Son dakika YSK Başkanı Ahmet Yener haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan YSK Başkanı Ahmet Yener gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan YSK Başkanı Ahmet Yener haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 37 ysk baskani ahmet yener haberi bulunmuştur.
YSK BaÅŸkanı Yener: Oyların aktarılması, prosedür gereÄŸi mümkün deÄŸilYüksek Seçim Kurulu (YSK) BaÅŸkanı Ahmet Yener, "Türkiye’de seçim sistemi yıllardır oturmuÅŸ bir ÅŸekilde ve düzenli bir ÅŸekilde iÅŸlemektedir. Seçimde oyların yanlış sayılması ya da 'A' partisinden 'B' partisine aktarılması hususu prosedür gereÄŸi mümkün deÄŸildir" dedi.
YSK, CHP'nin kongre itirazını kabul ettiYüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin İstanbul'daki ilçe kongrelerinin iptaline ilişkin ilçe seçim kurullarınca verilen kararlara karşı yaptığı itirazı kabul etti. CHP'nin il yönetimine ilişkin kararla ilgili itirazı ise reddedildi.
Dünya Seçim Organları BirliÄŸi'nden YSK'ya ÅŸeffaflık ödülüYüksek Seçim Kurulu'na (YSK), Kolombiya'da düzenlenen Dünya Seçim Organları BirliÄŸi (A-WEB) 6'ncı Genel Kurul'unda 'Seçimlerde En İyi Uygulamalar ve Åžeffaflık Ödülü' verildi.
YSK'dan yayın yasağını delen kanallara suç duyurusuYüksek Seçim Kurulu (YSK) BaÅŸkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne iliÅŸkin seçim yasaklarını delen yayın kuruluÅŸları hakkında suç duyurusunda bulundu.
YSK BaÅŸkanı Yener, kesin olmayan sonuçları açıkladı; CHP 35, AK Parti 24 belediye kazandıYüksek Seçim Kurulu (YSK) BaÅŸkanı Ahmet Yener, "Kesin olmayan sonuçlara göre Türkiye geneli belediye baÅŸkanlığında CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi (YRP) 2, Büyük Birlik Partisi (BB) 1, İYİ Parti 1 belediye baÅŸkanlığı kazanmıştır" dedi.
YSK Başkanı Yener: Oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektirYüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "YSK dün almış olduğu kararda seçimler bittikten sonra oy sayım işlemlerine ara vermeksizin devam edilmesi gerektiğini hüküm altına almış. Sandık kurullarının tereddüdü giderilmiştir. Ramazan ayında oruçlu sandık görevlisinin herhangi zorlukla karşılaşacağı sonucunu çıkarmamak gerekir. Oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektir" dedi.
YSK Başkanı Yener: Oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektirYüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "YSK dün almış olduğu kararda seçimler bittikten sonra oy sayım işlemlerine ara vermeksizin devam edilmesi gerektiğini hüküm altına almış. Sandık kurullarının tereddüdü giderilmiştir. Ramazan ayında oruçlu sandık görevlisinin herhangi zorlukla karşılaşacağı sonucunu çıkarmamak gerekir. Oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektir" dedi.
Siyasi partilerin oy pusulasındaki yeri belli olduYerel seçime katılacak partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri, Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) kura çekimiyle belirlendi. AK Parti 1, CHP 18, MHP 31 ve İYİ Parti 2'nci sırada pusulada yer aldı.
Siyasi partilerin oy pusulasındaki yeri belli olduYerel seçime katılacak partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri, Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) kura çekimiyle belirlendi. AK Parti 1, CHP 18, MHP 31 ve İYİ Parti 2'nci sırada pusulada yer aldı.
CumhurbaÅŸkanı Seçimi kesin sonuçları Resmi Gazete'deYüksek Seçim Kurulu (YSK) BaÅŸkanı Ahmet Yener, CumhurbaÅŸkanı Seçimi ikinci tur oylaması kesin sonuçlarını açıklayarak, Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın yüzde 52,18, Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun yüzde 47,82 oy aldığını belirtti. Yener, "Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın cumhurbaÅŸkanı seçildiÄŸi anlaşılmış olup, sonuçlar Resmi Gazete'ye gönderilmiÅŸtir" dedi.
YSK BaÅŸkanı Yener: Olumsuz durum söz konusu olmadıYSK BaÅŸkanı Ahmet Yener, oy verme iÅŸleminin sona ermesinin ardından Kurul'da açıklama yaptı. Yener, "Kurulumuza ÅŸu ana kadar yansıyan ve oy verme iÅŸlemlerine etkisi olan herhangi olumsuz bir durum söz konusu olmamıştır. Süreç içerisinde Kurulumuza verilen itirazlar da deÄŸerlendirilmiÅŸ, ilgili il ve ilçe seçim kurullarına gönderilmiÅŸtir. Seçimlere saÄŸduyuyla katılım gösteren seçmenlerimize, CumhurbaÅŸkanı adaylarımıza, temsilcilere, siyasi partilere, YSK'nın deÄŸerli üyelerine, kurulumuzdaki siyasi parti temsilcilerine, kurulumuzun merkez teÅŸkilatında görevli olan personelimize il, ilçe seçim kurulu baÅŸkanlıklarımıza, personelimize sandıklarda görev alan tüm görevlilere ve bu süreçte bizimle birlikte olan ilgili bakanlıklarımıza, kamu kurum ve kuruluÅŸlarına, sivil toplum kuruluÅŸlarına, güvenlik görevlilerimize ve süreci baÅŸtan beri bizimle birlikte takip eden siz deÄŸerli basın mensuplarına teÅŸekkürlerimi sunuyorum. Seçimlerin, Türk milletine ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasında bulundu.Yener, yayın yasağının ne zaman kalkacağına iliÅŸkin soruya, "Birazdan Kurul gündeminde deÄŸerlendireceÄŸiz. Sizlere bilgi vereceÄŸiz" dedi.Â
YSK, yurt dışında oy verme süresini tekrar uzattıYüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaÅŸkanlığı 2'nci tur seçiminde ABD, İrlanda, İngiltere, Kanada ve Avustralya'da 2 güne düşürdüğü oy verme süresini, CHP'nin itirazı üzerine tekrar 5 güne çıkardı.
Ysk Başkanı Ahmet Yener ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.