Mardin’de kavurma hazırlıkları, sazlı türkülü başladı
Mardin’de kış aylarının geleneksel erzakları arasında yer alan kavurma hazırlıkları başladı. Kızıltepe ilçesinde bir aile, kışlık erzak için büyükbaş etini meşe odunu ateşinde kazanlarda pişirip tenekelere doldurdu. Hazırlıklar sırasında saz çalınıp türküler söylendi.Mardin’de kış aylarında yoğun tüketilen kavurma için kurulan kazanlar, kaynamaya başladı. Aileler, 8 ay besleyip aralık ayında kestikleri büyükbaş etini bir gün dinlendirdikten sonra kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğradı. Hazırlanan yağsız et, meşe odunu ateşinde kazanlarda pişirildi. Pişirme işleminin ardından kavurma, teneke ya da kaplara konularak kış boyunca tüketilmek üzere muhafaza ediliyor.