Fenerbahçe 11 maçtır göz kamaştırıyor

Teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe hız kesmedi. Sarı lacivertliler 5 eksikle çıktığı Gaziantep FK maçını kazanarak üst üste 7’nci galibiyetine ulaştı. Kartal yönetimindeki Fenerbahçe son 11 maçta tek beraberlik alıp 10 maçını kazanırken göz kamaştıran, çok gol pozisyonuna giren, taraftara da keyif veren bir futbol sergiliyor.

Fenerbahçe, ligin 34’üncü haftasındaki Rizespor maçına olduğu gibi Gaziantep FK maçına da erken bulduğu golle başladı. Dakikalar 5’i gösterdiğinde sarı-lacivertliler, Nazım Sangare’nin pasında topla buluşan Rossi’nin kaydettiği golle skoru 1-0 yaptı. Baskılı oyununu sürdüren Fenerbahçe, 24’üncü dakikada Rossi ile bir kez daha rakip fileleri yokladı ancak istediğini alamadı. 35’inci dakikada Gaziantep FK’dan Maxim Fenerbahçe ağlarını yoklasa da meşin yuvarlak yan ağlara takıldı. 41’inci dakikada Fenerbahçe bir kez daha rakip kaleyi yokladı. Mert Hakan’ın ortasında topla buluşan Serdar Dursun, top az gerisinde kalmasına rağmen vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak ağlarla buluşamadı. İlk yarı Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile sona ererken Mert Hakan Yandaş ile Luiz Gustavo mücadeleleriyle beğenileri topladı. Mert Hakan, özellikle savunma arkasına sarkarak oyundan kopmadı. Gustavo ise 18 maç sonra 11’de görev alarak alkışı haketti. 138 gün aranın ardından 11’de alan tecrübeli futbolcu, bir kaç pozisyondaki kritik müdahaleleriyle taraftarın da beğenisini topladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı da ilk yarısı gibi baskılı başladı. Fenerbahçe 53’üncü dakikada penaltı kazanırken 57’nci dakikada topun başına geçen Serdar Dursun hayal kırıklığı yaşattı ancak taraftarlar oyuncuya sahip çıkarak bütünlüğün bozulmasına engel oldu..

62’nci dakikada Fenerbahçe gol perdesini bir kez daha araladı. İlk golden bu yana baskılı oyunu ile bir kaç kez rakip fileleri yoklayan sarı lacivertliler Serdar Dursun’la güldü. Gaziantep FK ise Sagal ile karşılık verdi ve 65’inci dakikada durumu 2-1’e getirdi.

Tüm takım taraftarlarının beğenisini toplayan Arda Güler, 74’üncü dakikada İrfan Can Kahveci’nin yerine dahil oldu. İrfan Can Kahveci, karşılaşmanın başından Arda Güler’e yerini bırakana kadar ise performansıyla istenilenin uzağında kaldı.

84’ücü dakikada Fenerbahçe bir kez daha farkı ikiye çıkardı. Zajc’ın akillerinden sıyrılarak kaydettiği golle durum 3-1 oldu.

TARAFTARLARDAN SEVGİ GÖSTERİSİ

Stadı dolduran taraftarlar ise bu dakikadan sonra teknik direktör İsmail Kartal’a sevgi gösterilerinde bulundu. Bütün taraftarların destek tezahüratlarında bulunduğu tecrübeli teknik adam, karşılıksız bırakmayarak tribünleri selamladı.

Fenerbahçe bu galibiyetle haftaya oynanacak Beşiktaş derbisine de umutla çıkmanın sevincini yaşadı.

PENALTIYA ENGEL OLAMADI

Gaziantep FK, dakika 90+5’te VAR sonucunda penaltı kazandı. Topun başına geçen Maxim, meşin yuvarlağı ağlarla buluştururken Altay gole engel olamadı. Karşılaşma da 3-2 sonuçlandı.

SERDAR AZİZ’İN HATASI PAHALIYA MAL OLDU

Sarı-lacivertlilerde Serdar Aziz’in hatası pahalıya mal oldu. Mücadelenin 80’inci dakikasında sarı kart gören Serdar Aziz, gelecek hafta oynanacak Beşiktaş maçında cezalı duruma düştüğü için takımını yalnız bırakacak.