Kırmızı Et

Kırmızı Et

Son dakika kırmızı et haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kırmızı et gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kırmızı et haber sayfamızda...

Kırmızı Et

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 702 kirmizi et haberi bulunmuştur.
Geleceğin şefleri, gastronomi kariyerlerine ilk adımı attı
Geleceğin şefleri, gastronomi kariyerlerine ilk adımı attıAntalya'da 50 ülkeden şeflerin katıldığı GastroAntalya'da genç yetenekler, profesyonel şeflerle aynı sahnede hünerlerini sergiledi. Lise öğrencileri, hazırladıkları tabaklarla hem yarışma deneyimi kazandı hem de staj ve kariyer fırsatı yakaladı.
24.11.2025Video
Uzmanından bağışıklığı güçlendiren besin önerileri
Uzmanından bağışıklığı güçlendiren besin önerileriBağışıklık sistemini destekleyen besin grupları hakkında açıklamalarda bulunan Diyetisyen Elif Berfin Aydoğdu, “Portakal, mandalina, kivi, çilek, kuşburnu, kırmızı biber, brokoli, karnabahar, ıspanak ve maydanoz C vitamini açısından zengindir. Çinko minerali de bağışıklık hücrelerinin doğru çalışması için kritik öneme sahiptir. Kırmızı et, yumurta, kabak çekirdeği, kaju, badem, tahin, baklagiller ve tam tahıllar çinko içeriği yüksek besinlerdir” dedi.
24.11.2025Sağlık-Yaşam
Et ve Süt Kurumu: Tüm faaliyetlerimiz her yıl denetlenmektedir
Et ve Süt Kurumu: Tüm faaliyetlerimiz her yıl denetlenmektedirEt ve Süt Kurumu (ESK), yurt dışı canlı hayvan ve karkas alımı faaliyetlerine ilişkin iddialarla ilgili, "Tüm faaliyetlerimiz her yıl mevzuata uygunluk açısından ilgili kurumlar tarafından denetlenmektedir" açıklamasını yaptı.
16.11.2025Gündem
Gıda Mühendisi Sırma: Uygun olmayan sıcaklıkta muhafaza edilen gıdalar bakteri üretir
Gıda Mühendisi Sırma: Uygun olmayan sıcaklıkta muhafaza edilen gıdalar bakteri üretirOrtaköy'de bir restoranda yedikleri yemeğin ardından gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan aileden anne ve 2 çocuk hayatını kaybetti. Ailenin yemek yediği öne sürülen restoran mühürlenirken, yiyecek aldıkları belirlenen 3 işletmeye yönelik de işlem yapıldı. Bunun üzerine tüketilen sokak yiyeceklerine ilişkin konuşan Gıda Mühendisi Nurten Sırma, "Ortam sıcaklığı dediğimiz 5 ile 60 derece arasındaki sıcaklık aralığı riskli bir aralıktır. Sokakta satılan gıdalar bu riskli aralıkta uzun süre toz toprağın altında, güneş ışığının altında, uygun olmayan sıcaklıkta muhafaza edilen gıdalar da zararlı, hastalık yapan bakteriler üretir. Onlar da üremekle kalmaz oraya toksin bırakır. Zehirlenmek için sebepler artıyor" dedi.
14.11.2025Gündem
İHH Genel Başkanı Yıldırım: Sudan'a yardımları, Gazze'ye gönderir gibi gönderin
İHH Genel Başkanı Yıldırım: Sudan'a yardımları, Gazze'ye gönderir gibi gönderinSudan'da yaşananlar ve yapılması planlanan yardımlar hakkında düzenlenen basın toplantısında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Güney Sudan, petrol bölgesiydi. Darfur, altının ve uranyumun olduğu bölgedir. Batılılar şimdi altını ve uranyumu da almak istiyor ve orada da petrol var. Türkiye halkına sesleniyorum, bütün dünyaya sesleniyorum. Filistin için bedel ödeyen Sudan'a yardımları, Gazze'ye gönderir gibi gönderin. Hiçbir ayrım yapmayın. Gemilerimiz yola çıkacak, oradayız, olmaya devam edeceğiz" dedi.
