baiano direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Mücadele de 10 kişi ile başlamış oldu ve 9’uncu dakikada Diego Rossi takımının ilk golünü kaydederek gol yağmurunu da başlatmış oldu. 

SERDAR DURSUN’DAN HAT-TRİCK

Rizespor maçına damgasını vuran isim ise Serdar Dursun oldu. 45+3 ve 45+9’uncu dakikalarda penaltıdan 2 gol kaydeden Serdar Dursun, 51’inci dakikada bir kez daha sahneye çıkarak hat-trick yaptı. Bu başarısı ile lig tarihinde bir sezonda aynı takıma rakip olduğu iki maçta da hat-trick yapan ilk sarı-lacivertli futbolcu oldu. 

ARDA ETKİSİ SÜRÜYOR

Fenerbahçe’de genç futbolcu Arda Güler, her geçen gün takımdaki etkisini sürdürüyor. Forma giydiği mücadelelerde gol kaydetmesinin yanı sıra takım arkadaşlarına asist katkısı sunan  17 yaşındaki futbolcu, Aytemiz Alanyaspor maçında Berisha’ya attırdığı golün bir benzerine imza attı. Rizespor karşılaşmasında Valencia, Arda’nın pasında fileleri havalandırdı. Forma giydiği maçlarda oynadığı oyunla beğenileri toplayan Arda, sanki senelerdir özlemle beklenen bir oyuncu olarak herkesin gönlünde taht kurdu. Öyle ki her maçta rakip takım taraftarları bile Arda tezahüratlarında bulunarak destek oluyor. 

Zajc’ın pasında topla buluşan Nazım Sangare ise mücadelenin son golünü kaydederek takımın 6’ncı golünün sahibi oldu.

ALTAY KALESİNİ GOLE KAPATTI

Sarı-lacivertli takımın kalecisi Altay Bayındır, son 4 maçta kalesini gole kapattı. Kayserispor, Göztepe, Galatasaray ve Rizespor karşılaşmalarında kalesinde gol görmeyen Altay da formuyla beğenileri topladı.