Fenerbahçe seriyi sürdürüyor

Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü İttifak Holding Konyaspor maçından 2-1 gelip ayrılarak serisini sürdürdü. Teknik direktör İsmail Kartal ile bir sistem oturtan sarı-lacivertli ekip, ligde yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı.

Sezona her ne kadar istediği gibi başlayamasa ve şampiyonluk iddiasını kaybetse de Fenerbahçe, geri dönmesini iyi bildi. Ligde ikinci sırada yer alma iddiasını ortaya koyan sarı-lacivertliler, Konyaspor maçından da galip ayrılınca umutları yeşertmeye devam etti.

Özellikle ikinci yarıdaki baskılı oyun ve bir çok gol pozisyonu yararlanılamamasına karşın Fenerbahçe’deki takım olgusunun daha iyi yerlere geldiğinin de bir nişanesiydi. İsmail Kartal, her ne kadar sezon sonu devam etmeyecek olmasına rağmen ligi en iyi yerde bitirerek yeni gelecek teknik direktöre enkaz bırakmak istemiyor. Ki bunun da meyvelerini alıyor, almaya da devam edecek. Oynadığı son 6 maçta Trabzonspor mücadelesinde 1 puana yetinen ancak geri kalan karşılaşmalardan galip ayrılan Fenerbahçe, 16 puanı da hanesine yazdırmayı bildi. Kartal’ın hedefleri ve sistemi doğrultusunda önemli de bir seriye imza atılırken psikolojik de avantaj elde edilmiş oldu.

TAKIM RUHU VE KARAKTERİ SAHAYA YANSIDI

Fenerbahçe ruhunu ve karakterini yansıtan oyuncular isteyen İsmail Kartal, göreve geldiği andan itibaren bu isteğini ise sürdürdü. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında buna da değinen Kartal, o ruhu ve karakteri gösterdiklerini de söyleyerek aslında istediği bazı şeylerin yoluna girdiğinin de sinyalini verdi.

Takımın performansının da artması için yoğun çaba gösteren tecrübeli teknik adam, evinin yolunu da tam olarak unutmuş durumda. Tesislerden ayrılmayarak yoğun şekilde çalışan, oyuncularla her an yan yana olarak destek veren Kartal, bireysel performanslara da etkisini gösterdi. Son dönemde özellikle Zajc, Osayi, Serdar Aziz’in performanslarına direkt etki eden İsmail Kartal, takımın bir parçası haline getirdiği Arda Güler’le de zirveyi yakaladı.