6.11.2025Gündem
Kırmızı ette sürdürülebilirlik için genç çiftçiye destek projesi
Kırmızı ette sürdürülebilirlik için genç çiftçiye destek projesiTarım ve Orman Bakanlığı tarafından etçi ırk damızlık üretimi yapan işletme sayısı ile hayvan sayısını artırarak, kırmızı et arzında sürdürülebilirliği ve yeterliliği sağlamak amacıyla şubat ayında başlatılan 'Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi'nin ilk etabında 4 bin 351 hak sahibine 60 bin büyükbaş teslim edildi. Hak sahiplerinden ziraat mühendisi Can Murat Koyuncu (32), hibe edilen 30 angus cinsi büyükbaş ile hayvancılığa ilk adımı attı. Koyuncu, "Hedefimiz 5 yıl içinde sürüyü 150 başa çıkarmak” dedi.
28.10.2025Sağlık-Yaşam
‘Yetersiz D vitamini alımı, kalın bağırsak kanserini tetikleyebilir’
‘Yetersiz D vitamini alımı, kalın bağırsak kanserini tetikleyebilir’Kalın bağırsak kanserinin genellikle 50 yaş üzerinde erkeklerde görülmekle birlikte son zamanlarda genç yaş grubunda ve de kadınlarda görülme sıklığının gittikçe arttığını işaret eden Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Orhan Uzun, “Yüksek miktarda kırmızı et ve işlenmiş et türlerinin tüketimi, şekerli içecekler, obezite, alkol tüketimi, sigara içimi, yetersiz D vitamin alımı, inflamatuar bağırsak hastalıkları, tip 2 diyabet hastalığı risk faktörleri arasında yer almaktadır” dedi.
27.10.2025Sağlık-Yaşam
‘Lipödemli bireylerde anti-inflamatuar diyet yaşam kalitesini artırıyor’
‘Lipödemli bireylerde anti-inflamatuar diyet yaşam kalitesini artırıyor’Beslenme ve Diyet Uzmanı Harika Özkaya Yurttadur, kilo vermek için diyet yapan ama bacaklarındaki ağrılı şişliklerin azalmadığını fark eden kadınların önemli bir kısmının aslında lipödemle mücadele ettiğini söyledi. Lipödem hastalarında kişiye özel, düşük karbonhidratlı, anti-inflamatuar beslenme modelinin semptomların hafiflemesine yardımcı olabileceğinin altını çizen Dyt. Yurttadur, “Bu tür diyetler, sistemik inflamasyonu azaltarak ağrının azalmasına, ödemin kontrolüne ve yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlar” dedi.
20.10.2025Sağlık-Yaşam
Prof. Dr. Kavaklı: Damar tıkanıklığının büyük bedeli var
Prof. Dr. Kavaklı: Damar tıkanıklığının büyük bedeli varTromboz, Hemostaz ve Anjioloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Kaan Kavaklı, kanda aşırı pıhtılaşma kaynaklı damar tıkanıklıklarının ciddi rahatsızlıklara neden olduğunu belirtip, "Mesela kalp damarları tıkandığı zaman, kalp krizi olarak karşımıza çıkıyor. Beyin damarları tıkandığı zaman inme şeklinde karşımıza çıkıyor. Oldukça büyük bir bedeli var dedi.
11.10.2025Sağlık-Yaşam
‘Meme kanserine karşı Akdeniz tipi diyetle beslenin’
‘Meme kanserine karşı Akdeniz tipi diyetle beslenin’Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) verilerine göre, kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanseri vakaları dünya nüfusu arttıkça, göreceli olarak meme kanserli hasta sayısı da yükseliyor. Obeziteye yol açan beslenme alışkanlıklarının, meme kanseri riskini artırdığını belirten Medicana Sağlık Grubu Medikal Onkoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Nalan Akgül Babacan, Akdeniz tipi beslenmenin de meme kanseri riskini azaltmada faydalı olabileceğini söyleyerek bu hastalık hakkında bilgi verdi.
