Fenerbahçe istediğini aldı

Fenerbahçe, Galatasaray’ı yenerek hem kötü serilerden birini bitirdi hem de taraftarı önünde sahasından mutlu ayrıldı.
Süper Lig’in 32’nci haftasındaki dev maçta kazanan Fenerbahçe oldu. Disiplinli ve istekli oyun ve takım bütünlüğü galibiyeti getirirken, gemiyi sorunsuz karaya yanaştırmak için göreve gelen İsmail Kartal, 8’inci kez sahadan galip ayrıldı. 3 puanı hanesine yazdıran sarı-lacivertliler, ikincilik hedefinden de şaşmamış oldu.


Sarı-kırmızılı takıma son 5 yıldır galip gelemeyen, beraberliklerin ardından 20 yılık sahasındaki yenilmezlik unvanına Galatasaray'a karşı son veren Fenerbahçe, bu maç sonunda ezeli rekabetteki kötü gidişata da dur dedi.


43 bin 842 sarı-lacivertli taraftarın itici gücüyle sahanın her bölgesinde iyi bir oyun sergileyen Fenerbahçe’nin baskılı oyununa sarı-kırmızılılar Avrupa taktiği ile cevap vermeye çalıştı. Yüksek tempo ve oyun keyfi verilse de ilk golü bulana kadar sarı-lacivertliler mücadeleden kopmadı, istediğini alınca da bırakmadı. 26’ncı dakikada Fenerbahçe, Osayi’nin pasında topla buluşan Zajc’ın bekletmeden vuruşuyla öne geçti. Bu kadar erken bir gol beklemeyen Galatasaray, daha ne olduğunu anlamadan sarı-lacivertliler tekrar atağa geçti ancak 68’inci dakikaya kadar istediğini elde edemedi. Ta ki dakika 68’de Serdar Dursun 2’nci golü bulana kadar müthiş oyun devam etti. Galatasaray da bu dakikaya kadar şans aradı ancak bir türlü o şans gelmedi.


EN BÜYÜK ALKIŞ TARAFTARA


Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını yalnız bırakmayarak itici güçlerini sonuna kadar kullandı. Mücadele başlamadan destek tezahüratları atan ve karşılaşma bitene kadar bir an olsun desteğini esirgemeyen sarı-lacivertli taraftarlar, evlerine mutlu bir şekilde gitmenin keyfini çıkardı. Ancak rakip takıma yönelik özellikle korner atışlarındaki sahaya yabancı madde atmaları da yanlış hareketin bir parçası oldu.


HAKEM ETKİSİ OLMADI


Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki önemli maçta görev alan hakem Atilla Karaoğlan’a ise ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Hakemler olarak ateşten çemberden geçilen bu dönemde eleştirilen düdükler çalıp tepkilerin odağında olsa da skora etki etmedi.