10.10.2025Sağlık-Yaşam
‘Sağlıklı yaşam tarzı ile meme kanseri riskini azaltmak mümkün’
‘Sağlıklı yaşam tarzı ile meme kanseri riskini azaltmak mümkün’Diyetisyen Serap Güzel, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında doğru beslenmenin önemine dikkat çekerek, “Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme tercihleriyle meme kanseri riskini azaltmak mümkün. Şekerli içecekler, aşırı işlenmiş ürünler ve doymuş yağdan zengin beslenme obezite riskini artırıyor. Obezite ise meme kanseri için önemli bir risk faktörü. Rafine karbonhidrat ve paketli ürünlerden uzak durulmalı” dedi.
'Türkiye’de ölümlerin yüzde 40’ının sebebi kalp-damar hastalıkları'
'Türkiye’de ölümlerin yüzde 40’ının sebebi kalp-damar hastalıkları'Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, her yıl ortalama 17 milyon kişinin kalp ve damar hastalıkları sebebiyle hayatını kaybettiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Arif Oğuzhan Çimen, “Ülkemizde ise ölümlerin yaklaşık yüzde 40’ı kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanmaktadır. Her yıl yaklaşık 200 bin kişi yaşamını kaybetmektedir. Bundan dolayı, erken teşhis için check-up programları önemli olmaktadır. Erken teşhis; tedavinin başarısı, komplikasyonların önlenmesi ve yaşam kalitesinin artması açısından kritiktir” dedi.
29.09.2025Sağlık-Yaşam
‘Sağlıklı ve dengeli beslenme, kalp-damar sağlığını koruyor’
‘Sağlıklı ve dengeli beslenme, kalp-damar sağlığını koruyor’Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, yüksek tansiyon, aşırı tuzlu yiyecekler, tütün ve alkol kullanımı, kalp-damar hastalıklarını tetikleyen faktörler arasında yer alıyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Emel Alphan, başlıca risk faktörlerinin kontrol altına alınması ile kalp hastalığı ve inmeye bağlı erken ölümlerin en az yüzde 80’inin önlenebileceğini söyledi.
27.09.2025Sağlık-Yaşam
Bakan Yumaklı: Hayvansal üretimde planlamanın meyvelerini almaya başladık
Bakan Yumaklı: Hayvansal üretimde planlamanın meyvelerini almaya başladıkTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, büyükbaş varlığının 17 milyon 189 bin, küçükbaş varlığının 58 milyon 206 bin başa yükseldiğine dikkat çekerek, "Bu veriler bize hayvansal üretimde 2024 yılı başı itibarıyla başlattığımız üretim planlamasının meyvelerini almaya başladığımızı gösteriyor" dedi.
18.09.2025Politika
‘Prostat kanserinde evre 1 ve 2’de tam iyileşme şansı yüksek’
‘Prostat kanserinde evre 1 ve 2’de tam iyileşme şansı yüksek’Yaşam boyunca erkeklerin yüzde 12,8'inin prostat kanseri tanısı aldığını belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Uğur Tolga Şen, “Prostat kanseri, erken evrelerde (evre 1 veya 2) genellikle prostat beziyle sınırlıdır. Çevre dokulara veya diğer organlara yayılmamıştır. Bu evrede kanser daha kolay tedavi edilebilir ve tam iyileşme (kür) şansı çok yüksektir. Bu yüzden erken tanı hayati önem taşımaktadır” dedi.
15.09.2025Sağlık-Yaşam
Bakan Yumaklı: Türkiye Yüzyılı, bir milletin yeniden doğuşunun adı olacaktır
Bakan Yumaklı: Türkiye Yüzyılı, bir milletin yeniden doğuşunun adı olacaktırTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Artık geriye değil, milletçe hep ileriye bakacağız. Türkiye Yüzyılı, bir milletin yeniden doğuşunun adı olacaktır” dedi.
10.09.2025Video
Bakan Yumaklı: Türkiye Yüzyılı, bir milletin yeniden doğuşunun adı olacaktır
Bakan Yumaklı: Türkiye Yüzyılı, bir milletin yeniden doğuşunun adı olacaktırTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Artık geriye değil, milletçe hep ileriye bakacağız. Türkiye Yüzyılı, bir milletin yeniden doğuşunun adı olacaktır” dedi.
10.09.2025Politika
Uzmanından regl dönemini tartıda hafif geçirmenin yolları
Uzmanından regl dönemini tartıda hafif geçirmenin yollarıKadınların her ay yaşadığı regl döneminde hem fiziksel hem de ruhsal açıdan değişimler yaşadığını söyleyen Uzm. Dyt. Sedef Aksu, bu dönemi daha rahat ve daha hafif geçirmek için önerilerde bulundu. Uzm. Dyt. Aksu, “Regl döneminde yaşanan kan kaybı demir eksikliği riskini artırabilir” dedi.
10.09.2025Sağlık-Yaşam
Bakanlıktan 'gıda' denetimi; kıyma makinelerine gizlenmiş düzenek tespit edildi
Bakanlıktan 'gıda' denetimi; kıyma makinelerine gizlenmiş düzenek tespit edildiTarım ve Orman Bakanlığı'nın Gaziantep'te yaptığı denetim sonucunda kıyma makinelerine gizlenmiş bir düzenekle, tavuk taşlığı, çeşitli sakatatlar ve bozulmuş etlerin kıymaya karıştırıldığı tespit edildi. İşletme hakkında yasal işlem başlatılırken, konuya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
3.09.2025Video
Bakanlıktan 'gıda' denetimi; kıyma makinelerine gizlenmiş düzenek tespit edildi
Bakanlıktan 'gıda' denetimi; kıyma makinelerine gizlenmiş düzenek tespit edildiTarım ve Orman Bakanlığı'nın Gaziantep'te yaptığı denetim sonucunda kıyma makinelerine gizlenmiş bir düzenekle, tavuk taşlığı, çeşitli sakatatlar ve bozulmuş etlerin kıymaya karıştırıldığı tespit edildi. İşletme hakkında yasal işlem başlatılırken, konuya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
4.09.2025Gündem
IPARD 3 kapsamında 9'uncu Başvuru Çağrı İlanı yayımlandı
IPARD 3 kapsamında 9'uncu Başvuru Çağrı İlanı yayımlandıTarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa finanse edilen IPARD 3 Programı'nın 9'uncu Başvuru Çağrı İlanı'nın yayımlandığını açıkladı.
29.08.2025Politika
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'şap hastalığı' açıklaması
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'şap hastalığı' açıklamasıTarım ve Orman Bakanlığı, şap hastalığı serotipi SAT-1'e karşı geliştirilen aşının uygulanması ve alınan tedbirler sayesinde hastalığın yayılımının büyük oranda engellendiğini ve 24 ildeki hayvan pazarlarının yeniden aktif hale geldiğini açıkladı.
26.08.2025Gündem
Bakan Yumaklı: Türkiye’de şap hastalığının yeni bir çeşidi 60 sene sonra ilk kez görüldü
Bakan Yumaklı: Türkiye’de şap hastalığının yeni bir çeşidi 60 sene sonra ilk kez görüldüTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Türkiye’de şap hastalığının yeni bir çeşidinin 1965 yılından bu yana ilk kez görüldü” dedi.
22.08.2025Politika
Ticaret Bakanı Bolat, İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı’nda sektör temsilcileri ile buluştu
Ticaret Bakanı Bolat, İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı’nda sektör temsilcileri ile buluştuİstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı'nı ziyaret eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Gıda hiçbir zaman yok olmayacak bir sektör. Bizde Avrupa' da 1'nciyiz, tarımsal üretimde. Geçen sene 74 milyar dolarlık üretim yapıldı. Bu rakam 2002 sonunda iktidara geldiğimizde 24 milyar dolardı. Keza ihracatımız 4,5 milyar dolardı 2002'de. Geçen yıl 32,5 milyar dolara yükseldik" dedi.
18.08.2025Politika
‘Ter kokusu hastalık habercisi olabilir’
‘Ter kokusu hastalık habercisi olabilir’Yaz döneminde en çok karşılaşılan sorunların başında terleme ve beraberinde gelebilen kötü vücut kokuları oluyor diyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Bal, “Bu durum genellikle beslenme ve yaşam tarzı ile doğrudan ilişkili olabilirken, bazen daha ciddi sağlık sorunlarını haber verebiliyor” dedi.
15.08.2025Sağlık-Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

tarım ve orman bakanlığıgıda güvenliğikansersağlıkyaşam

Kırmızı Et ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.